Ремонт балкона? Власники платять!

  1. Ремонт балкона? Власники платять!

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Загальні збори СНТ "Достаток" - не відбувся. Яке було в три етапи за очною і очно-заочної схемою, причому до останнього етапу 25 травня 2019 року- вже вступило в силу Рішення Волгоградського ...

Найбільш обговорюване


Ремонт балкона? Власники платять!

Власникам багатоквартирного будинку по вул. Наріманова 11 належить сплатити капітальний ремонт одного з балконів

До редакції нашого видання звернувся один із власників житла будинку № 11 по вулиці Наріманова. Чоловік був збентежений з'явилася в його «платіжці» рядком: «Капітальний ремонт балкона», згідно з якою він повинен сплатити в листопаді 858 рублів 97 копійок. На зворотному боці квитанції ТОВ «УК« Житло »помістила роз'яснення, в якому уточнюється, що вироблено в зв'язку з виконанням робіт з капітального ремонту балкона житлового приміщення №70 Відповідно до припису відділу муніципального житлового контролю КЖД Волзького № 991-Г / 2014 від 17 вересня 2014 року. Далі слід було роз'яснення про те, що капітальний ремонт балкона не був включений до переліку робіт з утримання та ремонту житла, що затверджується на загальному щорічних зборах власників. Тому їх вартість не входить в тариф, що стягується керуючої організацією з мешканців МКД. Саме тому ТОВ «УК« Житло »« розкидало »плату за капітальний ремонт балкона по всім власникам 5-поверхового 11-під'їзного і 120-квартирного будинку .. Що, в кінцевому підсумку склало 82 651 рубль.

Спробу розібратися в ситуації зробив кореспондент нашого видання. Насамперед він зафіксував відремонтований і оброблений деревом балкон, розташований на 4-му поверсі МКД і переговорив з власниками житла. Люди обурені до межі, багато хто з них вже звернулися з письмовими та усними заявами до контролюючих та наглядових органів. Власникам квартир незрозуміло чому вони повинні оплачувати ремонт «чийогось там» балкона.

Головний інженер ТОВ «УК« Житло »Ірина Лашманова прокоментувала ситуацію наступним чином. Мешканці квартири №70 вказаного будинку звернулися в керуючу організацію з проханням провести капітальний ремонт руйнується балкона. Представники ТОВ «УК« Житло », в свою чергу перенаправили сигнал до відділу муніципального житлового контролю КЖД Волзького. Результатом звернення послужило розпорядження № 991-Г / 2014 від 17.09.2014 про необхідність проведення робіт з капітального ремонту балкона, оскільки він знаходиться в аварійному стані і становить небезпеку для мешканців будинку. Головний інженер керуючої організації розповіла, що мешканцям будинку ситуація була роз'яснена і було запропоновано включити капітальний ремонт балкона в перелік робіт з утримання та ремонту житла. Відповідь була отримана негативна. Оплата в розстрочку за 12 місяців теж не влаштувала. Як запевняє Ірина Лашманова, власники МКД категорично від цього відмовилися. Однак, оскільки балкон дійсно становить небезпеку і проводити роботу наказано наглядовим органом - її все ж провели, розділивши вартість робіт між мешканцями будинку, включивши додаткову рядок в квитанцію про оплату.

Головний спеціаліст відділу муніципального житлового контролю КЖД Волзького Іван Діулін доповнив картину того, що відбувається і пояснив, що за сигналом керуючої організації ТОВ «УК« Житло », фахівцями відділу була проведена виїзна перевірка, яка зафіксувала аварійно-небезпечний стан балкона і видала керуючої організації відповідний припис. Представник житлового контролю роз'яснив, що балкон відноситься до фасадної частини будівлі і є загальнобудинкових майном. Однак, роботи по його ремонту не входять в «Мінімальний перелік послуг і робіт, необхідних для забезпечення належного утримання спільного майна в багатоквартирному будинку ...», встановлений Постановою Уряду РФ №290 от03.04.2013г.

Іншими словами його вартість в тариф за утримання і ремонт житла не включена. Капітальний ремонт аварійного балкона могли включити в цей тариф самі власники МКД на своєму щорічному зібранні, де разом з представниками КК визначають необхідний для цього перелік робіт. Але цього не сталося. Тобто старий балкон випав з законодавчої обойми і не потрапив в обойму «договірних» тарифів. Однак же, як фрагмент общедомого майна, він залишився тягарем власників житла і повинен бути відремонтований за їх рахунок.

Як з'ясувалося в розмові з головним спеціалістом муніципального житлового контролю, в місті вже є судова практика щодо вирішення подібних питань. 26 травня 2014 року мировим суддею судової ділянки №62 вже було винесено Рішення на користь ТОВ «Керуюча компанія« Житлове господарство »(Справа №2-62-418 / 2014 року). Організація звернулася до суду з позовом про стягнення з власників житла витрат на проведення капітального ремонту покрівлі, фасаду, цоколя та під'їздів №1 і №2 багатоквартирного будинку №23 по вул. Карла Маркса. Суд визнав факт того, що керуюча організація надала послуги, не включені в договір. Роботи були виконані нею за приписом держорганів по житловому контролю і є незапланованими і неоплаченими власниками МКД, тобто не включеними в оплату за утримання і ремонт житла. Таким чином, «витрати, понесені нею, були викликані обставинами, за які вона не відповідала», і повинні бути компенсовані власниками.

