Переваги банківського кредиту для фінансування стартапу

  1. Збереження права власності
  2. Можливість остаточного погашення
  3. Мінімальні юридичні формальності
  4. Збільшення оборотних коштів
  5. зростання дивідендів
  6. Наскільки реально для фінансування стартапу отримати позику в банку?
  7. Наявність розрахункового рахунку
  8. Діяльність компанії
  9. Репутація керівника компанії
  10. ПДФО

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Серед багатьох власників компаній, особливо стартапів, зазвичай поширена помилка про те, що брати кредити недобре. На їхню думку, взяти кредит - все одно що опинитися в боргах. Як правило, така точка зору пов'язана з відсутністю розуміння сутності кредитів, неналежного їх використання або безконтрольного отримання позик на великі суми. У цій статті ми обговоримо переваги використання кредитів для бізнесу і популярність такого виду фінансування стартапу.

  1. Збереження права власності

Деякі стартапи співпрацюють з приватними інвесторами, які вливають кошти в ці проекти, щоб прискорити зростання компаній в обмін на участь в їх капіталі. При пайовому фінансуванні власник компанії перестає бути її повноправним власником і самостійно контролювати свій бізнес. Інша справа, коли мова йде про використання кредиту. Цей варіант дозволяє зберегти право власності на компанію.

  1. Можливість остаточного погашення

Банківський кредит - це борг, який в кінцевому підсумку необхідно повертати. Це фінансове зобов'язання носить тимчасовий характер і закінчується після повного погашення кредиту. Однак якщо ви вдаєтеся до пайової фінансування для виплати існуючого позики, вам доведеться ділитися майбутнім прибутком зі своїми інвесторами поки не викупите належні їм акції.

Читайте також "5 вирішальних кроків для успішного запуску стартапу в Гонконзі"

  1. Мінімальні юридичні формальності

Чи знаєте ви, що порядок видачі кредиту на рефінансування бізнесу простіше, ніж процедура оформлення часткового фінансування стартапу? Пайова участь інвестора має на увазі дотримання безлічі формальностей. До них відносяться такі як випуск акцій, проведення регулярних зборів акціонерів, а також регулярна листування з усіма вашими інвесторами.

  1. Збільшення оборотних коштів

Кредит на розвиток стартапа, взятий в банках або будь-яких інших кредитних організаціях, погашається щомісячними платежами, що спрощує планування діяльності підприємства.

  1. зростання дивідендів

Відсутність інших учасників в капіталі компанії дає її власнику можливість одноосібно розпоряджатися всією прибутком. Кредитування дозволяє виграти час і значно прискорити розвиток компанії. Будучи єдиним власником фірми, ви самостійно пожали плоди свого успіху в вигляді прибутку, отриманої від вкладення кредитних коштів.

Читайте також "3 типу інвестора для вашого стартапа, яких необхідно уникати"

Наскільки реально для фінансування стартапу отримати позику в банку?

Більшість підприємців вважають, що оформити кредит на вигідних умовах дуже складно, оскільки банки вимагають, щоб мінімальний термін існування компанії становив 2 роки. Деякі знаходяться в замішанні, тому що не знають, з чого в принципі почати, щоб отримати кредит.

Підприємцям необхідно ретельно продумувати питання кредитування та фінансування стартапу. Кожен крок у бізнесі будується за підтримки капіталу, починаючи з моменту заснування компанії і до виплати зарплати співробітникам. Важливо вибрати надійного партнера, щоб, об'єднавшись, втілювати свої бізнес-ідеї.

Читайте також "15 причин, чому ви можете не отримати фінансування вашого стартапу"

Пропонуємо кілька рекомендацій про те, що потрібно врахувати для отримання банківського кредиту:

  1. Наявність розрахункового рахунку

Незалежно від того, яка у юридичної особи організаційно-правова форма, для оформлення позики необхідний відкритий в банку корпоративний рахунок. Є такі індивідуальні підприємці й товариства, які зберігають надходження від бізнесу на своїх особистих рахунках і через них же ведуть розрахунки. Це не найкращий варіант, тому що особистий рахунок неточно відображає вчинені бізнес-операції і отримані доходи. Розрахунковий рахунок потрібно відкривати відразу ж після реєстрації компанії.

  1. Діяльність компанії

Той факт, що компанія зареєстрована, у неї є назва, ще не доводить, що вона приносить дохід. Підприємство повинно вести активну господарську діяльність. Банки не розглядають «сплячі» компанії. Будь-яка банківська виписка підтвердить наявність операцій за рахунком.

Читайте також "Запуск стартапу в Сінгапурі: 6 причин на користь цього"

  1. Репутація керівника компанії

Директор - особа компанії. Характер розрахунків з постачальниками багато в чому залежить від керівника компанії. Банки аналізують не тільки звітність підприємства, але також пильно вивчають особистість директора, його компетентність і здатність виконувати боргові зобов'язання. Саме з цієї причини інформація з бюро кредитних історій про власника бізнесу має життєво важливе значення для отримання бізнес-кредиту. Вчасно і повністю оплачуйте свої кредитні карти, щоб показати, що ви благонадійний позичальник.

  1. ПДФО

Насправді брати до уваги слід не тільки порядність керівника при розрахунках, а й його здатність заробляти. На підставі цього можна судити про рівень відповідальності власника компанії і про можливості погашення позик підприємства з інших джерел. Мінімальна сума сплаченого податку на доходи фізичних осіб в розмірі 30 000 доларів США послужить гарною підмогою в отриманні позитивного рішення про видачу кредиту.

Читайте також "Естонія - це найкраще місце для запуску стартапу?"

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online