Львів повний пам'яток і пам'ятників архітектури

  1. Пам'ятки міста Львова
  2. архітектура
  3. Церковна архітектура Львова
  4. Пам'ятники та скульптури
  5. Музеї міста Львова
  6. Куди сходити і що подивитися у Львові за 1 день
  7. Куди сходити і що подивитися у Львові за 2 дні
  8. Куди піти і що подивитися у Львові за 3 дні
  9. Куди сходити у Львові туристу з дитиною
  10. Що варто подивитися у Львові взимку
  11. Експрес відеоогляд пам'яток Львова

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Львів - місто, що вражає уяву. Це місто закохує в себе туриста з першого погляду і залишає незабутнє враження. Історія міста Львова почалася з 1256 року, коли він був заснований королем Данилом Галицьким для його сина Лева. Але новітні археологічні дані стверджують, що на місці міста були поселення ще з V століття. Російське, польське, литовське управління містом залишило той незабутній слід в його визначні пам'ятки, який і робить Львів таким особливим.

Пам'ятки міста Львова

Львів - унікальне місто за кількістю пам'яток. У Львові зібрані чудові зразки архітектури ХІV - ХІХ століть, унікальні статуї і пам'ятники, церкви і собори, парки, стародавні оборонні споруди. Я познайомлю вас з головними визначними пам'ятками Львова за допомогою фото та описи всіх красивих місць цього міста.

архітектура

Тільки уявіть, на одне місто Львів припадає понад половини всіх пам'ятників архітектури в Україні. Недарма історичний центр Львова значиться в списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Площа Ринок Площа Ринок. Безумовно знайомство з архітектурою міста варто почати з однієї з головних визначних пам'яток Львова - площі Ринок. Первісну забудову в готичному стилі знищила пожежа 1527 року, і сьогодні погляду туриста відкривається архітектурний ансамбль, сформований під впливом епохи ренесансу.

Високий замок. На жаль, сьогодні від замку Данила Галицького залишилися лише руїни. Але з вершини замкової гори відкривається незабутній вид на центр міста Львова.

Міський арсенал. У минулому ця будівля входила до комплексу оборонних споруд міста. Сьогодні в арсеналі працює музей зброї.

Порохова вежа. Ще одне з оборонних споруд Львова і красиве місце для фотографій. Усередині башти працює сувенірний магазин.

Чорна кам'яниця. Будівля, різко виділяється на тлі інших архітектурних будівель центральної частини міста завдяки незвичайному кольору. Вся справа в тому, що тесаний камінь, з якого була побудована кам'яниця, почорнів від часу.
Серед інших архітектурних будівель Львова, рекомендованих до відвідування, можна назвати:

  • палац Потоцьких;
  • Глинянська брама;
  • Личаківський цвинтар;
  • Королівський арсенал;
  • Львівський університет.

Церковна архітектура Львова

Місто Львів довгий час перебував під владою Польщі, і це залишило свій слід в церковній архітектурі міста. Більшість церков Львова католицькі, але є серед них і православні храми зі своєю неповторною архітектурою.
Місто Львів довгий час перебував під владою Польщі, і це залишило свій слід в церковній архітектурі міста Вірменський кафедральний собор. Найдавніший собор вірменської апостольської церкви побудований ще в другій половині ХІV століття у вірменському кварталі міста. Всередині собору ви зустрінете унікальну розпис. Саме в ньому знаходиться найдавніша фреска Західної України. Фотографувати всередині собору дозволено за невелику плату.
Собор святого Юра. Один з головних соборів греко-католиків. Цей собор, побудований в 1744 - 1770 роках, являє собою класичний зразок архітектури бароко.
Костел св. Ельжбети. Порівняно молодий католицький храм споруди початку ХХ століття є прикладом неоготичному архітектури і найвищою будівлею Львова.
Архітектурний ансамбль (вежа Корнякта, Успенська церква та каплиця трьох святителів) замикає російський квартал міста. Він був створений для православних жителів Львова в кінці ХVІ століття.
Також серед помітних церков міста можна назвати:

  • Бернардинський монастир;
  • Домініканський костел;
  • Латинський кафедральний собор;
  • Преображенську церкву;
  • Костел кларисок.

Пам'ятники та скульптури

Туристів, що відвідали Львів вперше, завжди вражає кількість скульптурних левів в цьому місті. І це не дивно, адже в місті знаходиться рекордна кількість зображень цього звіра - понад 4,5 тисячі. Але крім левів в місті Львові є й інші дивовижні скульптури.
Туристів, що відвідали Львів вперше, завжди вражає кількість скульптурних левів в цьому місті Пам'ятник Данилу Галицькому. Головний пам'ятник засновнику міста і першому королю Русі встановлений в 2001 році.
Пам'ятник Івану Федорову. Встановлено пам'ятник на честь першого першодрукаря Русі в 1977 році. Біля підніжжя розташований блошиний ринок книг, де завжди можна знайти цікаві і рідкісні видання.
Пам'ятник Т. Г. Шевченко. Відкрито скульптурну композицію до першого святкування річниці незалежності України в 1992 році. Сьогодні пам'ятник являє собою улюблене місце зустрічей львівської молоді.
Також варто згадати такі пам'ятники, як:

  • пам'ятник І. Франку;
  • пам'ятник І. Підкові;
  • пам'ятник А. Міцкевичу.

