Як записати дитину в дитячий сад, встати в чергу через МФЦ

  1. Запис на прийом в найближчий МФЦ
  2. Підготовлює та подає заяву
  3. Як правильно заповнити заяву в дитячий сад
  4. Які документи потрібні для дитячого садка
  5. Як дізнатися чергу і відстежити результати
  6. Причини по яким Вам можуть відмовити в прийомі дитини в дитячий сад
  7. Часто задавані питання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Років 10 тому, знайти дитячий садок було набагато легше. Причому влаштувати дитину в ясла, було дешевше, послуги садів були ширше, включаючи ночівлі і семиденний догляд за дітьми.

В останні роки, питання «Як записати дитину в дитячий сад» став справжнім головним болем для молодих сімей, мам і тат.

З появою багатофункціональних центрів (МФЦ), встати в чергу на місце в дитячий сад стало набагато простіше, сьогодні ми відповімо на це питання, розповімо які документи вам потрібно надати і що зробити.

Запис на прийом в найближчий МФЦ

Насамперед, вам необхідно знайти будь-який, найближчий багатофункціональний центр до Вашого місця проживання, для цього скористайтеся таблицею .

Вибравши потрібний МФЦ, зателефонуйте по телефону довідкової служби і уточніть нюанси постановки в чергу в дитячий сад.

Уточніть, чи є в цій філії можливість записатися онлайн, і відвідати офіс за попереднім записом, у разі відсутності такої можливості, доведеться відстояти в живій черзі отримавши талон.

Варто врахувати, той факт що не всі МФЦ надають можливість постановки дітей на чергу в дитячі садки, насамперед треба запитати у оператора про надання такої послуги.

Підготовлює та подає заяву

Для того, щоб скоротити процес подачі заяви, ви можете заздалегідь завантажити, заповнити та роздрукувати форму Про постановку дитини на облік , Якщо у Вас виникнуть труднощі при заповненні зразок бланка можна отримати і внести відомості прямо в офісі МФЦ, проконсультувавшись з фахівцем.

Як правильно заповнити заяву в дитячий сад

Після того як ви завантажили зразок його необхідно заповнити, тут є два варіанти: внести відомості на комп'ютері в програмі Microsoft Word, і потім роздрукувати, або відразу роздрукувати і заповнити від руки.

Зразок заяви в дитячий сад містить шість розладів, розглянемо як заповнити кожен по порядку

1. Загальні відомості інформація про Вас (того хто подає заяву)

2. Адреса реєстрації дитини - місце постійно реєстрації (прописки) вашого малюка

3. Місце проживання дитини якщо збігається з місцем реєстрації можна поставити прочерки, якщо немає то заповнюємо.

4. Відомості про дитину

5. Свідоцтво про народження дитини, паспорт дитини, яка є іноземним громадянином якщо не є таким залишаємо прочерки.

Свідоцтво про народження дитини, паспорт дитини, яка є іноземним громадянином якщо не є таким залишаємо прочерки

6. Відомості про освітню організації - останній і найважливіший розділ, в якому Вам необхідно вказати район в якому розташовується дитячий сад, три предрочітаемих садка на вибір, вибрати режим перебування дитини (потрібне підкреслити), спрямованість групи дітей.

Відомості про освітню організації - останній і найважливіший розділ, в якому Вам необхідно вказати район в якому розташовується дитячий сад, три предрочітаемих садка на вибір, вибрати режим перебування дитини (потрібне підкреслити), спрямованість групи дітей

У передостанньому рядку обов'язково вказуємо чи є у Вас якісь пільгові документи підтверджують позачерговий прийом дитини, до заяви необхідно додати їх скан копію.

Якщо ви вибрали спрямованість групи оздоровча або комбінована, в останньому рядку Вам необхідно вказати назву, номер і дату документа виданого психолог-медико-педагогічною комісією за місцем проживання, і додати його копію.

Як тільки ви заповніть заяву, в кінці вам необхідно дати згоду на обробку персональних даних, вказавши своє ПІБ повністю, дату і підпис.

