Чи потрібно надавати відпустку молодятам два тижні після шлюбу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З особистого архіву

Тетяна з Іжевська пише: "Працівник приніс заяву з вимогою надати йому відпустку без збереження зарплати в зв'язку з укладенням шлюбу. Шлюб був зареєстрований два тижні тому. Чи повинні ми надати йому відпустку зараз?"

Шановна Тетяна. Стаття 128 Трудового кодексу РФ зобов'язує роботодавця за заявою працівника надавати відпустку без збереження заробітної плати у зв'язку з реєстрацією шлюбу терміном до п'яти днів. На жаль, законодавство не роз'яснює, коли працівник може скористатися таким правом: до реєстрації шлюбу або після, протягом тижня, двох тижнів або місяця до (або після) відповідної події. Тому роботодавцям доводиться надавати відпустку в дати, зазначені в заяві, незалежно від часу реєстрації шлюбу.

У разі звільнення за прогул при самовільному використанні працівником відпустки в зв'язку з реєстрацій шлюбу, як правило, суди відновлюють працівників на роботі (наприклад, апеляційне визначення Кемеровського обласного суду від 17.08.2012 у справі N 33-7790).

Питання фахівцеві з трудового права для рубрики "Поради юриста" ви можете відправити Михайлу Малихіну з поміткою "Питання юристу".

Чи повинні ми надати йому відпустку зараз?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online