Розведення перепелів, з чого почати? Догляд за перелом в домашніх умовах.

  1. На чому можна заробити?
  2. Устаткування і облаштування ферми
  3. Витрати на корм
  4. Витрати на персонал
  5. Ринки збуту та отримання прибутку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На території Росії і країн СНД стрімко збільшується кількість ферм, які займаються розведенням цих птахів. Навіть настільки сильна конкуренція - ще не вирок, адже ця сфера бізнесу дуже популярна і затребувана.

Умови утримання і розведення перепелів зовсім не складні, і якщо підійти до цього з головою, домогтися швидкої і високого прибутку цілком реально. Само собою, дізнатися про процес і ризики потрібно якомога більше, щоб потім не стикатися з непередбаченими труднощами. У статті ми розповімо про основні нюанси, на які слід звернути увагу, щоб бізнес був рентабельним.

На чому можна заробити?

На чому можна заробити

Вирощувати птахів для м'яса чи яєць - ось головне питання. Можна спробувати це сумістити, але набагато вигідніше і простіше буде приділити увагу чомусь одному. Є особливі яйценосні породи перепелів, які в рік можуть принести до 300 яєць, які можна віддавати на реалізацію. Яйця - найбільш затребувана продукція на ринку, оскільки містить в собі велику кількість легкозасвоюваного для людського організму білка. Крім того, яйця перепела містять антиоксиданти і здатні виводити з організму людини радіонукліди.

Розведення і утримання перепелів у домашніх умовах на м'ясо теж має деякі особливості. Вибирати для цього слід лише м'ясні породи птахів, щоб отримувати багато дієтичного перепелиного м'яса. Поки що більша кількість ферм орієнтоване на вирощування яєчних порід перепелів, але тенденція в суспільстві веде до того, що все більше людей хочуть харчуватися якісним, дієтичним м'ясом. Тому ця ніша стає затребуваною, і частка чисто м'ясних ферм збільшується.

Корисна стаття: розведення цесарок в домашніх умовах.

Устаткування і облаштування ферми

Зовсім не має значення, де саме ви розташуєте курник. Головне - щоб догляд за перепелами в домашніх умовах виконувався в строгій відповідності до технології: температура в приміщенні не нижче 18 градусів, вологість в межах 70%.

Перепели дуже люблять свіже повітря, тому провітрювання обов'язково, але при цьому пташки повинні бути захищені від протягів. Потрібно бути готовим до того, що перепела самі по собі дуже примхливі пташки і будь-які порушення умов утримання можуть привести до того, що вони захворіють.

Клітини розставляють з розрахунку 700 птахів міститься на 20 квадратних метрах. Молодняк і курчат слід тримати окремо, для них підійде приміщення площею 5 метрів квадратних. Крім того, доведеться витратитися на інкубатори і місце для зберігання корму. Це ще близько 10 метрів, таким чином на початковому етапі підприємцю знадобиться приміщення не більше 35 квадратних метрів.

Потрібно пам'ятати, що у яйценосних перепелів до року дещо знижується продуктивність, тому є сенс сучасно оновлювати поголів'я. Для самочок можна виготовити спеціальні сідала з невеликими бортиками і похилою підлогою. Таким чином яйце буде скочуватися вниз і там залишатися. До вибору інкубатора для яєць потрібно поставитися дуже відповідально, адже від цього буде залежати успіх розмноження.

Не зайвою буде опція автоматичного перевертання яєць в інкубаторі, в іншому випадку це доведеться робити своїми руками кілька разів в день. Вартість такого приладу варіюється від 3000 до 12000 рублів, тому вибір буде залежати в першу чергу від розміру стартового капіталу підприємця.

Витрати на корм

Витрати на корм

Так з чого почати розведення перепелів? Приблизний бізнес-план створений, тепер необхідно зайнятися пошуком кормів для перепелів і вирішити для себе необхідність використання додаткової робочої сили на фермі.

Що стосується кормових сумішей - більшість вітчизняних виробників не додають в них життєво важливі для перепелів компоненти. Тому високий ризик хвороб і падежу птахів, уникнути яких можна, якщо доповнити кормову суміш черепашником, риб'ячої борошном і крейдою. Вартість тонни корму в середньому коливається від 2000 до 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, в залежності від її якості та складових.

Витрати на персонал

Персонал на навіть на невеликій фермі потрібен в будь-якому випадку. Приблизно 500-700 птахів зможуть обслужити двоє людей, а оскільки зазвичай такий бізнес сімейний, то наймати когось з вулиці зовсім необов'язково. Тонкощі і складності догляду за птицею можна осягнути всього за пару днів досвідченим шляхом, потрібно всього лише:

  • своєчасно годувати перепелів, забирати яйця, чистити послід,
  • готувати кормову суміш (якщо склад покупної недостатньо збалансований)
  • стежити за рівнем температури і вологості (якщо немає автоматичних датчиків, які контролюють ці показники).

Потрібно бути готовим до того, що птахи не знають про вихідні дні і свята, тому додаткові працівники на фермі не будуть зайвими. Заробітна плата для такого працівника обійдеться підприємцю від 9 до 18 тис. Рублів.

Корисна стаття: Як взяти кредит на розвиток малого бізнесу?

Ринки збуту та отримання прибутку

Щоб зрозуміти, що ваш бізнес план по розведенню перепелів досить ефективний і в ньому немає помилок, для початку розведіть на фермі кілька перепелів. Якщо дотримати всі умови їх вирощування, то вже через рік ви будете мати поголів'я в десять разів більше при мінімальних початкових витратах. Збувати перепелині яйця можна на ринку, продавати їх супермаркетам, а м'ясо особливо затребуване у багатьох ресторанів і кафе, де займаються приготуванням дієтичних страв. Можна домовитися і почати збут по вже існуючим каналам постачання або ж отримати всі необхідні дозволи на ведення бізнесу і торгівлі і налагоджувати свої клієнтські зв'язку.

Не потрібно турбуватися, що яйця перепелів швидко прийдуть в непридатність. Їх можна зберігати не менше місяця при кімнатній температурі або ж близько 2 місяців в холодильнику. Поставками м'яса і яєць можна займатися самостійно або ж залучити для цієї мети додаткових співробітників.

Інтерес до такого бізнесу останнім часом стрімко збільшується завдяки наявності трьох ключових факторів: вести його просто з технологічної точки зору, рентабельність висока, а при цьому вкладення мінімальні. У будь-якому випадку перед закупівлею птахів потрібно все ретельно спланувати, щоб не залишитися в мінусі.

Оцініть матеріал!



Ознайомтеся з пропозиціями банків

На чому можна заробити?
На чому можна заробити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online