Так чи інакше, за капітальний ремонт балкона за адресою вул. Наріманова 11, власникам будинку заплатити все ж таки доведеться. Зрештою, роботи були виконані для їх же безпеки.

Турбує в цій ситуації інше. Житловий фонд нашого міста знаходиться далеко не в кращому стані. Совдепівські малоповерхівок розвалюються від старості, а великогабаритні новобудови - від тотальної економії матеріалів. І, якщо відділ муніципального житлового контролю поставить видачу розпоряджень про необхідність капремонту на потік, то вже до кінця 2016 року найспритніші з городян зможуть відремонтувати за загальний рахунок балкони, козирки, під'їзди та інші локалізовані аварійні зони. Причому все це станеться крім регулярно сплачуються внесків за капремонт.


Автор: Олена Бєлова Дата: 24.12.2014 13:19 Переглядів: 21228 Джерело: Ahtuba34.ru Рейтинг: 7 Теги: Волзький , новини Волзького , балкон , капремонт , світовий суд , ОДН , постанову , утримання і ремонт житла , муніципальний житловий контроль , КК Житло перехожий

Ну одна справа - зміцнити балкон, щоб він перестав бути небезпечним, інша справа - утеплити, засклити, обшити деревом. І ця робота (судячи з фото) ніяк не тягне на 103 тисячі рублів. Щось тут не те .... Мешканцям потрібно звертатися в прокуратуру.

Уже звернулися. Заява зареєстровано 8 грудня (1Р 2014 року). Чекаємо відповіді.

Карла Маркса 23

Дійсно на нашу дому було прийнято таке рішення. Причому прийнято незважаючи на такі "дрібниці" як те, що з власниками, перед виконанням робіт, не був узгоджений обсяг робіт, його вартість, порядок приймання цих робіт. Роботи були виконані вкрай огидно, неякісно. Буквально через тиждень штукатурка цоколя почала відвалюватися, дах була відремонтована чисто формально, ремонт під'їздів так само залишав бажати кращого. Приймання робіт власниками не провадилась.
З приводу того хто повинен платити. ТОВ КК "ЖХ" протягом семи років не виконувала ніяких видимих ​​оку робіт з підтримки будинку в справному стані незважаючи на те, що мешканці платили за рахунками. В результаті будинок прийшов в аварійний стан. Коли ОБЛжілінспеція видала припис ТОВ КК ЖХ чисто формально зобразила ремонт і заломила за своє "творчість абсолютно дику ціну. Ми звернулися в РПН і РПН визнав обман споживачів з боку ТОВ" УК "ЖХ" ". Крім того, є відповіді від Облжілінспекціі і Адміністрації г .Волжского про незаконність вимагання грошей з власників.
Не дивлячись на це волзьке правосуддя виявилося на стороні пана Скрипнікова.
Які мотиви рухали при винесенні цього рішення незрозуміло.
Боюся і в вашому випадку вам сподіватися нема на що.
Волзьке правосуддя воно таке, про яке сміливо можна сказати - залиш надію кожен, хто сюди входить.

Вовк і ягня
У сильного завжди безсилий винен:
Тому в Історії ми тьму прикладів чуємо,
Але ми Історії не пишемо;
А ось про те як в Байках говорять.
___
Ягня в жаркий день зайшов до струмка напитися;
І треба ж біді трапитися,
Що близько тих місць голодний нишпорив Вовк.
Ягняти бачить він, на видобуток прагне;
Але, справі дати хоча законний вид і толк,
Кричить: "Як смієш ти, нахаба, нечистим рилом
Тут чисте каламутити питво
моє
З піском і з мулом?
За зухвалість такову
Я голову з тебе зірву ".-
"Коли ясновельможний Вовк дозволить,
Насмілюся я донесть, що нижче по струмку
Від Світлості його кроків я на сто п'ю;
І гніватися даремно він зволить:
Пиття каламутити йому ніяк я не можу ".-
"Тому я брешу!
Негідний! Чули ль така зухвалість в світі!
Так пам'ятається, що ти ще в запрошлом літо
Мені тут же якось нагрубив:
Я цього, приятель, не забув! "-
"Помилуй, мені ще й зроду немає році", -
Ягня говорить. "Так це був твій брат" .-
"Ні братів у мене" .- "Taк це кум иль сват
І, словом, хтось із вашого ж роду.
Ви самі, ваші пси і ваші пастухи,
Ви все мені зла хочете
І, якщо можете, то мені завжди шкодите,
Але я з тобою за їх розвідати гріхи ".-
"Ах, я чим винен?" - "Мовчи! Втомився я слухати,
Дозвілля мені розбирати провини твої, щеня!
Ти винен вже тим, що хочеться мені їсти ".-
Сказав і в темний ліс Ягняти поволік.

