Музиканта «Машини часу» викрали заради квартири!


Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

ГРУПА «МАШИНА ЧАСУ»

Друзям і родичам екс-клавішника групи «Машина часу» Олександра ЗАЙЦЕВА не вдалося в січні цього року привітати музиканта з 50-річчям. У вересні 2007 року якісь люди посадили Олександра, що знаходиться в стані наркотичного сп'яніння, в машину і відвезли в невідомому напрямку. З тих пір ніхто з близьких його не бачив. Сестри Зайцева - Лариса і Олена звернулися в міліцію. Там завели розшукову справу, але результатів поки немає. Спецкори «Експрес газети» почали власне розслідування.

Володимир ПОЖАРСЬКИЙ, Дмитро ЛІФАНЦЕВ

У пошуках Олександра Зайцева нам активно допомагав його близький друг і колега Сергій Азаров - екс-учасник групи «Лісоповал», нині шансоньє.

- З Сашком ми познайомилися в 1978 році, коли почали разом працювати в ВІА «Ритм», - згадує Сергій. - За три роки стали лауреатами багатьох музичних конкурсів. У нас з'явилися свої фанати. Пам'ятаю, під час гастролей в Іваново під вікнами нашого готелю всю ніч тусувалася сотня дівчат, які просили нас спустити в віконце пов'язані між собою простирадла. Їм хотілося сексу, а нам відпочити після концерту в чоловічій компанії за пляшкою вина. Коли нам виповнилося по 23 роки, наші шляхи розійшлися. Сашу запросили клавішником в ансамбль «коробейники» до солістки Ірині Понаровської, а я пішов працювати в «Росконцерт» до болгарської співачці Стояна Ніколова. Але ми залишалися близькими друзями. Саша навіть став свідком на моєму першому весіллі.

Хрещений батько

У Олександра на той момент була улюблена жінка, яка слідувала за ним, як хвостик. Імені її ніхто не пам'ятав, все звали її Мишка. Незабаром ця Мишка показала Зайцеву гострі зубки. Через рік їх, здавалося б, безтурботного роману дівчина раптом зізналася Олександру, що у неї з'явився інший чоловік, який кличе її заміж.

ЧОРНО-БІЛИЙ ЩАСТЯ: Ірина Понаровська з чоловіком Вейландом Пологовий будинок і сином Ентоні (1986 рік)

«А від тебе я такої пропозиції не дочекаюся ніколи», - сказала жінка і грюкнула дверима. Зайцев страшно переживав цей розрив. Він навіть перегриз собі вени і, якби не сусідка, яка викликала «швидку», закінчився б кров'ю. Однак молодість взяла своє. Через пару місяців Саша познайомився з красунею Галею Ермиловой. Незабаром вони зіграли весілля незважаючи на те, що у Галини був чорношкірий дитина від музиканта Вейланда Родда. За іронією долі, після розставання з Ермиловой Вейланд одружився з Іриною Понаровської, з якої саме в той час Саша колесив з гастролями. Зайцев зізнавався близьким друзям, що по-своєму помстився пологовий будинок за його колишню зв'язок зі своєю дружиною, що лежав із Понаровської. Причому неодноразово.

- У 1982 році Андрій Макаревич приїхав до Сашка додому, щоб запросити його в «Машину часу» замість пішов Петра Подгородецького, - продовжує Азаров. - Ніна Гаврилівна, мама Саші, на відкладені на чорний день гроші купила синові найсучаснішу на той час органолу. Так що в групу Зайцев прийшов з особистим інструментом. Він був таким клавішником, що Макаревич говорив: «Слухаєш твою гру і дивуєшся - ні додати, ні відняти». А Кутіков шанобливо кликав Сашу полковником.

ЛЕГЕНДАРНА ГРУПА: «машиністи» носили Сашу Зайцева на руках

І не тільки тому, що Зайцев частенько виступав в купленій на ринку армійської шинелі. Словом, Саша став у нагоді.

