Як отримати громадянство Греції

  1. Як можна отримати громадянство Греції?
  2. Тонкощі і нюанси отримання грецького громадянства
  3. Інші способи стати громадянином Греції

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

фото: Як отримати громадянство Греції   В якій країні світу є все, - природно, в Греції: море і гори, природа і люди, товари та послуги фото: Як отримати громадянство Греції

В якій країні світу є все, - природно, в Греції: море і гори, природа і люди, товари та послуги. Набагато складніше відповісти, як отримати громадянство Греції, але якщо звернутися до місцевого законодавства, то можна домогтися цілком вичерпною інформацією. А якщо налаштуватися рішуче і безповоротно, то через деякий час можна демонструвати друзям і знайомим красивий грецький паспорт.

У даній статті і піде мова про те, які існують законні способи отримати грецьке громадянство, чи є можливість стати повноправним членом суспільства, не маючи на родовідне дерево жодної грецької гілочки.

Як можна отримати громадянство Греції?

Спираючись на статті Закону про громадянство Греції, головного нормативно-правового акта, що регулює питання даної сфери, можна дізнатися, що в країні існує багато можливостей для іноземців влитися в місцеве суспільство і отримати всі належні права, а разом з ними і обов'язки. Найбільш популярні способи набуття громадянства цієї країни: «право крові»; походження; натуралізація.

Є безліч позитивних моментів набуття грецького громадянства, по-перше, законодавча база цієї країни допускає можливість збереження громадянства історичної батьківщини здобувача, тобто йому не доведеться стояти перед вибором - залишитися вірним Батьківщині або присягнути державі нового місця проживання. По-друге, оскільки на сьогоднішній момент Греція є повноправним учасником Європейського Союзу, то володар грецького громадянства автоматично стає громадянином цієї самої Євросоюзу. Знову ж він отримує в подарунок все права громадянина цього міждержавного утворення і на додачу деякі обов'язки, виконувати які виховано товаришеві буде досить легко.

Тонкощі і нюанси отримання грецького громадянства

Факт народження дає автоматичне отримання громадянства Греції тільки в тому випадку, якщо один з батьків має такого (з моменту свого народження або придбання). На жаль, якщо батьки є підданими іншої держави, то дитина, навіть народився на території Грецької Республіки, не має права претендувати на високе звання громадянина цієї країни.

Зате дитина від громадян Греції, що з'явився на світ в будь-якій державі планети, без всяких проблем стає грецьким громадянином (по праву крові). Цікаво вирішується питання про громадянство дитини, народженої в змішаних сім'ях, де подружжя офіційно не зареєстрували відносини, і тільки один з батьків є власником біло-блакитного паспорта. Якщо державний документ у матері, то дитина автоматично стає грецьким громадянином. Якщо документ у батька, то спочатку необхідно довести батьківство, потім подати документи на отримання дитиною громадянства, причому потрібно встигнути зробити це до досягнення повноліття (в Греції це вік вісімнадцять років).

Процедура отримання грецького громадянства за етнічними мотивами теж досить проста. Людина повинна довести, що його батьки (прабатьки) були греками, зробити це можна на підставі записів про народження предків, хрещенні, надання свідоцтва про одруження. Ну і, природно, родинний зв'язок повинна бути доведена. Етнічний грек автоматично отримує громадянство, якщо йде служити в збройні сили країни.

Інші способи стати громадянином Греції

Існують різні варіанти, як влаштуватися на благословенних землях і стати повноправним членом грецького суспільства. Їх можуть використовувати і ті, чиє родовідне дерево не може похвалитися жодним сучасним представником нащадків давньої Еллади. Найпоширенішим способом є натуралізація, яка проходить тут приблизно так само, як у сусідів, але має деякі відмінності.

Спочатку іноземець повинен висловити своє бажання натурализоваться через подачу декларації, вона надається в органи за місцем проживання здобувача громадянства. Обов'язкова умова - наявність двох свідків, греків, які виступають своєрідною гарантією того, що людина все робить свідомо, розуміючи, що які обов'язки покладаються на нього в результаті цього відповідального кроку. Необхідно дотримати і деякі умови, що стосуються, наприклад, періоду життя в країні, або п'ять років після подачі декларації, або 10 років постійного проживання до подачі.

Що цікаво, законний шлюб з громадянином Греції не є приводом для автоматичного набуття громадянства. Чоловік в звичайному порядку проходить процедуру натуралізації, витримує певний термін, здає тест на знання грецької мови, оплачує збори, а потім очікує позитивного рішення і вручення справжнього грецького паспорта.

votpusk.ru

Як можна отримати громадянство Греції?
Як можна отримати громадянство Греції?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online