МВФ стурбований зростанням цін на житло в Англії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Спочатку ОЕСР, потім і МВФ висловили стурбованість у зв'язку з ростом цін на нерухомість у Великобританії.

Міжнародний валютний Фонд (МВФ) попередив в п'ятницю Великобританію про ризики, яким піддається економіка країни в зв'язку з «перегрівом» цін на нерухомість Міжнародний валютний Фонд (МВФ) попередив в п'ятницю Великобританію про ризики, яким піддається економіка країни в зв'язку з «перегрівом» цін на нерухомість. «Інфляція цін на житло поширюється по країні і є особливо високою в Лондоні», - наголошується в доповіді МВФ, присвяченій британській економіці.

За даними фонду, це одне з уразливих місць економіки країни, поряд з низькою продуктивністю праці. «Постійне зростання розміру нових іпотечних кредитів передбачає, що населення поступово стає більш вразливим до різких змін в плані доходів і процентних ставок», - йдеться в доповіді.

Столичні власники нерухомості багатіють на очах: ​​вартість нерухомого майна зросла за рік, в середньому, на 17%, згідно з даними Національного управління статистики Великобританії. Що наочно ілюструє ситуацію, оскільки в решті частини країни зростання середнього показника склав лише 4,7%.

Інший доказ зростання цін на нерухомість: у 80-ті роки в країні перша покупка нерухомості робилася в 27-28 років за середньою ціною 17 000 фунтів. Сьогодні, середня ціна складає 146 726 фунтів, а вік для першої покупки - 30 років. За даними Банку Англії, якби ціни росли в темпі інфляції, середня ціна склала б на сьогоднішній день, 28 500 фунтів.

Щоб спробувати обмежити зростання цін, МВФ пропонує направити дії на організацію попиту, який сьогодні перевищує пропозицію в зв'язку з ситуацією, успадкованої з минулого, і правовими обмеженнями для нових будівництв, які і без того «знаходяться в депресії» з початку фінансової кризи. Крім цього, дані рекомендації щодо посилення критеріїв виділення урядової програми допомоги в покупці житла, яка називається «Help to Buy». Створена в квітні 2013 року, вона дозволяє покупцям в якості початкового внеску платити лише 5% від вартості покупки (об'єкти нерухомості вартістю до 600 000 фунтів).

Стаття прочитана 138 раз (a).

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online