У УКСе міста Гомеля розповіли, які соцоб'єктів введуть в дію в 2018 році

  1. Лікарня, поліклініка, дитячий сад
  2. Так буде виглядати територія дитячого садка в 104-му мікрорайоні. Візуалізація ВАТ «Гомельпроект».
  3. Закриваємо мікрорайони, починаємо реновацію
  4. Вулиця Барикіна в найближчій перспективі.
  5. Автор: Євген Захаров. Фото: В'ячеслав Коломієць

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Гомелі триває будівництво об'єктів соціальної та транспортної інфраструктури. У нинішньому році в 104-му мікрорайоні планують ввести в експлуатацію окремо стоїть дитячий сад на 190 вихованців, а в центрі міста здати комплекс обласної дитячої клінічної лікарні. Керівники управління капітального будівництва міста Гомеля не роблять таємниці зі своїх планів, готові ділитися ними з городянами і обговорювати.

Лікарня, поліклініка, дитячий сад

- Найбільш очікуваний об'єкт року - обласна дитяча клінічна лікарня на вулиці Жарковський, - підкреслив директор міського УКБ Володимир Сеноженскій. - З лікарнею межує ще одна стройка: будівля колишнього пологового будинку на вулиці Радянській, яке планується передати у відання управління Слідчого комітету по Гомельській області. Будівля практично повністю перебудовано і переплановано. Залишилося виконати роботи з оздоблення фасаду, благоустрою прилеглої території. На початок літа об'єкт буде готовий повністю.

На грудень заплановано відкриття в 104-му мікрорайоні повноцінного дитячого садка. На цей раз окремо стоїть, з місткістю втричі більше відкритого в кінці минулого року. Кошти виділяються з бюджету Гомельської області.

У Гомелі триває будівництво об'єктів соціальної та транспортної інфраструктури

Дошкільна установа розміститься на внутрішньоквартальної території недалеко від в'їзду в мікрорайон. Орієнтири - супермаркет і щойно збудований багатоповерховий будинок для пільгових категорій громадян (ККД-21), серед яких чимало багатодітних. Так що об'єкт доведеться до речі.

Розглянутий проект дошкільного закладу ще жодного разу не застосовувався. На площі 0,8 га виросте різновисотних будівлю від одного до трьох поверхів. Загальна площа - 3 тис. Квадратних метрів, де будуть розміщені зали для занять музикою і проведення масових заходів, групові кімнати. Харчової та господарський блоки винесені окремо і відповідають всім будівельним і санітарним нормам. Ескізне рішення замовник будівництва в особі УКБ вже опублікував.

Ескізне рішення замовник будівництва в особі УКБ вже опублікував

Так буде виглядати територія дитячого садка в 104-му мікрорайоні. Візуалізація ВАТ «Гомельпроект».

Територію обгородять від сторонніх, виконуючи ще й сучасні вимоги до безпеки об'єкту. Ну а від природних несприятливих явищ захистять тіньові навіси. Якщо будівельники вкладуться в певний для них фінансовий межа, то можна буде говорити про поширення досвіду.

Доросла поліклініка в мікрорайоні №17 росте повільно, але все-таки зростає. Виділених на цей рік коштів з республіканського і обласного бюджетів вистачить приблизно на 80% обсягу будівельно-монтажних робіт.

- Цього достатньо на чисто зовнішню повну готовність будівлі, яка не буде псувати вигляд міста. Але ще знадобляться кошти на чистову обробку приміщень, благоустрій прилеглої території, закупівлю обладнання. Головне, що всі основні системи будуть змонтовані, і будівля більше не постраждає від зовнішнього середовища, - пояснив Володимир Сеноженскій.

Закриваємо мікрорайони, починаємо реновацію

Будівельних майданчиків під багатоповерхове житло в мікрорайонах і масивах комплексної забудови в Гомелі практично немає. У тому ж 104-му мікрорайоні їх залишилося всього під чотири будинки. Цього року там побудують один будинок з державною підтримкою, правда, вражаючий - 18-поверховий площею 7200 кв. м житла. Місію довірили Гомельському ДСК.