У 1987 році, коли у Макаревича народився син Ваня, Андрій попросив Зайцева стати тому хрещеним батьком. (Зараз Іван Макаревич - актор, який знявся у фільмах «Бій з тінню» і «1814». - В.П., Д.Л.) За вісім років роботи в «Машині» Саша об'їздив з гастролями весь світ. На жаль, слава мала для Зайцева і побічний ефект. Мій друг полюбив не тільки алкоголю, але і до наркотиків. Тому в 1990 році йому довелося піти з колективу. У групі такого калібру, як «Машина часу», роботу він знайти не зміг. Почався спад. Саша розлучився з дружиною Галею, залишив їй квартиру на Москворецкая набережній, переїхав до матері, Ніні Гаврилівні, в Чертаново і став торгувати аудіо-, відеопродукцією на «Окрайці». Після смерті мами, три роки тому, Саша пішов з ринку і, щоб зводити кінці з кінцями, змушений був здавати одну кімнату в своїй двокімнатній квартирі кавказців. Грошей з цього він не мав. Квартиранти підгодовували господаря, іноді постачали дешевою горілкою і оплачували лише світло, газ і воду. Кілька років Саша перебивався з хліба на горілку, поки безслідно не зник у вересні минулого року.

черствий Макаревич

Разом з Сергієм Азаровим ми вирушили в панельну дев'ятиповерхівку на Дніпропетровській вулиці, де в останні роки жив Зайцев. Його давній товариш по чарці Віктор, сусід з першого поверху, важко зітхнув, ледь ми запитали про Зайцеве:

- Говорили, що він продав квартиру і після цього відразу помер десь в Калузькій області. Веселий був хлопець!

ВЕСІЛЛЯ СЕРГІЯ АЗАРОВА: кращий друг нареченого Зайцев був свідком

Вип'є сто грам і вірші читає. Напевно, за це і полюбила його 20-річна російська дівчина з Німеччини. Залишила там своїх багатих батьків і приїхала жити до Сашка. Два роки тому це було. Я, бувало, запитував її: «Точно не через квартиру за Сашком залицятись? Ти ж молода, а він - в два з гаком рази тебе старше! »Вона лепече:« Люблю я його! Ось вилікую від пияцтва і заберу в справжнє життя, в Берлін ». Нічого в неї не вийшло: вигнав її Сашка під час чергового запою. До речі, він і паспорт тоді втратив. Півроку відновлював. Ледве отримав новий, знову десь на п'яну голову посіяв. Так і жив до самого зникнення без документів. Не міг він квартиру без паспорта продати! Тут щось нечисто. Тим більше, в Санін хаті кавказці-квартиранти вже кілька років живуть. Божаться: «Квартиру ми не купували і взагалі нічого не знаємо». А тоді чого ж вони там роблять до сих пір ?!

Ми піднялися на третій поверх і подзвонили в Сашину квартиру. Хтось тихенько з того боку підкрався, але двері не відчинив. Ми наполегливо забарабанили по одвірка. На шум з квартири навпроти вийшла сусідка. Після того як ми розповіли їй суть справи, пенсіонерка сплеснула руками:

ІВАН І Андрій Макаревич: не май сто рублів, а май сто друзів!

- Мене звуть Світлана Іванівна, я старовинна подруга Ніни, покійної Сашиной матері. Я і його з дитинства добре знала. Добрий, талановитий хлопчина. Погубило його зілля. Думаю, Сашу, швидше за все, за цю квартиру прибрали ... Пам'ятаю, незадовго до зникнення він говорив мені, що жити йому залишилося два місяці. Відчував, видать, щось недобре. Після зникнення Саші ми зверталися в міліцію, додзвонилися навіть Макаревича, який не раз бував тут у гостях. Але Андрій Вадимович сказав, мовляв, недавно Зайцева бачив у метро, ​​що ви до мене з дурницями пристаєте? А які дурниці, якщо він дійсно пропав. Я знаю, що у Саші було в багаторічною традицією дзвонити 4 грудня сестрі Ларисі, а 24 грудня - племінниці Юлі, щоб привітати їх з днем ​​народження. Дзвонив їм з будь-якого континенту. У минулому грудні поздоровлень його рідні не почули. Тоді всі зрозуміли: трапилося щось страшне ...