Як тільки ви заповніть заяву, в кінці вам необхідно дати згоду на обробку персональних даних, вказавши своє ПІБ повністю, дату і підпис

Які документи потрібні для дитячого садка

В день подачі заяви один з батьків, направляється в багатофункціональний центр за попереднім записом або живої черги по талону, з собою йому необхідно мати:

  • Оригінал свідоцтва про народження дитини
  • свій паспорт
  • Заява яке ви заповнили раніше, хоча необов'язково можна заповнити на місці.
  • Якщо дитина отримує пільги, то будуть потрібні в оригіналі підтверджуючих документів, і по одній копії на кожен (їх можна зробити прямо в МФЦ), для багатодітних сімей оригінал довідки про склад сім'ї .

Як дізнатися чергу і відстежити результати

Як тільки ви подасте документи, співробітник МФЦ повідомить Вас про реєстрацію малюка в спеціальній книзі обліку майбутніх вихованців.

Потім передасть Вам оригінал форми повідомлення заявника про прийом документів до навчального закладу, з підписом особи прийняло та печаткою організації.

Як тільки адміністрацією району буде прийнято рішення про негайне зарахування вашої дитини в дитячий сад, ви отримаєте повідомлення за номером телефону і email, які Ви вказали в заяві
Як тільки адміністрацією району буде прийнято рішення про негайне зарахування вашої дитини в дитячий сад, ви отримаєте повідомлення за номером телефону і email, які Ви вказали в заяві.

У разі якщо Вас поставлять в список «черговиків», ви отримаєте повідомлення про завершення періоду комплектування, з зазначенням дати початку відвідування, якщо місць не виявиться повідомлення про наявність місцях в інших установах, в такому випадку відстежити результати можна звернувшись в МФЦ .

Причини по яким Вам можуть відмовити в прийомі дитини в дитячий сад

Багато батьків стикаються з проблемами, за якими їх дітям відмовляють у прийомі в дитячі садки, варто відзначити, що в більшості випадків такі причини не законні.

Єдиною обґрунтованою причиною є відсутність місць, але в такому випадку Вас повинні повідомити про це, запропонувати садок в іншому районі, місце в наступному році, або може трапиться так, що вільні місця з'являться в період доукомплектування, тоді Вас зобов'язані повідомити за формою.

Єдиною обґрунтованою причиною є відсутність місць, але в такому випадку Вас повинні повідомити про це, запропонувати садок в іншому районі, місце в наступному році, або може трапиться так, що вільні місця з'являться в період доукомплектування, тоді Вас зобов'язані повідомити за формою

Часто задавані питання

Чи можуть відмовити якщо у дитини немає реєстрації?

Ні. Згідно зі статтями конституції РФ, кожен громадянин має право на безкоштовну освіту, при цьому слід врахувати, що в першу чергу садки укомплектовуються дітьми з наявністю прописки за місцем освітнього закладу.

Чи може надійти відмова якщо у дитини відсутні щеплення?

Багато лікарів відмовляйся підписувати медичні карти через відсутність тієї чи іншої щеплення, проте обов'язкове їх наявність в Москві було скасовано законом ще у 2000 році, якщо Вам поставили умову вимагайте статтю закону для конкретного населеного пункту, де зазначено, що вони є обов'язковими.

Якщо у дитини проблеми за станом здоров'я, чи можуть відмовити?

Так, можливо, в такому випадку Вам необхідно звернутися в спеціалізований заклад передбачене муніципальної організацією, це питання можна уточнити на місці в МФЦ.

Вікові критерії і відмова?

У дитячі садки не приймають дітей молодше двох місяців і старше семи років.

У разі якщо Ви вважаєте, що Вам відмовили незаконно, вимагайте від установи пояснення причин в позмінному вигляді, якщо такого не буде, Ви маєте право звернутися в прокуратуру або суд.

Чи може надійти відмова якщо у дитини відсутні щеплення?
Якщо у дитини проблеми за станом здоров'я, чи можуть відмовити?
Вікові критерії і відмова?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online