За допомогою - до юриста. Що роблять нотаріуси та адвокати

  1. Вирішуємо юридичні питання
  2. Що робить юрисконсульт?
  3. Що робить адвокат?
  4. Що робить нотаріус?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Правильна робота адвоката або нотаріуса - запорука спокою і впевненості домовласника. Хоч помилки юристів не є фатальними, вони можуть коштувати дуже дорого. Дізнайтеся, чим варто керуватися при виборі фахівця з юридичної допомоги.

Вирішуємо юридичні питання

У справі взаємовідносин власників житла і юристів в нашій країні спостерігається цікаве протиріччя. З одного боку, багато хто впевнений, що адвокату або нотаріусу під силу все: вони зможуть вирішити будь-які спори, виграти позови, запевнити угоди. З іншого боку, до фахівця звертаються далеко не завжди. Обов'язкові питання вирішують за допомогою нотаріуса, а ось послуги адвоката зазвичай затребувані тільки в разі будь-яких подій.

Істина, як завжди, приблизно посередині. Грамотний юрист не зобов'язаний і фактично не може знати все хитросплетіння нашого законодавства. Але в своїй вузькій сфері він повинен бути майстром. А звертатися варто не тільки до нотаріуса (для законного завершення процесу купівлі-продажу, прийняття спадщини і т. Д.), Але і до адвоката (для вирішення сімейних, земельних, податкових та інших спорів).

Нижче - наші поради щодо вибору та роботі з юристом.

До кого звертатися?

Перш за все, потрібно зрозуміти різницю між категоріями юристів і з'ясувати, який фахівець допоможе в тому чи іншому випадку.

Правильна робота адвоката або нотаріуса - запорука спокою і впевненості домовласника Що робить юрисконсульт?

Юридичний консультант може:

  • допомогти в складанні договорів купівлі-продажу та оренди нерухомості, перевірити і підготувати всі необхідні документи для операцій з нерухомістю;
  • проаналізувати можливі ризики пайового будівництва і супроводити весь процес (в тому числі складання договору) в подальшому;
  • уточнити особливості реєстрації проживання в будинку, побудованому на кошти іпотечного кредиту;
  • встановити розподіл спадкових часток на будинок і / або земельну ділянку (або пай);
  • провести переговори зі сторонами в договірних відносинах (представниками будівельної фірми, родичами спадкодавця і т. д.)

Що робить адвокат?

Юрист, що володіє адвокатським свідоцтвом, може здійснити ті ж операції, що і юрисконсульт. Крім того, адвокат може:

Важлива перевага адвоката полягає в тому, що він має право звертатися із запитами до органів державної влади та місцевого самоврядування, знайомитися з інформацією з обмеженим доступом, бути присутнім при розгляді клопотань, заяв і скарг, засвідчувати копії документів.

Що робить нотаріус?

Згідно з чинним законодавством, обов'язковому нотаріальному посвідченню підлягають всі договори купівлі-продажу нерухомості (в тому числі на житлові будинки та земельні ділянки) і договору оренди об'єкта нерухомості (не тільки будови цілком, але і його частини) на термін більше 3 років. Їх укладають тільки в письмовій формі і запевняють у нотаріуса.

Що стосується договорів оренди на менший термін, а також тимчасового користування земельними ділянками, то державних вимог про їх обов'язкове нотаріальне посвідчення немає. Однак сторони можуть зробити це за власним бажанням.

Також нотаріуси приймають заяви про прийняття спадщини, а по закінченні 6 місяців з дня смерті спадкодавця реєструє новостворене право власності в Державному реєстрі майнових прав на нерухоме майно. Слід розуміти, що все нотаріуси мають рівний обсяг прав доступу до державних реєстрів та баз даних, а також володіють повноваженнями реєстраторів.

Що робить адвокат?
Що робить нотаріус?
До кого звертатися?
Що робить юрисконсульт?
Що робить нотаріус?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online