17 травня - Міжнародний день боротьби з гомофобією

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Генеральний секретар

В Напередодні Міжнародного дня боротьби з гомофобією, трансфобією і біфобія , Який відзначається 17 травня, Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд закликав до справедливості і повної захисту від дискримінації всіх людей, незалежно від їх сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності і статевих характеристик, у всіх державах-членах Ради Європи.

«Неприпустима дискримінація за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, причому заборона на дискримінацію повинен бути чітко прописаний в законодавстві і застосовуватися на практиці у всіх наших державах-членах», - заявив Т. Ягланд.

Генеральний секретар вважає, що майбутні обговорення в Комітеті міністрів щодо перегляду Рекомендації 2010 року про боротьбу з дискримінацією за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності дозволять державам-членам продемонструвати політичну волю і будуть сприяти подальшому прогресу у захисті кожного від дискримінації.

Більшість держав-членів Ради Європи прямо забороняють дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації або в спеціальному антидискримінаційного законодавства, або в окремих законах, що регулюють питання зайнятості, освіти, охорони здоров'я, надання товарів і послуг. У ряді держав в прямій формі заборонена також дискримінація за ознакою гендерної ідентичності.

Генеральний секретар торкнувся також проблему медичних операцій, необхідних для юридичного визнання статі (процедури зміни імені та статі трансгендерів в офіційних документах і реєстрах).

На закінчення Турбйорн Ягланд зазначив, що «європейські держави повинні привести своє законодавство і судову практику у відповідність з прецедентним правом Європейського суду з прав людини в цій галузі».

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online