Кредити 0% без переплат: у чому підступ?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Акція! Кредити 0% без переплат! Напевно все помічали повсюдну рекламу подібного роду. Як ви, напевно, здогадуєтеся, що щось тут не так ... У всякому разі в нашій країні я ще жодного разу не бачив, щоб гроші роздавали дійсно даром. Давайте спробуємо розібратися, в чому тут підступ, і знайти основні підводні камені кредитування під 0%.

Для цього я пропоную спочатку розділити всі кредити 0% без переплат на два види:

1. Кредити, які видаються банками;

2. Кредити, які видаються магазинами.

Розглянемо кожен з цих видів кредитування окремо.

Кредити 0% без переплат в банках.

Банківське кредитування засноване на тому, що банки залучають кошти дешевше і перерозподіляють їх в кредити дорожче. Як ви розумієте, жоден банк не буде працювати собі в збиток, тому такого роду реклама - не більше, ніж замануха для недалеких і фінансово неграмотних людей.

У чому тут підступ? В першу чергу - в комісіях. Раніше банки отримували з кредитів переважно процентний дохід, і все було просто і зрозуміло. Тепер відсотки по кредиту часто супроводжують численні комісії, в яких сам чорт ногу зломить. Причому, платити банку комісії, з точки зору позичальника, набагато найбільш невигідно, ніж платити відсотки.

Наприклад, при кредитуванні на рік з щомісячним погашенням рівними частинами одноразова комісія в розмірі 10% від суми кредиту буде рівносильна відсотків, що нараховуються на залишок боргу під ставку 20% річних! Тобто, цифри відрізняються в 2 рази!

В цілому ж банк може вигадати безліч комісій, які позичальник буде сплачувати, незважаючи на те, що візьме кредит під 0% річних:

- комісія за розгляд кредитної заявки;

- комісія за видачу кредиту;

- комісія за відкриття позичкового рахунку;

- комісія за відкриття поточного рахунку;

- комісія за випуск пластикової карти для зарахування кредиту;

- комісія за річне обслуговування пластикової картки;

- комісія за видачу готівки з каси;

- комісія за щомісячне обслуговування рахунку або карти;

- комісія за погашення кредиту (за кожен платіж);

- комісія за обслуговування кредиту (щомісячна або щорічна);

- комісія за дострокове погашення кредиту;

- комісія за закриття рахунків після погашення кредиту;

- і т.д.

Тому, якщо банк пропонує кредит під 0% річних - такий кредит передбачає ряд перерахованих вище комісій, які напевно обійдуться позичальникові не дешевше, ніж традиційний кредит під процентну ставку, а в багатьох випадках - і істотно дорожче!

Кредити 0% без переплат в магазинах.

Тут поговоримо про ті кредити, які надають магазини з метою збільшення обсягу продажів. Небанківські співробітники, які оформляють кредит в магазинах, а безпосередньо самі магазини!

У магазинах мені дійсно відомі випадки, коли товар продається в розстрочку без будь-яких переплат з боку покупця. Найчастіше, звичайно, такі переплати все-таки присутні, але в окремих случах їх немає. У чому підступ тут?

Підступ тут в ціні товару, який продається в кредит під 0% без переплат. Його ціна напевно вище, ніж у конкурентів, а, тим більше, вище, ніж в інтернет-магазинах. Ось в цю ціну вже закладена та переплата, яку оплачує покупець, який погодився придбати цей товар в розстрочку під 0%.

Крім цього, так само магазини часто розпродають залишки застарілого товару, на який сильно падає попит (наприклад, побутову або комп'ютерну техніку, мобільні телефони попередніх поколінь і т.п.). Щоб продати морально застарілий товар, магазин оголошує акцію про продаж в розстрочку під 0% і, таким чином, знаходяться покупці, що погоджуються на подібні умови.

Купуючи товари в кредит під 0% без переплат в магазинах, ви напевно купуєте їх за завищеною вартістю, або ж ці товари морально застарів і подібною акцією магазин намагається продати те, що вже нікому не потрібно.

Я розглянув основні підводні камені кредитування під 0%. Пам'ятайте, що ні магазин, ні, тим більше, банк ніколи не стануть займатися такого роду "благодійністю". І під привабливою рекламою "0% без переплат" завжди криється безліч підводних каменів, на які продовжують наражатися довірливі люди. А потім, коли "розкриваються всі карти", приходить розчарування і формується стійка думка, що банки - це зло .

Тому не варто жити в кредит: обростаючи боргами, нехай навіть під 0%, ви наносите серйозної шкоди своїм фінансовим станом.

Залишайтеся на фінансовому генії , І ви дізнаєтеся ще багато всього пізнавального і корисного для вашого особистого бюджету.

У чому тут підступ?
У чому підступ тут?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online