Автокредит: рефінансування і перекредитування

  1. причини перекредитування
  2. Перекредитування через автосалон
  3. Рефінансування автокредиту в банку
  4. Перекредитування за пільговою програмою
  5. Документи, необхідні для рефінансування автокредиту
  6. Як ще можна здійснити перекредитування

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Перекредитування автокредиту не сильно відрізняється від рефінансування іпотечного кредиту Перекредитування автокредиту не сильно відрізняється від рефінансування іпотечного кредиту. Але якщо при рефінансуванні житлового кредиту позичальником рухає бажання знизити відсотки, то при в даному випадку до нього додається бажання оновити обридлої авто.

У ритмі сучасного життя все зміни відбуваються дуже швидко - ставки по автокредитах змінюються кожні півроку, причому як у велику, так і в меншу сторону, з'являються нові програми кредитів з державним субсидуванням, на ринок виходять нові моделі автомобілів. Можливість рефінансування автокредиту дозволяє не відставати від змін, що відбуваються навколо.

причини перекредитування

Середній термін експлуатації автомобіля одним власником становить 2-3 роки, а то час як термін середнього автокредиту - від 3 до 5 років. Таким чином, бажання придбати інший автомобіль - новий або старий, з'являється у власника ще до того, як кредит повністю виплачений.

Інша, не менш важлива причина, по якій автовласники готові йти на рефінансування кредиту , Це значна зміна ставок. Різке зниження відсотків відбулося, коли програми кредитування з'явилися у широкого кола банків. Сьогодні ставки по позиках не змінюються так значно, але часто змінюється фінансове становище позичальників, можливість залучити поручителів і інші чинники, що дозволяють отримати позику на більш вигідних умовах. І нарешті, коливання курсу долара змушують багатьох відмовлятися від кредитів у валюті на користь рублевих позик (або навпаки - в періоди зміцнення рубля).

Також можливість заощадити з'являється при оформленні авторкедіта без КАСКО .

Перекредитування через автосалон

Більшість салонів з продажу старих авто заповнені одне - дворічними іномарками, купленими в кредит. Щоб прискорити темпи обороту авто, автосалони і трейд -іни самостійно укладають договори з банками, спрощуючи процес для клієнта. Залишаєте один автомобіль - берете інший і підписуєте новий договір. Стара машина йде в залік вартості нової - тобто дилер купує у Вас стару машину, гроші йдуть частково на погашення кредиту і в залік вартості нового авто, а на решту суми оформляється нову позику. Таким чином можна придбати, як новий, так і старий автомобіль на будь-який смак.

Купити за програмою рефінансування можна іномарку до 10 років або ВАЗ до 5 років. Більш старі машини банки не хочуть брати в якості забезпечення, та й розмір страховки виявляється дуже великим по відношенню до вартості авто. Звичайно, і у трейд-інів теж є обмеження за прийнятими авто - охочіше беруть швидко ліквідні автомобілі, дивляться на вік, пробіг, технічний стан. Але власнику авто, купленого в кредит новим, зазвичай нема про що турбуватися - автосалони пропонують непогані умови, зіставні з ситуацією на ринку.

Рефінансування автокредиту в банку

Першопрохідцями, які запропонували своїм клієнтам рефінансування, були банки Юникредит, Райффайзен, Банк Москви і Абсолют банк. Оформити договір рефінансування можна в тому ж банку, де спочатку був отриманий кредит або в іншому.

Умови перекредитування в Райффайзеном залежать від терміну кредитування, розміру початкового внеску (Розмір сплаченої вартості старого автомобіля) і валюти позики. Рублевий кредит з метою рефінансування можна отримати за ставкою 12,5-13,5% на термін від року до п'яти. Розмір мінімального початкового внеску - 15%, з документів, що підтверджують дохід, необхідна довідка 2 ПДФО і трудова книжка. Автомобіль новий або бу повинен бути придбаний через салони-партнери банку. Комісія за видачу кредиту - 200 доларів або 5,5 тисяч рублів.

Перекредитування за пільговою програмою

Якщо Ви хочете придбати автомобіль, який бере участь в програмі державного субсидування, Ви також можете пустити старе авто в залік розміру початкового внеску. Ознайомтеся зі списком банків, що видають кредит на пільгових умовах, і уточніть чи готовий працювати обраний банк за такою схемою.

До речі, не обов'язково купується за програмою рефінансування автомобіль повинен бути дорожче попереднього - цілком можлива покупка більш дешевого авто і отримання різниці в ціні на руки.

Документи, необхідні для рефінансування автокредиту

Незважаючи на те, що Ви вже маєте один кредит, для його рефінансування доведеться заново зібрати пакет документів. Врахуйте, що якщо Ви неодноразово спізнювалися з платежами за кредитом, про це могли з'явитися записи в БКІ. Погана кредитна історія може стати перешкодою в отриманні нової позики на вигідних умовах. Вимоги банків можуть незначно відрізнятися, але зазвичай необхідні наступні документи:

  • паспорт
  • Довідка про доходи (2 ПДФО або за формою банку)
  • Копія трудової книжки або договору найму
  • Водійське посвідчення

Якщо кредит оформляється в іншому банку, з банку, де оформлений поточний позику необхідно взяти такі документи:

  • Довідка про залишок заборгованості і графіку платежів
  • Схвалена заяву про дострокове погашення кредиту
  • Реквізити позичкового рахунку, на які новий банк переведе платіж

Новий автомобіль оформляється в заставу банку і на нього оформляється страховий поліс КАСКО. Деякі банки також вимагають застрахувати життя і працездатність позичальника або в разі відмови підвищують ставку на 1-2%.

Як ще можна здійснити перекредитування

Оформивши одного разу автокредит, багато позичальників залишаються разачарован повною вартістю кредиту - і в першу чергу розміром страховки. У такому випадку іноді має сенс переоформлення кредиту на звичайний споживчий займ, який не потребує застави, страховки і т.д. Крім того, якщо купується автомобіль старше 10 років отримати цільовий автокредит на нього майже нереально. Така ж ситуація при покупці автомобіля «з рук».

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online