Автомобіль для багатодітних сімей від держави в 2019 році: як отримати, особливості та умови отримання, новини і закони

  1. Федеральні автомобільні пільги в 2019 році
  2. Автомобіль для багатодітних в Тульській області
  3. Як оформити субсидію
  4. Пасажирський мікроавтобус жителям Санкт-Петербурга
  5. Як отримати транспорт в Хакасії
  6. Забезпечення транспортом в Архангельську і Саратові
  7. Транспортна допомога в Новосибірську
  8. Куди слід звернутися
  9. Автотранспорт за рахунок воронезького бюджету
  10. Останні зміни

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Власна машина для багатодітної сім'ї не просто засіб пересування, а незамінний помічник. Вона потрібна як в міській, так і в сільській місцевості. Без особистого авто важко дістатися до школи, саду, поліклініки.

Багатодітним доводиться працювати за невелику зарплату в своєму селі, так як громадський транспорт ходить погано, немає можливості щодня їздити в місто. Саме тому в багатьох регіонах передбачена спеціальна пільга - автомобіль для багатодітної сім'ї від держави. Крім того, у багатодітних сімей є можливість безкоштовного паркування .

У кожному окремо взятому регіоні свій порядок надання машини, що залежить не тільки від числа дітей, трудового стажу, прописки.

Федеральні автомобільні пільги в 2019 році

Федеральні автомобільні пільги в 2019 році

На федеральному рівні в 2019 році запланована програма «Автомобіль для багатодітної родини», відповідно до якої багатодітні отримають знижку 100 000 рублів на покупку вітчизняної машини.

Багатодітні вправі подати заявку, якщо:

  1. Виховують 3 неповнолітніх або більше;
  2. Діти не досягли 18 років;
  3. У сім'ї немає своєї машини;
  4. Ціна авто менш 1 000 000 рублів.

Також на федеральному рівні планувалося прийняти закон «Про державну підтримку багатодітних сімей», згідно з яким багатодітним б безкоштовно виділявся автомобіль «Газель», якщо:

  • У подружжя 5 дітей або більше;
  • Мати або батько живуть в регіоні 12 років;
  • Загальний стаж подружжя становить не менше 10 років (сюди входять служба в армії і навчання на денному відділенні).

На жаль, даний закон до теперішнього часу не прийнятий.

Автомобіль для багатодітних в Тульській області

Автомобіль для багатодітних в Тульській області

На підставі адміністративного постанови № 375, в Тульській області розроблений спеціальної порядок надання допомоги сім'я, які виховують кілька дітей.

Сім'я має право одноразово отримати 590 000 рублів на покупку мікроавтобуса, якщо відповідає таким умовам:

  • Подружжя виховує 7 дітей у віці до 18 років або більше;
  • Мати і батько не позбавлені своїх прав;
  • Вони 10 років проживають в Тульській області.

Як оформити субсидію

Мати або батько звертається до територіального органу комітету з питань опіки та піклування з заявою на отримання соціальної допомоги. У заяві необхідно вказати свої ініціали, повна адреса, телефон, паспортні дані.

Крім заяви, потрібно надати паспорт заявника, свідоцтва про народження на всіх дітей і номер рахунку в банку. Рішення приймається протягом 15 діб.

Після покупки автомобіля необхідно протягом 90 днів надати в комітет свідоцтво про реєстрацію машини та квитанцію. Автомобіль можна оформити на батька або повнолітнього.

Рештою суми можна погасити покупку шин, колісних дисків, запчастин, дитячих автомобільних крісел, оплатити страховку. Всі витрати по експлуатації не повинні перевищувати 100 000 рублів.

Не допускається нецільове використання субсидії. Якщо гроші були витрачені на щось інше, вони підлягають поверненню (на добровільній основі або за рішенням суду).

Пасажирський мікроавтобус жителям Санкт-Петербурга

Пасажирський мікроавтобус жителям Санкт-Петербурга

Відповідно до урядової постанови № 343 і Соціальним кодексом Санкт-Петербурга, був прийнятий регламент, за яким батьки 7 дітей, а також опікуни або піклувальники, які виховують дітей 3 роки, має право отримати автомобіль для багатодітної сім'ї.

Порядок надання машини:

  1. У багатофункціональному центрі батькові потрібно написати заяву про взяття на облік для отримання мікроавтобуса, приклавши свій паспорт, дитячі свідоцтва, свідоцтво про одруження, довідки про реєстрацію, документи про встановлення опіки (піклування), їх копії;

У разі позитивного вирішення питання заявник ставиться на облік і отримує направлення для надання автотранспорту, що діє 3 місяці.

  1. Між Комітетом з питань соцполітики, громадянином і постачальником укладається договір, за яким надається мікроавтобус і реєстраційні документи на нього;
  2. Протягом 1 місяця заявник зобов'язаний надати в адміністративний орган паспорт транспортного засобу плюс свідоцтво про його реєстрацію;
  3. Отримання машини є підставою для зняття з обліку. Послуга надається один раз.

