Визначення дійсних відсотків по кредиту

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Останні кілька днів проходять в пошуках банку, щоб взяти найбільш підходящий кредит і, найголовніше, - щоб була невелика процентна ставка за користування кредитом Останні кілька днів проходять в пошуках банку, щоб взяти найбільш підходящий кредит і, найголовніше, - щоб була невелика процентна ставка за користування кредитом. Пошуки інформації в інтернеті, відвідування декількох банків, розмови з менеджерами. І ось вибір зроблено, знайдений банк, де зараз проходять акція 'ваш кредит з мінімальними відсотками'. На плакатах і рекламах величезними буквами написано мізерна процентна ставка і тільки в самому низу маленькими буквами інформація про щомісячної комісії. Річні відсотки невеликі, і це дуже подобається, але встановлений комісійний збір вносить плутанину і дуже важко зрозуміти, скільки насправді потрібно платити по кредиту.

Але після того, як був роздрукований платіжний графік, вже є вся необхідна інформація. Крім одного - скільки ж це буде реальних відсотків річних? Можливо, в іншому банку, де немає комісій і обов'язкових додаткових платежів, кредитна пропозиція буде краще. Як перевірити і зробити порівняння кредитів?

Спробуємо розібратися. Одна необхідна умова - погашення кредиту за ануїтетною схемою. Вирішимо цю задачу за допомогою кредитного калькулятора, але в даному випадку звичайний калькулятор кредиту нам надасть малу допомогу, він буде потрібен пізніше тільки для порівняння результатів. Зараз же нам потрібен калькулятор, який би вмів робити зворотний розрахунок, такий реверсивний калькулятор розраховує річну відсоткову ставку з відомої загальної суми кредиту і сум щомісячних виплат.

Якщо відомі загальна сума кредиту, період кредитування, сума періодичної виплати, тоді калькулятор зворотним розрахунком зможе визначити реальну річну відсоткову ставку.

Вже було обумовлено вище, що кредит аннуїтетний, тому кожен місяць потрібно платити одну і ту ж суму, в яку входить і сума комісії. У банку повинні надати платіжний графік з розшифровкою сум, де буде чітко вказана сума кредиту і сума додаткової комісії. Не важко буде записати необхідну загальну суму, суму щомісячного платежу і період кредиту в зворотний кредитний калькулятор і зробити розрахунок. В результаті ви будете знати реальну річну процентну ставку, ту, що вам пропонують по кредиту, як якщо б ви брали кредит без будь-яких комісій і обов'язкових відрахувань. Може бути, привабливу пропозицію цього банку з його невеликими відсотками насправді нічим не відрізняється від інших. А може бути і зовсім навпаки - це пропозиція буде для вас дійсно вигідним і їм потрібно скористатися. У будь-якому випадку, має сенс це перевірити. Але перш, ніж зробити остаточні висновки, переконайтеся в правильності своїх розрахунків. Зробіть обчислення в зворотному калькуляторі за вже відомою вам реальної кредитної лінії. Це може бути кредит, який ви брали раніше або ви просто зробите порівняння за інформацією, отриманою з інших джерел.

Для короткострокових кредитів існує практика, коли вказується процентна ставка в місяць, а про річні відсотки банк скромно замовчує. Зрозуміло, що величина процентної ставки в місяць буде значно менше. Розрахувати річну відсоткову ставку в такому випадку дуже просто, потрібно помножити відсотки в місяць на 12, тобто на кількість місяців в році. І навпаки, щоб перетворити річну відсоткову ставку по кредиту на місяць потрібно розділити на дванадцять.

Крім одного - скільки ж це буде реальних відсотків річних?
Як перевірити і зробити порівняння кредитів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online