Порядок розірвання шлюбу в органах РАГС

  1. Розірвання шлюбу через загс на підставі спільної заяви двох подружжя
  2. Розлучення при подачі заяви одним членом подружжя

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сімейний кодекс, що діє на території Росії, регламентує умови, при яких проводиться розірвання шлюбів в органах загсів Росії. У статтях 18 і 19 цього кодексу зазначено основні аспекти шлюборозлучного процесу і порядок розірвання шлюбу в ЗАГСі і в судових органах. Сімейний кодекс, що діє на території Росії, регламентує умови, при яких проводиться   розірвання шлюбів   в органах загсів Росії

Єдино встановленою умовою відповідно до Сімейного кодексу є термін, що дорівнює одному місяцю, який потрібно почекати. Тільки після закінчення одного місяця з моменту, коли було подано заяву , Проходить державну реєстрацію розлучення, і видаються відповідні свідоцтва.

Відповідно до статті 18 кодексу розлучення можливий, якщо:

  1. Один із подружжя помер;
  2. Смерть одного з подружжя встановлена ​​в судовому порядку;
  3. Подружжя або один з них звернулися до органів РАГСу з заявою на розірвання шлюбу через РАГС.

Умови, при яких проводиться розірвання шлюбу в органах загсу:

  1. По-перше, необхідно обопільна згода двох подружжя.
  2. По-друге, чоловіки не повинні мати спільних дітей, які ще не досягли віку 18 років.

Розірвання шлюбу через загс на підставі спільної заяви двох подружжя

Для підтвердження взаємної згоди на розлучення подружжя заповнюють заяву в органах РАГСу, які розташовуються за місцем прописки одного з подружжя або в РАГСі, в якому проводилась Реєстрація шлюбу .

У заяві вказується відсутність спільних дітей неповнолітнього віку, паспортні дані кожного з подружжя, прізвище, яку бере кожен з подружжя після розлучення і дані із свідоцтва про укладення шлюбу .

Якщо за станом здоров'я або з інших причин, обумовленої у відповідній статті СК РФ, один з подружжя не може прийти в ЗАГС для заповнення спільної заяви, то кожен з подружжя становить окрему заяву. Відсутній чоловік повинен нотаріально завірити справжність свого підпису на заяві на розірвання шлюбу в органах загсу.

Розлучення при подачі заяви одним членом подружжя

Відповідно до СК РФ можна зробити розлучення в при наявності заяви одного з подружжя в наступних випадках:

  1. Якщо в суді один з подружжя визнається безвісно відсутнім;
  2. Якщо в суді один з подружжя визнається недієздатним;
  3. Якщо один з подружжя засуджений судом до трьох і більше років позбавлення волі.

В даних випадках розірвання шлюбу в загсі виробляють незалежно від того, чи є у подружжя спільні діти, які не досягли повнолітнього віку.

Безвісно відсутнім визнаються громадяни, про місце перебування яких не було відомостей протягом року. Тільки суд може винести таке рішення. Оголошення громадянина безвісно відсутнім регламентується відповідними статтями Цивільного кодексу, чинного на території Росії.

Недієздатний громадянин - особа, яка в силу свого психічного розладу не в силах повноцінно оцінювати свої дії і розуміти їх значення. Оголошення чоловіка недієздатним також проводиться в суді. Недееспособному громадянину призначається опікун, який представляє його інтереси.

На підставі перерахованих вище причин розірвання шлюбу в загсі проводиться без згоди другого з подружжя через встановлений термін, рівний одному місяцю з моменту подачі необхідної заяви чоловіком або дружиною. Якщо до моменту державної реєстрації розлучення відпадають причини, за якими розірвання шлюбу було можливим в односторонньому порядку, шлюборозлучний процес буде проводитися в загальному порядку.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online