Завантажити для перегляду і друку:

Постанова Уряду Санкт-Петербурга від 22 травня 2013 року №343 Про реалізацію глави 5 Соціальна підтримка сімей, які мають дітей »Закону Санкт-Петербурга« Соціальний кодекс Санкт-Петербурга »

Адміністрація відмовляє в послузі, якщо мати чи батько позбавлені своїх прав, неповнолітній виховується в дитячому будинку, інтернаті, або опіка знята.

Як отримати транспорт в Хакасії

Як отримати транспорт в Хакасії

За Законом № 64, багатодітні вправі отримати пасажирський мікроавтобус «Газель» за рахунок республіканського бюджету, якщо виховують 7 дітей. При цьому один з дорослих повинен мати російське громадянство.

Заява пишеться на ім'я директора У правління соціальної підтримки і містить ініціали заявника, його паспортні дані та телефон. На підставі заяви, а також засвідчують особу, сім'я ставиться в чергу на безкоштовний автомобіль.


За останні 5 років більше 30 хакаських сімей отримали мікроавтобуси, на що республіка витратила близько 30 000 000 рублів.

В регіоні діє спеціальна програма «Збережемо радість дитинства», що виділяє на кожну машину близько 900 000 рублів.

Забезпечення транспортом в Архангельську і Саратові

Забезпечення транспортом в Архангельську і Саратові

Відповідно до обласним законом про соціальну підтримку, дорослі отримують 1 000 000 рублів на покупку транспорту, якщо вони:

  • Виховують 6 дітей або більше;
  • Мають обласну нагороду «Вдячність»;
  • Прописані в Архангельській області.

Як отримати диплом «Вдячність»: потрібно виховати 3 і більше дітей до 8 років (своїх чи всиновлених).

Для саратовских заявників передбачені наступні умови:

  • 7 дітей на виховання;
  • Проживання в області не менше 5 років;
  • Діти не знаходяться в соціально небезпечному положенні.

Надаючи послугу, влада оцінює побутові умови, матеріальний рівень, виконання батьками своїх обов'язків, стан житла.

Транспортна допомога в Новосибірську

Транспортна допомога в Новосибірську

На підставі урядової постанови від 2012 року, в Новосибірську був прийнятий спеціальний порядок надання машини батькам, на вихованні яких знаходяться 7 неповнолітніх.

Мати або батько повинні проживати в регіоні 3 роки. Якщо в сім'ї 15 дітей, то отримати транспорт можна незалежно від їх повноліття.

Обов'язкові умови:

  • Батьки і діти старше 14 років не були судимі;
  • Дорослі справно виконують обов'язки, пов'язані з вихованням.

Пільга не дається, якщо кількість дітей зменшилася. Це можливо в разі смерті, досягнення повноліття, емансипації, вступу в шлюб до 18 років, позбавлення волі, переведення дитини на забезпечення держави.

Куди слід звернутися

Для отримання автомобіля необхідно звернутися до відділу міністерства по соцрозвитку, що займається посібниками та виплатами.

Крім заяви, потрібно докласти пакет документів:

  • паспорта;
  • дитячі свідоцтва про народження;
  • папери, що засвідчують прописку;
  • рішення суду про опіку;
  • довідку про інвалідність (якщо один з дітей визнаний інвалідом).

Перевірка документів йде 3 дня, потім вони надходять до Міністерства. Після закінчення 15 діб виноситься рішення про надання пільги.

Куплений Міністерством автомобіль передається у власність заявника.

Автотранспорт за рахунок воронезького бюджету

Автотранспорт за рахунок воронезького бюджету

Відповідно до Наказу, затвердженим у 2014 році Департаментом соцрозвитку, малозабезпечені, які виховують 5 дітей або більше, включаються в список на надання регіональної допомоги, якщо:

  1. Один з дорослих має права категорії «В»;
  2. Всі проживають в Воронезької області 1 рік і більше;
  3. Загальний сімейний дохід дорівнює МРОТ або менше його;
  4. Дорослі і діти ніколи не перебували на обліку в поліції, органах опіки.

Переважне право на отримання машини має мати або батько, який є безробітним не по своїй волі (проживає в місцевості, де немає роботи і цей факт підтверджує довідка місцевого органу або папір зі служби зайнятості).

Один з батьків повинен написати заяву і прикласти водійські права, а також папери, що засвідчують особу, прописку, матеріальний дохід, трудовий статус.

Потім заявники вносяться в спеціальний список і формується черга на отримання транспорту. Спеціальна комісія 2 тижні розглядає список і після затвердження він надходить в Департамент соцзахисту.

Такому чином, дана пільга діє лише в небагатьох суб'єктах Росії. У багатьох регіонах замість нового автомобіля надається грошова компенсація. Також існують суб'єкти, де придбати транспорт можна на гроші від материнського капіталу.

Останні зміни

Наші експерти відстежують всі зміни в законодавстві, щоб повідомляти вам достовірну інформацію.

Підписуйтесь на наші оновлення!

Відеосюжет про те, як регіональна влада в Росії здійснює транспортну допомогу багатодітним сім'ям.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online