Як отримати відстрочку платежу по кредиту - зразок заяви на відстрочку - ПапаБанкір.ру

  1. Що таке відстрочення платежу?
  2. Способи отримання відстрочки платежу по кредиту?
  3. Як отримати відстрочку по кредиту?
  4. Як виглядає зразок заяви на відстрочку платежу за позикою
  5. Що робити, якщо банк не надає відстрочку?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дуже часто в кредитному договорі, будь то іпотека або споживчий кредит, передбачається можливість відстрочки платежу по кредиту. Позичальник, використовуючи дану умову, має реальну можливість на деякий час відстрочити виплату позики в разі тяжкої фінансової ситуації. У даній статті ми розповімо, що представляє собою відстрочка по кредиту і як можна скористатися даною умовою.

У житті позичальника в будь-який час можуть виникнути непередбачені форс-мажорні обставини, і на цей випадок в кредитному договорі при його укладенні може бути передбачена умова щодо відстрочки платежу по кредиту.

Що таке відстрочення платежу?

Щоб залучити додаткових клієнтів, багато кредитних організацій йдуть на такий захід, як відстрочка щомісячного платежу за позикою. Деякі банки підстраховують себе і допускають відстрочку платежу за кредитом лише тим споживачам, у яких є поручитель або хороша кредитна історія в даному банку.

Що таке відстрочення платежу по кредиту? Говорячи юридичною мовою, відстрочка платежу - це спосіб погашення клієнтом заборгованості перед банком, при якому внесення чергового платежу по кредиту переноситься на термін більш пізній, ніж це передбачено кредитним договором.

Говорячи юридичною мовою, відстрочка платежу - це спосіб погашення клієнтом заборгованості перед банком, при якому внесення чергового платежу по кредиту переноситься на термін більш пізній, ніж це передбачено кредитним договором

Практика свідчить про те, що не завжди в кредитному договорі є умова про відстрочення платежу. Як бути позичальникам, у яких виникли непередбачені труднощі з виплатою позики? У цій ситуації ми рекомендуємо почати переговори з банком, краще за все особисто приїхати до відділення банку і розповісти про виниклі проблеми і ті заходи, які ви вживаєте, щоб вийти з ситуації, що склалася. Є висока ймовірність, що кредитна організація увійде у ваше становище і піде назустріч, надавши відстрочку на деякий час, тим більше, якщо до цього ви проявляли лояльність і не допускали порушень умов договору.

Способи отримання відстрочки платежу по кредиту?

Коли банк йде назустріч споживачеві кредитного продукту, який опинився у важкій скрутній фінансовій ситуації, можуть бути представлені різні варіанти і способи полегшення боргового тягаря невдалого позичальника, давайте розберемося, як отримати відстрочку платежу по кредиту шляхом надання кредитних канікул:

  1. Кредитні канікули «за відсотками» - банківська установа на деякий період заморожує оплату відсотків по кредиту і позичальнику необхідно гасити лише тіло кредиту.
  2. Кредитні канікули «по тілу кредиту» - банк дозволяє позичальникові оплачувати деякий час тільки відсотки за користування кредитом , А саме тіло кредиту (сума основного боргу) буде виплачено пізніше.
  3. Надання позичальникові повних кредитних канікул, коли банк на певний період заморожує кредитні платежі і також відсотки по ним. Даний метод на практиці використовується досить рідко, так як це тягне за собою збитки банку. Хоча споживачам значно спростило б життя в складні часи, такий варіант можна вважати ідеальним для позичальника.
  4. Зміна графіка виплат. Наприклад, споживач сплачує внесок не раз на місяць, як прописано в кредитному договорі, а раз в три місяці, тобто платіж стає квартальним.
  5. Якщо в кредитному договорі є предмет застави , То банк має право використовувати його для реалізації і подальшого погашення кредитних зобов'язань платника (можливо, часткового). Сам позичальник, можливо, не наважився б на такий радикальний крок, але об'єктивно реалізація заставного майна буде порятунком від банкрутства і посилення боргового навантаження.
  6. реструктуризація боргу. Даний метод полягає в збільшенні терміну погашення позики за рахунок того, що зменшується сума щомісячної виплати. Ця схема має певні мінуси, які полягають, перш за все, в тому, що споживачеві за фактом доведеться заплатити більше відсотків по кредиту.

