Путін розповів про заходи підтримки молодих сімей з дітьми

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Володимир Путін. Фото: Прес-служба Президента Росії

В ході спілкування з робітниками «Ростсільмашу» Президент Росії Володимир Путін розповів про заходи підтримки молодих сімей з дітьми, передає РІА Новини" .

Торкаючись актуальних проблем у цій сфері, глава держави заявив, що в даний час в забезпеченні місцями в яслах потребують більш 272 тисяч дітей.

«У нас дітей таких маленьких від 2 місяців до 3 років, що стоять в черзі 272 255. Це було на 1 січня», - зазначив Президент Росії, визнавши існування розриву між тим, що матерям виплачують допомогу по догляду за дитиною до 1,5 річного віку, а в дитячі садки дітей приймають тільки з двох років.

Проблему покликана вирішити запущена на федеральному рівні програма забезпечення ясельними місцями, зазначив Володимир Путін.

За словами російського лідера, для молодих мам після появи дитини важливо мати можливість як якнайшвидшого повернення до трудової діяльності без втрати кваліфікації.

«Це одна з програм, яка має комплексне значення, спрямована буде на комплексну підтримку молодих сімей, сімей з дітьми, і чесно кажучи, на підтримку демографічних процесів, щоб стимулювати сім'ї народжувати дітей», - розповів Путін, нагадавши, що одним із заходів по стимулювання стало прийняте в кінці грудня рішення про розширення сфери використання маткапіталу.

Президент також розповів про можливості, які народження дітей надає молодим сім'ям для поліпшення житлових умов.

Під час розмови з одним з робочих «Ростсільмашу», який цікавився процентною ставкою по іпотеці і можливістю її субсидування, Путін відповів, що після укладення шлюбу сьогодні слід відразу заводити дитину для своєчасного отримання підтримки за народження первістка.

«А якщо буде другий і третій (дитина - прим. Ред.) - у вас відразу ставка по іпотечному кредиту буде не більше 6%, тому що все, що вище буде оплачувати держава», - сказав Президент Росії.

Цей захід заробила з 1 січня поточного року, додав він.

Путін також додав, що крім цього існує державна програма, за якою проходить субсидування для молодих сімей, діють і регіональні програми.

«Упевнений, що в Ростовській області теж такі програми є. Потрібно просто подивитися весь спектр і набір цих можливостей », - уклав глава держави.

Раніше в четвер Володимир Путін ознайомився з роботою нового міжнародного аеропорту «Платов» і дав старт роботі четвертого енергоблоку Ростовської АЕС.

Читайте наші новини у Яндекс.Дзен .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online