Музеї міста Львова

Багата історія Львова якнайкраще відображено в музеях цього міста. Музеї в основному розташовані в архітектурних спорудах, які є архітектурними пам'ятками міста і тому представляють подвійний інтерес для допитливого туриста. Музеїв в місті Львові дуже багато, і я постараюся описати лише самі незвичайні і захоплюючі з них.

  • Аптека-музей. Цей музей навіть сьогодні є діючою аптекою і знайомить туристів з історією фармації. Крім цього, в аптеці продаються настоянки з трав, виготовлені за оригінальними рецептами.
  • Музей європейського мистецтва. Знаходиться в будівлі палацу Потоцьких. У дворі музею розташований парк мініатюрних замкових будівель України, вхід в який безкоштовний.
  • Шевченківський гай. Відомий музей народної архітектури та побуту розташований під відкритим небом на території в 60 га. Для вивчення музею потрібно багато часу, будьте уважні і підбирайте зручне взуття.

Музей європейського мистецтва (палац Потоцьких).

Якщо мета вашого візиту до Львова відвідування музеїв цього міста, вам також будуть цікаві такі місця, як:

  • Народний музей метрології та вимірювальної техніки;
  • музей пивоваріння;
  • музей історії Львівської залізниці;
  • музей історії релігії.

Куди сходити і що подивитися у Львові за 1 день

Львів - дивовижний за кількістю пам'яток місто, і вирішити, що потрібно подивитися у Львові за один день, надзвичайно складно. Для того щоб повною мірою насолодитися Львівськими пам'ятками, вам знадобиться хороший путівник. Сподіваюся, що зможу вам в цьому допомогти!

На замітку туристам, що приїхали до Львова. Обов'язково відвідайте Туристичний інформаційний центр, де ви зможете отримати безкоштовну карту міста та перелік культурних заходів. Адреса: площа Ринок 1, туристичний центр знаходиться за фонтаном з Нептуном.

Туристичний інформаційний центр

  1. Почніть прогулянку з центральної частини міста та його визначні пам'ятки Латинського кафедрального собору на Кафедральній площі. Тут же ви зможете побачити і багато інших визначних пам'яток Львова, таких як каплиця Боїмів або каплиця Кампіанів.
  2. Далі рухайтеся вулицею Театральною, зліва по ній ви побачите Костел святих Петра і Павла.
  3. Продовжуючи рух вулицею Театральною, ви незабаром побачите Вірменський кафедральний собор.
  4. Рухаючись далі, ви зможете подивитися будинок «Пори року».
  5. Далі ваш маршрут йде по вулиці Вірменській, з неї звернете на площу Музейну, і вашому погляду постане Домініканський собор.
  6. Після собору прогуляйтеся невеликим сквером до пам'ятника Івану Федорову - родоначальнику української преси.
  7. Далі зійдіть вниз до вулиці Руській, де розташована Успенська церква.
  8. Після неї тримайте рух до площі Соборної, на якій розташований монастир бернардинів.
  9. Продовжіть рух вулицею Сербською до східної частини площі Ринок. На цій площі ви зможете побачити самі знамениті палаци Львова. У центрі площі знаходиться Львівська ратуша.
  10. Наступний пункт нашої подорожі по Львову - це парк Високий замок.
  11. Після парку варто прогулятися по вулиці Вірменській, на якій розташовано багато цікавих магазинчиків і галерей.
  12. А завершити екскурсію напевно варто Личаківським цвинтарем, де проводяться також і нічні екскурсії для любителів екстриму. Надгробок актриси Регіни Марковської, його ще називають «Спляча красуня», Личаківський цвинтар.

Куди сходити і що подивитися у Львові за 2 дні

Якщо у вас на вивчення Львова і його пам'яток є в запасі два дні, то рекомендую приблизний список місць, куди варто піти на другий день.