Якщо в кредитному договорі прописаний пункт, пов'язаний з передачею боргу позичальника колекторському агентству (А саме так буває в більшості кредитних договорів), то банк має право піти на такі заходи. В такому випадку, банк не бажає йти назустріч позичальникові і надати йому відстрочку платежів по кредиту. Боржник в даному випадку має право на захист своїх інтересів не тільки через прокуратуру і поліцію, але і шляхом звернення до суду.

Як отримати відстрочку по кредиту?

На практиці, що склалася зміни строків внесення платежів за кредитним договором зустрічаються двох варіантів: коли позичальник не виплачує щомісячні обов'язкові платежі по кредиту самовільно (приходить термін погашення заборгованості за кредитом, а споживач свідомо не вносить необхідну суму на рахунок банку), або офіційно, коли банк дозволяє позичальникові скористатися відстрочкою платежів.

У більшості випадків, банк надає платнику термін від 3 до 5 днів для погашення щомісячного платежу. Якщо споживач просто забув про те, що прийшов день сплати, то йому надсилається смс-сповіщення, де сказано, що йому необхідно внести черговий платіж, або зв'язатися з співробітниками банку, або відвідати офіс кредитної організації.

Якщо ви хочете отримати відстрочку по кредитних платежах, то вам необхідно особисто відвідати банк і пояснити причини, що стали причиною несплати чергового внеску, або регулярних несвоєчасних погашень. Зверніть увагу, що банківські фахівці можуть зажадати пред'явити документальне підтвердження вашої важкої фінансової ситуації (втрата роботи, непередбачені великі витрати на лікування, і тд). Після цього банк розгляне ваші папери і прийме позитивне або негативне рішення про те, чи надати відстрочку платежу або відмовити.

У деяких кредитних організаціях для тих позичальників, у яких позитивна кредитна історія (сумлінно вносяться щомісячні внески) і вкрай висока лояльність за тривалий інтервал часу, банком може надаватися додаткова послуга у вигляді відстрочки платежу за кредитом (інформацію про наявність подібної опції кредиту можна отримати або на сайті банку, або безпосередньо в офісі / відділенні у співробітників). Для підключення такої опції від вас може знадобитися заплатити комісію і подати відповідну заяву. Після цього банк складає новий графік платежів і відправляє вам повідомлення.

Практика показує, що якщо прострочення платежу була недовгою, боржника чекають санкції у вигляді штрафу або блокування рахунку банківської карти . Але якщо несплата триває більш тривалий термін, а клієнт-позичальник не здійснює обов'язкові платежі за позикою, банк має право застосувати жорсткі заходи впливу, від продажу боргу колекторам , До подання позовної заяви до суду для захисту своїх майнових інтересів.

Як виглядає зразок заяви на відстрочку платежу за позикою

Якщо вам знадобилася відстрочка платежу по кредиту, то вам необхідно особисто приїхати до кредитної установи і написати заяву на ім'я уповноваженої особи. На вимогу позичальника співробітник банку надасть зразок заяви.

Давайте розберемо ситуацію, коли громадянин самостійно складає запит і як виглядає зразок заяви на відстрочку платежу за позикою.

Керівнику «Рускобанка»
Крижневих О.П.
Від Малишевої Е.А,
Мешкає за адресою:
м Севастополь, вул. Леніна д. 1. кв. 1
тел. 7 (111) 111-1111

Заява на відстрочку платежу за кредитом

Прошу вас розглянути можливість відстрочки платежів за кредитним договором №1578 від 10. 07. 2015 року.
На сьогоднішній день у мене виникли тимчасові фінансові труднощі, пов'язані з втратою роботи за скороченням штатів і раптовою втратою працездатності мого чоловіка в зв'язку з аварією.
Про винесене рішення прошу повідомити за вказаною адресою письмово.

