Де ще в Гомелі з'являться новобудови

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У минулому номері ми розповідали про те, що в Гомелі незабаром з'являться обриси нового мікрорайону на вулиці Федюнинского . Цього разу ми дізналися, де ще в місті йде будівництво житла, пайовиком якого можна стати, а також які можливості у вирішенні квартирного питання є у які потребують поліпшення житлових умов.

- Чи планується в Гомелі будівництво житлових будинків для потребуючих поліпшення житлових умов в цьому році?

Заступник начальника відділу будівництва Гомельського міськвиконкому Катерина Жевнова:

- До переліку багатоквартирних житлових будинків, будівництво і фінансування яких буде здійснюватися в 2017 році, затвердженим постановою Міністерства архітектури і містобудування Республіки Білорусь, включені два багатоквартирних житлових будинки з набором одно-, дво- і трикімнатних квартир. Мова йде про житловому будинку № 21 в мікрорайоні № 104 і ККД №4 в районі вулиці Федюнинского. У першому випадку буде побудовано 63 квартири - замовник державне підприємство «УКБ міста Гомеля», у другому - 132 - замовник ВАТ «Гомельський ДСК». Планована дата введення в експлуатацію будинків - грудень 2017 року.

Ці будинки будуть будуватися шляхом укладення договору про створення об'єктів пайового будівництва з громадянами за напрямками адміністрацій районів міста.

- Є інформація, що для будівництва квартири в цих двох будинках можна скористатися новим кредитом, умови якого вигідні для громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Про який кредитний продукт йде мова?

- Даний кредит буде видаватися тільки ВАТ «АСБ Беларусбанк» за ставками, зменшеним на 50 відсотків ставки рефінансування Національного банку Республіки Білорусь, терміном на 15 років. На даний момент це 9,5 відсотка річних. Максимальний розмір кредитної лінії не перевищить 95 відсотків від вартості квартири для багатодітних сімей та 75 - для інших категорій громадян.

Тим, хто хоче скористатися таким кредитом, необхідно вже зараз сповістити адміністрації районів міста за місцем постановки на облік потребуючих поліпшення житлових умов. Сума кредитних ресурсів на будівництво квартир обмежена.

Позачергове право на отримання кредиту матимуть багатодітні сім'ї, громадяни, що мають право на отримання житлових приміщень соціального користування, громадяни, в складі сім'ї яких є діти-інваліди, судді, прокурорські працівники та особи рядового і начальницького складу Слідчого комітету.

- На вулиці Докутовіч вже побудована одна багатоповерхівка. Як буде забудовуватися вулиця в подальшому?

Директор ДП «УКБ міста Гомеля» Володимир Сеноженскій:

- У майбутньому тут має з'явитися близько 15 будинків. Один будинок уже побудований і зданий в експлуатацію, будівництво другого почнеться після реалізації прав власників домоволодінь, що потрапляють під знесення. Далі на черзі три житлових будинки в 11 і 10 поверхів. Чотири будинки розмістяться вище вулиці Докутовіч в складі об'єкта «Група житлових будинків по вул. Телегіна-Кірова ». Два житлових будинки плануються в районі вулиць Червона-Докутовіч.

Згідно з актом вибору місця розташування земельної ділянки для будівництва об'єкта, знесенню підлягає 12 домоволодінь: 10 по вулиці Новополесской і два по вулиці Червоної. Також кілька житлових будинків з'явиться в кварталі вулиць Поліська-Кірова-Докутовіч.

- Чи передбачено програмою міста будівництво житлових будинків в Новобілицька районі?

- В даний час оголошені торги по вибору проектної організації по об'єкту «Житловий будинок по вулиці Піонерській в Гомелі». Будинок 10-поверховий, односекційний розміститься замість будинку, що зноситься приватного домоволодіння за адресою:

вул. Піонерська, 51, в крокової доступності до остановочному пункту «35 мікрорайон». Поруч знаходиться зона відпочинку «Ставки».

Надалі після затвердження детального плану житлової забудови по вулиці Ілліча планується будівництво групи житлових будинків по вулиці Севастопольській, житлових будинків в районі вулиці 3-й Технічної, в кварталі вулиць Ст. Разіна-Войкова, в районі 7-го провулку Ілліча.

- Мікрорайон Шведська Гірка можна вважати завершеним?

- Приблизно на 80 відсотків. В даний час йде коригування проектно-кошторисної документації його детального плану, яка передбачає додаткову посадку житлових будинків № 33, 34, 37, 38.


Автор фото: з інтернету

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter

Чи планується в Гомелі будівництво житлових будинків для потребуючих поліпшення житлових умов в цьому році?
Про який кредитний продукт йде мова?
Як буде забудовуватися вулиця в подальшому?
Чи передбачено програмою міста будівництво житлових будинків в Новобілицька районі?
Мікрорайон Шведська Гірка можна вважати завершеним?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online