Як вибрати якісний підлоговий вентилятор

  1. різновиди вентиляторів
  2. Типи підлогових вентиляторів
  3. Рекомендації по вибору

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На споживчому ринку представлені різноманітні модифікації підлогових вентиляторів, що відрізняються конструкцією, потужністю і функціональністю. Звичайно, цей побутовий агрегат не зможе в повній мірі замінити кондиціонер, але цілком здатний виручити в спекотні дні. Щоб не помилитися з вибором відповідної моделі необхідно враховувати важливі критерії вибору.

різновиди вентиляторів

Існують стельові, підлогові і настільні види вентиляторів. Перший варіант монтується безпосередньо під стелею і передбачає наявність високих стінових перегородок. Основні переваги такого вентилятора - велика потужність і зручне розташування. Конструкція економить корисну площу приміщення. Настільні прилади малопотужні, мають невеликий радіус дії. Зате такий пристрій зручно переміщати з місця на місце і розташовувати на тумбі, робочому столі, серванті.

Популярністю користуються підлогові вентилятори. Завдяки лопатей, які перевищують розмір лопатей настільного агрегату, їх потужності вистачає, щоб охолодити всю кімнату. При бажанні можна регулювати висоту ніжки. Сучасні модифікації оснащені додатковими функціями: кілька швидкісних режимів, робота незалежно від кута повороту.

Типи підлогових вентиляторів

Всі підлогові конструкції класифікуються по декількох категоріях, залежно від принципу дії. Розрізняють безлопатеві, осьові і радіальні моделі. Безлопастной вентилятор - це пристрій у вигляді круглої рами з двигуном. За рахунок відсутності лопатей, прилад повністю безпечний, що важливо для сімей з дітьми. Радіальний вентилятор оснащений складним механізмом, що функціонує за принципом руху повітря від центру до зовнішнього периметру. Осьові вентилятори являють собою лопатеве колесо, яке працює в одній площині.

Рекомендації по вибору

При виборі вироби слід орієнтуватися на такі параметри як:

  • Потужність. Її повинно вистачати на обдув приміщення, в якому буде стояти підлоговий вентилятор.
  • Розмір лопатей (для осьових конструкцій). Діаметр лопатей впливає на охолодження кімнати. Також вони повинні бути захищені спеціальними гратами з отворами.
  • Обмін повітря. Зазвичай цей показник варіюється в межах 100 - 3000 куб. м / год.
  • Режим обдування. Чим більше швидкостей, тим ефективніше буде функціонувати вентилятор.
  • Рівень шуму. Максимально допустимий коефіцієнт шуму дорівнює 38 дБ. Цей показник бажано уточнювати у продавця-консультанта.

У більш дорогих моделях передбачені додаткові опції. Це таймер, кут повороту і нахилу, сенсорний блок управління, зволожувач повітря і функція іонізації. Кожен пристрій має мати сертифікат якості, де має бути вказано його відповідність стандартам.


Повернення до списку

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online