Чи не працює обігрів заднього скла ВАЗ 2110 (фото, відео)

  1. Як влаштована система
  2. Причина несправності та їх виявлення
  3. Ремонтні роботи

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Автомобілі ВАЗ 2110 майже всі мають систему обігріву заднього скла. Але навіть якщо ця система і не передбачена у деяких моделей, то зазвичай її «доробляють», оскільки тут мова йде про елементарне комфорті на сьогоднішній день. Якщо ж на ВАЗ 2110 не працює обігрів заднього скла, це створює безліч проблем.

Як правило, підігрів особливо потрібний в похмуру холодну погоду осені і ранньої весни, коли скло покривається конденсатом, перекриваючи водієві видимість того, що знаходиться за машиною.

Як правило, підігрів особливо потрібний в похмуру холодну погоду осені і ранньої весни, коли скло покривається конденсатом, перекриваючи водієві видимість того, що знаходиться за машиною

Заднє скло з нитками обігріву

Особливо небезпечно таке не бачення під час парковок. Те ж саме можна сказати і про зимової експлуатації, коли мороз буквально малює візерунки, якими милуватися зовсім не хочеться.

Як влаштована система

Принцип роботи обігріву досить простий, він застосовується сьогодні майже у всіх машинах, включаючи іномарки. Чогось простіше і краще поки не придумали. На заднє скло з боку салону наносять струмопровідний нитка, яка розігрівається, відповідно відбувається підігрів скла, що позбавляє його від запотівання зсередини, а також снігу і льоду, що знаходиться з зовнішньої сторони.

На заднє скло з боку салону наносять струмопровідний нитка, яка розігрівається, відповідно відбувається підігрів скла, що позбавляє його від запотівання зсередини, а також снігу і льоду, що знаходиться з зовнішньої сторони

Схема роботи обігріву заднього скла

Складають цю систему на ВАЗ 2110:

  • сама нитка, що забезпечує підігрів;
  • проводка, що йде до неї;
  • реле обігріву;
  • вмикач з сигнальною лампочкою всередині;
  • запобіжник.

Тобто, нічого складного для умільця. З огляду на, що розмір заднього скла ВАЗ 2110 - 121,3х67,6 см, то зазвичай розмір підігріву лише на пару сантиметрів менше, і по суті, покриває всю поверхню, забезпечуючи повний обігрів і хорошу видимість того, що відбувається позаду. Встановлювати систему обігріву значно меншого розміру, сенсу немає, адже водій повинен бачити всю дорогу ззаду, а не її частина.

Причина несправності та їх виявлення

Обігрів заднього скла працює відразу ж, як тільки включено запалювання, скло повинне прояснюватися за пару хвилин. Але буває, що відбувається так:

  1. Сигнал включення не горить, хоча кнопка натиснута, скло не відтає (залишається запітнілим);
  2. Підігрів не працює, але контрольна лампочка горить;
  3. Скло відтає смужками;
  4. Підігрів недостатній. Таке явище спостерігається, якщо скло сильно обмерзло. У цьому випадку просто очистіть його від льоду механічним шляхом.

Реле часу обігріву заднього скла

Першопричину інших явищ слід шукати:

  • в управлінні реле;
  • перевірте стан запобіжника в коробці;
  • огляньте, наскільки надійні штекерні роз'єми з обох сторін заднього скла. Можливо, їх потрібно зачистити;
  • перевірте також, чи немає обривів підвідних електропроводів, в самому вимикачі;
  • якщо тут все в порядку, слід перевірити струмопровідну нитку. Потрібно при запущеному двигуні перевірити напругу приблизно посередині кожного з ділянок (смужок) нитки. Якщо прилад показує близько 6 вольт, все в порядку. Якщо показання близько десяти, або, навпаки, близько нуля - значить, є обрив. Точно встановити, де саме обрив, допоможе прийом: у приладу гострий електрод, обмотаний широкою стрічкою фольги, ведуть уздовж «підозрілою» токопроводящей стрічки. Де спостерігається стрибок напруги - там і обрив;
  • але часто обрив можна буквально побачити - нитка розійшлася на якійсь ділянці.

Ремонтні роботи

Нитка розжарювання можна буквально «промальовувати» за допомогою струмопровідного лаку або спеціального ремонтного комплекту.

Якщо це не допомагає, можливо, потрібна установка нового реле.

Воно знаходиться або в стандартному блоці реле, або в блоці запобіжників з боку салону. Установка проста: старе виймається, нове ставиться. Але перед цією процедурою обов'язково потрібно відключити АКБ!

Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online