Прокурор попросив для лідера ОЗУ «Чотири брати» 15 років і 7 місяців позбавлення волі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

16 Июля 2018 13:34 336 16 Июля 2018 13:34 336   АСТАНА

АСТАНА. КАЗИНФОРМ - У спеціалізованому міжрайонному кримінальному суді Актюбінської області завершилися дебати у справі про розкрадання нафти, вимаганнях і так далі (всього 17 кримінальних епізодів) членами організованої злочинної групи «Чотири брати» на чолі з Єркін Ізбасаром, повідомляє aktobenews.kz .

Лідеру ОПГ державний обвинувач, детально перерахувавши 12 статей Кримінального кодексу, в яких звинувачувався Ізбасар, запросив 15 років 7 місяців позбавлення волі, отриманих шляхом часткового складання передбачених термінів за кожне з вчинених злочинів.

Його правій руці, Аухату калієвих, також складався в ОПГ «Чотири брати», було пред'явлено звинувачення в порушенні 11 статей КК РК, що в загальній сумі дало 14 років позбавлення волі.

Звинувачення були зачитані всім підсудним в кількості 26 чоловік, що разом з висновком відняло два судових засідання. Всього ж дебати тривали майже щодня протягом двох тижнів.

З цих 26 підсудних, дев'ять є активними членами ОЗУ «Чотири брати», інші причетні до деяких кримінальним епізодам. У числі обвинувачених і колишній представник влади. Це Рахат Ахан, в минулому обіймав посаду першого заступника начальника ДВД Актюбінської області. При такій «даху» нелегальний бізнес угруповання, пов'язаний з розкраданнями нафти і наступними її продажами, процвітав.

Треба відзначити, що більшість підсудних визнали свою провину, попросивши або умовне покарання, або перекваліфікацію статей на більш «легкі», не пов'язані з позбавленням волі. У кожного з них знайшлися особисті причини, за якими їм необхідно залишитися на волі - діти, старі батьки і т.п. Хоча на ділі все розуміють, що причина - небажання бути за тією ж гратами, де виявиться верхівка «Чотирьох братів». Можливо, суддя прийме до уваги цю обставину.

Ну а безпосередні лідери ОЗГ «Чотири брати» вважали за краще заперечувати повністю не тільки вину, а й саме існування угруповання «Чотири брати», а також їх в ній участь.

Так, центральна фігура лави підсудних, лідер ОЗГ Єркін Ізбасар заявив, що він не винен, але своє останнє слово відклав, пообіцявши його вимовити після виступу своїх захисників.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online