Александер Я вже не знаю що у вас був за адвокат, але таке неможливо програти. Треба було обов'язково подаватиме апеляцію і скасовувати це незаконне рішення місцевого суду. перехожий

Олена Бєлова, вам буде дешевше заплатити, ніж зв'язуватися з судами.
Розраховувати на справедливе рішення вашого питання в цій країні буде верхом наївності.
З ймовірністю у 146% прокуратура дасть вам відписку. що не знайшла порушень.
З такою ж точно ймовірністю суд прийме сторону керуючої організації.
У цій країні завжди винен власник-громадянин, це неписаний закон!
Вартість послуг нормального адвоката починається від 30 тисяч за справу. Це мінімум. У реальності більше, тому що адвокати теж свого не упустять, вони беруть за кожне засідання суду, незалежно від того сталося воно чи було відкладено. І вони зацікавлені в затягуванні справи.
Може бути призначена експертиза об'єкта, тут ціни починаються з сотні тисяч.
Загалом, якщо заплатите відразу збережете і нерви і гроші і час.
Ерефіі це не та країна, де можна відстояти свої права.

ТЕТЯНА

Я являюсь жителем будинку № 11 по вул. Наріманова. З приводу заміни балконної плити за даною адресою хочу сказати, що плита була замінена за чет власників житла, а утеплення і скління балкона було ініціативою самого квартира наймача за свій рахунок.

Александер Роздрібна вартість блок-кімнати Флагман близько 75 000. Чого в заміні однієї плити може коштувати 103 000? Вона що з чистого золота? Або встановлювали її Євдокимов з Вороніним особисто? Вікторія

Цікаво знати яким це образам в житловому будинку можна поміняти цілу блок- кімнату, не забуваючи про те, що скільки для цього необхідна техніки. Поміняли плиту балконні та правильно зробили поки кому не будь на голову не впала!

перехожий

У нашому будинку була подібна ситуація з ТОВ "Житло" Євдокимовим і з Гл. інженером Іриною Лашманова два роки тому !!
Близько 5 років ми, мешканці під'їзду просили відремонтувати козирок нашого під'їзду (на покритті козирька- руберойді з'явилася невелика дірка через яку почав намокати бетон козирка і з кожним роком все більше посилювалася проблема-все сильніше прогресувало руйнування) спочатку "писалися" в Журнал ремонту по черзі, потім писали листи в інстанціі- результату !!!
Більш того, Євдокимову А.А. просто набридли наші листи і прохання він "психанув" і наказав зрубати наш козирок зовсім.
Як ми не просили Євдокимова зробити ремонт, а не срубать- він був непохитний як скеля !! Слюсаря зрубали відбійним молотком бетон, зрізали чудову, міцну, порочну металоконструкцію рами (здали в металобрухт) - і все !! І заявив нам що грошей на відновлення козирка -ні !!
Ще рік ми існували з ризиком для життя - без козирка:
- почала іржавіти наша нова металеві двері з домофоном (ще боялися замикання ел.проводкі);
- взимку з даху прямо на ганок обрушувалися величезні бурульки (довжиною більше метра)
- з зледенілого ганку не раз "наверталися" місцеві бабусі ....
Писали, дзвонили у всякі КЖД, ЖІлінспекціі- все це ерунда- пан Євдокимов - плювати хотів на всіх і вся (напевно хтось його здорово прикриває в адміністрації), поки не звернулися до опальному опозиціонеру Навальному А.- ось хто нам дійсно і швидко допоміг !!! Спасибі йому величезне !!
Але треба було бачити, як ця І.Лашманова командувала подрядчікамі- виконавцями робіт: "Не робіть це-треба дешевше", "робіть з обрізків", "переб'ються" і т.д. в результаті довелося повторно скаржитися юристам Навального, що б усунули, хоча б недоробки куцого козирка (вона зажмотіла розміри і козирок тепер несиметрично і не повністю закриває ганок, тільки безпосередньо двері і все) !!
А у вашому випадку, як я розумію-не було самого главного- Загальних зборів мешканців з необхідним кворумом і Рішення - ось що треба оскаржувати в суде- точно не програєте (а всі інші моменти важко довести чи заперечити) !!
Гроші у Євдокимова є- якщо перевірити всі Акти виконаних робіт (суцільні приписки !!!), то ще й за численні факти розкрадання платежів мешканців можна подати позов !!

Опитування тижні

результат минулого опитування >>>

волзькі блоги

На всю країну прославила вихованців землі Волгоградської нова публікація журналіста-розслідувача Іва ...

Події в Волзькому



Ремонт балкона?
Quot;Ах, я чим винен?
000. Чого в заміні однієї плити може коштувати 103 000?
Вона що з чистого золота?
Або встановлювали її Євдокимов з Вороніним особисто?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online