Податок на відсотки за вкладами 2018

  1. Які вклади оподатковуються в 2018?
  2. ПДФО з вкладів в банках в 2018 платять з доходу понад 13,25%.
  3. Оподаткування доходів від вкладу в ПІФи
  4. Оподаткування процентів від облігацій

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У пошуках нових джерел оподаткування, уряд контролює, зокрема, доходи фізичних осіб. Зі свого зарплати ми віддаємо 13% в бюджет, так як зарплата - це дохід. Якщо у населення не дай бог з'явилися зайві гроші і ми віднесли їх на зберігання в банк - значить, заробимо прибуток. А чи обкладаються податком вклади в банках? Чи повинні ми платити ПДФО з банківських відсотків?

Які вклади оподатковуються в 2018?

Які вклади оподатковуються в 2018

Банківські ставки за вкладами в 2018 році показали яскраву тенденцію зниження. Тому серед населення підвищився ажіотаж до альтернативних вкладами - інвестиційними рахунками, вкладенням в паї - банки пропонують великий спектр подібних програм з більш привабливими ставками.

Отже, незважаючи на те, що Мінфін давно наполягає на необхідності ввести податок на банківські вклади фізичних осіб, в 2018-му стандартних депозитів це не торкнеться. Ставка за вкладами, що не обкладається податком в 2018 залишиться на рівні формули «Ключова ставка ЦБ + 5%». Таким чином, якщо на початок року ключова ставка = 8,25%, то максимальний прибуток по депозитах, за яку ви не будете платити податки, складе 13,25%.

ПДФО з вкладів в банках в 2018 платять з доходу понад 13,25%.

Таким чином, податок з депозиту фізичних осіб в 2018 в банках за стандартними програмами ви не заплатите, навіть якщо дуже цього захочете - банки практично не пропонують ставок вище 9% по ряду обгрунтованих причин. За перевищення середньої ставки на 2-3 базисних пункту, їм доведеться відраховувати в АСВ підвищений відсоток.

Оподаткування доходів від вкладу в ПІФи

Оподаткування доходів від вкладу в ПІФи

Якщо ви скористалися послугами інвестиційних компаній, і придбали паї під довірче управління , Дохід може перевищити позначку 13,25%. Питання оподаткування є актуальним, але є виключення:

Володіння паєм більше 3-х років звільняє від сплати податку!

Якщо ж виняток не підходить під ваш дохід, ви зобов'язані подати декларацію 3НДФЛ на різницю від неоподатковуваної ставки. Щоб розрахувати податок на вклади фізичних осіб в 2018, візьміть калькулятор і зробіть наступне: Від процентної ставки, яка відповідає отриманого доходу, відніміть діючу ключову ставку і ще 5%. Залишок переведіть в грошовий вираз і відрахуйте 13% - це і буде ваш прибутковий податок з відсотків по вкладах 2018.

Оподаткування процентів від облігацій

Оподаткування процентів від облігацій

Порядок оподаткування доходів з облігацій змінений з 1 січня 2018 року. Тепер базою для розрахунку податку є вся сума доходу. Новий порядок передбачає розрахунок, аналогічний оподаткуванню вкладника в ПІФи, як було описано вище.

Виняток становитимуть облігації у валюті, і облігації випущені до 01.01.2017 р

Які вклади оподатковуються в 2018?
А чи обкладаються податком вклади в банках?
Чи повинні ми платити ПДФО з банківських відсотків?
Які вклади оподатковуються в 2018?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online