  1. Почніть свою прогулянку з Собору Святого Юра, розташованого в центральній частині міста на площі Святого Юра.
  2. Поруч з ним розташований найстаріший парк Львова - парк імені І. Франка, де ви знайдете багато затишних кав'ярень.
  3. Наступною точкою прогулянки стане один з найстаріших з університетів України - університет імені І. Франка.
  4. Далі ви зможете відвідати знамениту Львівську цитадель, яка крім архітектурної привабливості цікава також прекрасним видом на історичний центр міста.
  5. Після милування містом з вершини пагорба рухайтеся в бік вулиці Коперника, де ви побачите Палац шляхтичів Потоцьких, а праворуч від нього Львівський палац мистецтв.
  6. Рухаючись далі вулицею Коперника, ви досягнете площі Міцкевича, що отримала свою назву завдяки пам'ятника польському поетові Адаму Міцкевичу.
  7. Перейшовши на Галицьку площу, ви зможете побачити найстаріший, чинний ще з 1793 року, готель України - готель Жорж.
  8. Продовжуючи рух по Галицькій площі, ви побачите одну з головних визначних пам'яток Львова для туристів - пам'ятник Данилу Галицькому - королю, який заснував Львів.
  9. Завершіть свою прогулянку пам'ятками Бернардинського монастиря та костелу Святого Андрія. Костел Святого Андрія

Куди піти і що подивитися у Львові за 3 дні

Третій день в місті Львові цілком варто присвятити відвідинам різноманітних знаменитих львівських кафе. Зі списку пам'яток, які залишилися на третій день, можна вибрати ці:

  1. Почніть екскурсію з парку Високий замок.
  2. Після прогулянки по парку вулицею Замковою пройдіть до скверу «На валах». По дорозі ви зможете спостерігати унікальні львівські храми і палац римсько-католицьких єпископів.
  3. У сквері ви побачите архітектурна будова Порохової вежі.
  4. Після прогулянки сквером поверніть на вулицю Підвальну. Там ви відвідаєте будинок королівського арсеналу і музей Арсенал.
  5. Поверніть на вулицю Валову і відвідайте Музей ідей - місце, в якому народжуються творчі проекти львівських художників.
  6. Продовжуючи знайомство з мистецтвом Львова, прогуляйтеся вулицею архівної. Цю вулицю щороку називають новим ім'ям на честь відомих режисерів.
  7. Рекомендую завершити ваш день відвідуванням драматичного театру у Львові. Драматичний театр у Львові.

Куди сходити у Львові туристу з дитиною

Чудо-поїзд львівських ельфів.

Крім традиційних пам'яток, які становлять інтерес не тільки для дорослих, але і для дітей, Львів пропонує масу розваг для маленьких мандрівників.

  • Пригоди львівських ельфів - так називається екскурсія по Львову на яскравому чудо-поїзді.
  • Виставка мініатюр «Замки стародавньої України».
  • Львівська майстерня шоколаду.
  • Майстерня карамелі.
  • Пряничная Юрашки.

Крім цих місць Львів також багатий розважальними центрами для дітей, такими як спорткомплекс «Апекс», аквапарк «Пляж», розважальний комплекс «Леопарк» і багато інших.

Що варто подивитися у Львові взимку

Львівська шахта кави

Головні пам'ятки Львова взимку набувають ще більш чарівний вид. А якщо туристи замерзнуть, їх з радістю зустрінуть знамениті Львівські кафе. Наприклад, такі, як:

  • Мазох café;
  • Криївка;
  • Львівська шахта кави;

і багато інших…

Але головне, куди можна сходити і що подивитися у Львові взимку, це, звичайно ж, автентичні зимові фестивалі.

Свято Святого Миколая у Львові

В грудні:

  • джазовий міжнародний фестиваль «Jazz Bez» проходить з 2 по 11 грудня;
  • свято Святого Миколая щорічно 19 грудня відкриває цикл новорічних свят;
  • вихідні за півціни. У перші вихідні після дня Святого Миколая влади Львова спільно з бізнесом дарують знижку гостям міста 50% на різні послуги.

Різдвяний ярмарок у Львові

Різдвяні фестивалі в січні:

  • львівське Різдво;
  • Різдвяний ярмарок у Львові;
  • свято Пампуха.

В лютому:

  • ковальські дні (3 лютого);
  • дні глінтвейну (14 лютого).

Як ви бачите, зимовий Львів являє собою надзвичайно цікаве місце і цілком гідний того, щоб відвідати його в цю пору року.

[Blockquote_gray »] [Blockquote_gray »]   Укладання речей у валізу - дуже важлива частина зборів Укладання речей у валізу - дуже важлива частина зборів. Як правильно упакувати валізу в літак щоб уникнути непорозумінь в аеропорту, які виникають досить часто?

Насправді, упакувати валізу згідно з усіма правилами авіакомпанії і в той же час зручно для себе - зовсім нескладно. Досить слідувати деяким простим рекомендаціям: //www.lifejourney.club/sovety/bagazh/samolet-normy-pravila.html [/ Blockquote_gray]

Експрес відеоогляд пам'яток Львова

Ми пропонуємо вам невеликий відеоогляд львівських пам'яток, який навряд чи зможе продемонструвати всю красу Львова, але відмінно передає атмосферу цього чудового міста.

Місто Львів недарма славиться своїми кафе, особисто мені сподобалася Шахта кави. А ось знамените кафе Криївка враження не справило. Обов'язково діліться своїми улюбленими кафе в коментарях!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online