Валерій Ананьєв - про телевежу і Міський ставок: "Не ми це зробили - не нам і псувати"

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Валерій Ананьєв, глава "Атомстройкомплекс".

Глава "Атомстройкомплекс" Валерій Ананьєв на прес-конференції перед Днем будівельника висловив свою думку про прийдешньому знесення телевежі, будівництві льодової арени на її місці , А заодно і про будівництво Храму-на-воді на Міському ставку.

- Я проти будівництва льодової арени в цьому місці, тому що її краще будувати там, куди можна дістатися на машині, - зазначає Валерій Ананьєв. - Адже не всі городяни люблять футбол і хокей - є жителі, які більше люблять музику послухати, у дворі спокійно посидіти, а наявність арени - це певний компроміс. Це знизить якість об'єктів, які могли бути побудовані і вже побудовані в центрі міста.

Валерій Ананьєв вважає, що заради частини жителів будуть ущемлені інтереси іншої частини, і хоча він жодним чином не проти футболу та хокею, але сучасні арени такого типу зараз будуються за межами міста, і вони не повинні заважати людям відпочивати в центрі міста - для чого центр і призначений.

- Друге, по знесенню телевежі: я розумію, що вона сьогодні прикрашати місто. Але не ми її будували - не нам її і зносити. Ми все тимчасово в цьому світі і отримали в користування все це на короткий термін. 25 років - це покоління, 50 років - це той період, коли ми можемо активно впливати на середовище і споживати ту середу, в якій ми живемо. І ось на цей час, власне кажучи, нам передають наше місто. Наше завдання не нашкодити, а максимально поліпшити те, що нам передано.

Наше завдання не нашкодити, а максимально поліпшити те, що нам передано

Телевежу пообіцяв знести т.в.о. губернатора Євген Куйвашев.

У приклад Валерій Ананьєв привів нинішню територію "Єкатеринбург-Сіті". Для цього району вже був розроблений план забудови, і в 80-х роках цю територію могли б вже освоювати, але, коли проект був готовий, стало зрозуміло, що проектні пропозиції, на які здатний радянський будівельний комплекс, не відповідали європейським стандартам. Тому забудову цього місця вирішили відкласти, "зафіксували, як це можна зараз говорити, збитки", тому що на належному рівні це зробити не вийде, і територію просто залишили для наступних поколінь.

"Єкатеринбург-Сіті" зараз міг бути радянським кварталом.

- Ось це був відповідальний підхід, і, на мій погляд, ми теж повинні відповідально ставитися до тієї території, яку нам передали наші попередники, - міркує Ананьєв. - Ми тут тимчасово, і хоча, звичайно, потрібно ставитися до цього як власник, але як власник дуже розумний і обережний, який ні в якому разі не має зашкодити. Те ж саме і в зв'язку зі ставком: не ми ж його зробили - і не нам його псувати. Акваторія ставка склалася 300 років тому, і ми точно не в праві її міняти.

- Точно так само, як якби в 80-х роках була побудована ця вежа. Так, вона сьогодні не надто красива. Але наша справа, на мій погляд, подумати, як її облагородити, і, можливо, якось відкласти вирішення питання - сьогодні існує маса способів, як зробити так, щоб вона не впадала в очі. І залишити її наступним поколінням або повернутися до неї тоді, коли у нас з'явиться ця можливість. Те, що сьогодні хтось боїться, що вона впаде, це кілька непрофесійний підхід, архітектори в інтернеті примудряються говорити, що бетон не набирає міцність вже після закінчення 28 днів. Користуючись нагодою, нагадаю, що за 28 днів він набирає 70% міцності, а решта набирає все життя. Це не означає, що за нею не треба доглядати. Але моя думка - якщо не ми побудували, не нам і руйнувати. Ця ділянка потрібно було трохи по-іншому забудовувати, хоча нас про це останнім часом ніхто не питає. Але проблема така існує.

Текст: Олена Баталова
Фото: Олена Баталова, документація проекту, Артем Устюжаніна / Е1.RU

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online