Шведська Гірка прийме в цьому році новоселів в три будинки: один комерційний і два для нужденних, яким допомогу надасть держава. Останні - 16-поверхові «свічки» від ДСК. Більше поки не передбачається.

В кінці 2017 року коригування плану детального планування Шведської Горки пройшла державну експертизу. Зараз розробляється проект забудови. Коригування дозволила кілька ущільнити багатоповерховими будинками центральну частину масиву, розташувати будинки в мікрорайонах №№59а і 59б. Загальна площа житла збільшилася на 230 тис. «Квадратів».

Однак мікрорайони з літерними індексами зажадають ще намиву грунту, а це надзвичайно дорого. Без інженерної підготовки можна буде звести всього 60 тис. Кв. м, тобто не більше 20 секцій. В запасі залишається зовсім небагато земельних ділянок.

Є ще мікрорайон на вулиці Федюнинского, де в цьому році будуть вводитися три будинки, два з яких з держпідтримкою, але там і весь мікрорайон розрахований на десять будинків. Так чи інакше, доведеться ущільнюватися, зносити приватний сектор.

Вулиця Барикіна в найближчій перспективі.

- Зараз 90% програми УКБ по будівництву житла зав'язано на знесення індивідуальних будинків, - уточнив Володимир Сеноженскій. - Але справа рухається. Почалося будівництво багатоповерхового житла в районі вулиці Гомельської, де секції будуть 14-поверховими. Секції уздовж вулиці Барикіна будуть дзеркальними по відношенню до вже існуючого будинку в районі кінотеатру. На перших поверхах передбачені приміщення для бізнесу. До слова, вбудовані приміщення в зданому будинку викуплені повністю, і в них уже відкрилися магазини. Якщо все піде за планом, продовжимо готувати майданчик під майбутнє будівництво до перехрестя з вулицею Лермонтова, а при достатньому фінансуванні - і до Української на ділянках, де це дозволять зробити мережі.

Куйбишевський проїзд і паралельні йому вулиці і проїзди почнуть зносити не раніше ніж через три-чотири роки. Але його багатоповерхове майбутнє вже теж проглядається. Причому цікаве з архітектурної точки зору. Реконструкція вулиць Хмельницького і Поліської - більш віддалена перспектива. Але розв'язка в районі Поліського шляхопроводу продовжує знаходити свої заплановані риси. Наприклад, розширити вулицю Шевченка до чотирьох смуг і зробити спуск на неї з шляхопроводу можуть вже в цьому році.

Точкове ущільнення торкнеться ділянки на вулицях Разіна, Червона - Докутовіч. Про інших говорити рано.

Все вищевикладене свідчить про те, що в Гомелі зараз, та й в перспективі, що не буде відчуватися дефіцит нового житла. Вільні квартири є в наявності як в УКСе міста Гомеля, так і у Гомельського домобудівного комбінату.

Автор: Євген Захаров. Фото: В'ячеслав Коломієць

Читайте також:

Робочий тон. Петро Кириченко розповів про долю довгобудів і експериментальних маршрутах

Дитячий садок на 190 місць побудують в новому мікрорайоні Гомеля

Гомельський досвід будівництва житла буде транслюватися по всій країні

Мітки: Володимир Сеноженскій дитячий садок ДСК Євген Захаров житло ККД-21 мікрорайон на Федюнинского будівництво УКБ міста Гомеля вулиця Барикіна Шведська Гірка

Мітки:   Володимир Сеноженскій   дитячий садок   ДСК   Євген Захаров   житло   ККД-21   мікрорайон на Федюнинского   будівництво   УКБ міста Гомеля   вулиця Барикіна   Шведська Гірка

Підпишіться на наш канал в Яндекс.Дзен

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online