Наші бесіди з сусідами продовжилися до глибокої ночі. Все, і старі й малі, твердили, що за московську «двушку» вартістю понад 5 мільйонів рублів злочинці готові не тільки на викрадення, але і на вбивство. Ми це прекрасно розуміли, але все ж сподівалися на краще.

Підставна особа

З великими труднощами нам вдалося розшукати Ларису, сестру Зайцева.

- Саша, в якому б стані не був, завжди вітав мене і мою дочку Юлю. У грудні 2007 року цього не сталося. Ми почекали до Сашиного 50-річчя - 30 січня, а коли він так і не з'явився, подали в розшук.

СВІТЛАНА ІВАНІВНА: близька подруга матері один раз вже врятувала Зайцева від смерті

У Чертанівський відділенні міліції довго не хотіли приймати заяву, але, коли все ж взяли, нічого путнього не зробили. Лише повідомили, що Сашина квартира знаходиться в стадії передпродажної підготовки. Нібито братові залишилося підписати якісь документи і самостійно виписатися з квартири. Начебто нашого брата вони вже знайшли. А в цей час його, може бути, тримали під замком і катували! Ми з сестрою Оленою попросили передати розшукову справу по її місцем проживання, в ОВД «Тропарево-Нікуліно». Папери йшли туди поштою кілька тижнів. Яке ж було наше здивування, що за цей час зниклий Саша таємничим чином встиг все підписати і навіть виписатися з квартири! Вражаюче, але офіційна зміна господаря ніяк не торкнулася постояльців з Кавказу. Правда, тепер їх живуть не двоє, як при Саші, а цілих вісім чоловік. Всі вони працюють в якомусь ресторані і в вус не дують!

ВІКТОР: сусід музиканта мріє розчавити півлітру з Сашею за його здоров'я

Друга сестра Зайцева - Олена розповіла нам ще більш шокуючі речі:

- Перед своєю останньою пропажею Саша зникав на кілька днів. Як з'ясувалося пізніше, в Калузькій області. Ледве брат повернувся в Москву, він тут же подзвонив мені, запевнив, що по своїй волі більше нікуди їхати не збирається. Потім раптом вирушив в прокуратуру і написав заяву, що, погрожуючи розправою, його змушують віддати квартиру сторонній людині. Однак в порушенні кримінальної справи було відмовлено. А через кілька днів, у вересні 2007 року, я стала свідком, як незнайомі мені люди садили Сашу в машину, який знаходився в наркотичному дурмані.

Про подальшу долю брата нічого не відомо. Тепер його квартира по документам належить якомусь пану на прізвище Іванов, але я впевнена, що це підставна особа.

ОЛЕКСАНДР ЗАЙЦЕВ: знімок зроблений незадовго до його зникнення

В ОВД «Тропарево-Нікуліно» прекрасний начальник карного розшуку. Він призначив експертизу справжності підпису брата і пообіцяв перевірити нотаріуса, який її запевняв. В Інтернеті розпускають чутки, що Саша помер, але коли ми стали шукати авторів цієї інформації, то кінців не знайшли. А поки я з сестрою щотижня об'їжджаю московські і підмосковні морги з непізнаними трупами, лікарні і приймачі, куди звозять людей, які втратили пам'ять. Я вірю, що Саша живий і буду продовжувати його пошуки.

ДОВІДКА

* Олександр Вікторович ЗАЙЦЕВ народився 30 січня 1958 року.

* В 1977 - 1981 рр. навчався в Московському державному інституті культури, який закінчив з дипломом диригента академічного хору.

* В 1982 - 1990 рр. працював в «Машині часу».

«Експрес газета» звертається до всіх, хто бачив Олександра Зайцева за останні сім місяців. Відгукнетеся, адже люди повинні знати правду про долю цього талановитого музиканта!

Телефон: (495) 789-42-74.

E-mail: [email protected]

Я, бувало, запитував її: «Точно не через квартиру за Сашком залицятись?
А тоді чого ж вони там роблять до сих пір ?
Але Андрій Вадимович сказав, мовляв, недавно Зайцева бачив у метро, ​​що ви до мене з дурницями пристаєте?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online