До заяви додаю такі документи:

1. Копію кредитного договору.
2. Копію трудової книжки із записом про скорочення.
3. Довідку з лікарні про стан чоловіка.

Дата ___________ Підпис __________


Заява рекомендується написати в двох примірниках, один з яких можна відправити в кредитну організацію рекомендованим листом з повідомленням. Також можна віднести документ особисто в банк і передати його в руки співробітникові кредитного відділу банку. Якщо ви вибрали другий метод передачі паперу, то слід попросити співробітника банку поставити на вашому примірнику відмітку про прийняття документа.

Що робити, якщо банк не надає відстрочку?

Після того як боржник подав відповідну заяву в банк з проханням про надання відстрочки платежу по кредиту, йому може прийти і відмова. Негативна відповідь містить, наприклад, таку інформацію: «Відповідно до кредитного договору №1578, укладеним 20.01.2016 року, позичальник зобов'язаний своєчасно повертати кредит і відсотки по ньому. Позичальник гарантує належне виконання договірних зобов'язань і відповідає за них своїм майном, на яке в разі неповернення кредитних коштів може бути звернено стягнення в установленому порядку. Банк не передбачає на практиці надання відстрочки по кредиту ».

У разі коли кредитний відділ відмовив відстрочити платежі і змінити графік погашень, а позичальник так і не знайшов виходу з важкої фінансової ситуації, банк, почекавши певний час, швидше за все, або продасть неблагополучний кредит колекторської компанії, або звернеться з позовною заявою до суду з метою захисту своїх майнових інтересів (витребуванням грошей, які йому повинен позичальник).

На суді за позовом банку про стягнення грошових коштів за кредитом на користь позичальника надати документальне підтвердження того факту, що він вів переговори з банком, шукав способи погашення, вносив хоча б мінімальні кошти на кредитний рахунок, і може довести факт спілкування і листування з кредитною організацією і заявляв прохання про отримання розстрочки, або реструктуризації боргу. Практика показує, що суди підтримують боржника в судовому спорі і в підсумку банк може провести реструктуризацію кредиту, знизити процентну ставку, а також зменшити розмір нарахованої пені за прострочення.

Є ще один варіант, що дозволяє вийти зі скрутної фінансової ситуації з простроченням платежів по кредиту - це рефінансування кредиту в іншому банку (або в цьому ж банку). Ряд банківських структур видають цільову позику, який буде направлений на погашення кредиту (кредитів), взятого раніше, але вже під менший відсоток і можливо, на більш тривалий термін. За допомогою рефінансування боржник може взяти новий кредит на більш вигідних умовах, щоб погасити наявний невигідний кредит або відразу кілька кредитів.

Третій варіант вирішення проблеми, коли кредитні зобов'язання позичальника були забезпечені заставою. Тут можна закликати банк до продажу застави, щоб отриману суму витратити на погашення основного боргу і відсотків, що набігли.

Зазвичай кредитні організації роблять все можливе, щоб у їхніх клієнтів не накопичувалися заборгованості по кредитах. Крім цього, банки знають, що судові розгляди потрібні залучення додаткових сил і засобів, що піднімає витрати і нерідко робить подачу позову економічно невигідним. З цієї причини багато банки досить часто йдуть на надання відстрочки по кредитних платежах, або намагаються домовленостями добитися від позичальника повернення до нормального графіка платежів. До колекторів або в суд банк йде в найостаннішу чергу.

Що таке відстрочення платежу?
Способи отримання відстрочки платежу по кредиту?
Як отримати відстрочку по кредиту?
Що таке відстрочення платежу?
Що таке відстрочення платежу по кредиту?
Як бути позичальникам, у яких виникли непередбачені труднощі з виплатою позики?
Способи отримання відстрочки платежу по кредиту?
Як отримати відстрочку по кредиту?
Що робити, якщо банк не надає відстрочку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online