Купівля автомобіля, закладеного в банку: як все зробити правильно?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Купівля автомобіля - справа серйозна і витратна. Щоб не потрапити в халепу, зіткнувшись з шахрайством або через незнання юридичних тонкощів, досить слідувати лише декільком нескладним правилам, якими, як не дивно, багато хто нехтує. Давайте розглянемо стандартну ситуацію: ви нарешті зважилися на покупку машини своєї мрії. Але грошей на нове авто не вистачає, або ви вважаєте, що це нерентабельно. Так чи інакше, ви вирішуєте придбати автомобіль з рук. Ви знаходите оголошення про продаж бажаного автомобіля, зустрічаєтеся з власником, і стан машини вас повністю влаштовує. Але авто знаходиться в заставі у банку. Чи можна купити таку машину? Чим загрожує таке придбання? І як захистити себе від непередбачених неприємностей?

Якщо машина перебуває в заставі у банку, це зовсім не означає, що її не можна купити або продати. Схеми угод із заставними автомобілями існують досить тривалий термін, і громадяни ними успішно користуються. Головне, що потрібно розуміти, погоджуючись на операцію з закладеним авто, що воно знаходиться на банківському кредитному балансі. Тобто продавець машини, якщо він повністю не погашає кредит при угоді, за допомогою цієї ж угоди передає свої зобов'язання перед банком покупцеві, якщо банк дає своє згода на таку операцію.

Якщо ви згодні на угоду, то краще провести її в відділенні банку, в заставі у якого знаходиться машина. У першому варіанті продавець повинен поставити банк до відома про те, що він збирається достроково погасити свій кредит на автомобіль. Щоб викуп автомобіля був оформлений за всіма правилами, бажано запросити на угоду нотаріуса. Власник заставного авто погодить з кредитною організацією (банком) і нотаріусом всі питання, що стосуються документального оформлення угоди.

Власник заставного авто погодить з кредитною організацією (банком) і нотаріусом всі питання, що стосуються документального оформлення угоди

Процедура викупу заставного автомобіля в банку проходить наступним чином: боку підписують договір купівлі-продажу, посвідчуються нотаріусом, потім покупець оплачує покупку, після чого продавець повністю погашає кредит, внісши в касу банку необхідну для цього суму. Банк повинен зняти всі заставні зобов'язання по машині, подавши повідомлення до реєстру повідомлень про застави рухомого майна.

У другому варіанті спершу відбувається схвалення банком переуступки прав вимоги у розмірі суми, що залишилася заборгованості продавця перед банком по даному автомобілю. Потім покупець і продавець підписують договір купівлі-продажу, посвідчуються нотаріусом. Якщо вартість автомобіля перевищує розмір заборгованості перед банком, покупець виплачує цю різницю продавцю. Після оформлення всіх документів банк подає повідомлення до реєстру повідомлень про заставу рухомого майна про зняття застави з продавця і про виникнення нового застави на цей же автомобіль, але вже на покупця.

Однак може виявитися, що ви купите автомобіль, що знаходиться в заставі, навіть не підозрюючи про це, а через деякий час виявиться, що ви повинні або знайти попереднього власника, або гасити чужий кредит. Якщо власник при угоді промовчав про те, що авто в заставі, знайти його частіше за все не вдається. І ви, витративши гроші на покупку, або втратите машину, або будете виплачувати банку гроші, по суті, другий раз купуючи одну і ту ж машину. Уникнути такої неприємної ситуації також може допомогти нотаріус . Досить прийти до нього, маючи VIN автомобіля, який ви хочете купити, і нотаріус перевірить в реєстрі повідомлення про застави рухомого майна, чи знаходиться машина в заставі чи ні, і видасть вам документ, в якому буде значитися, що на певну дату і час автомобіль не значився в заставному реєстрі. Це гарантує вам, що згодом оскаржити ваше право володіти цим автомобілем банк вже не зможе, навіть якщо автомобіль був у заставі, просто банк з якихось причин не вніс відомості про це до реєстру. Перевірити дані реєстру можна і самостійно, на сайті Федеральної нотаріальної палати, але тільки завдяки документу від нотаріуса, навіть якщо машина все-таки знаходиться в заставі, але інформація не була внесена до реєстру, банк не зможе змусити вас виплачувати чужий борг або забрати машину.

кредити, товарні і комерційні кредити, позики, банківські вклади, банківські рахунки або інші запозичення незалежно від способу їх оформлення. документ, що надає особі право на вчинення певної дії особою, чиє згоду потрібно для здійснення тієї чи іншої угоди відповідно до закону. До числа нотаріально засвідчених згод відносяться: згода подружжя на здійснення угоди (як для придбання, так і для відчуження майна), згода на відмову від приватизації, згода на виїзд за кордон неповнолітньої дитини, згода власників (наймачів) житла на тимчасову реєстрацію. уповноважена державою посадова особа, яка має право здійснювати нотаріальні дії від імені Російської Федерації в інтересах російських громадян і організацій (юридичних осіб). юридичні та фізичні особи, що укладають або уклали між собою договір. Стороною договору може бути держава (Російська Федерація, її суб'єкти), які виступають на рівних засадах з іншими учасниками цивільно-правових відносин. угода двох або декількох осіб про встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків.

Чи можна купити таку машину?
Чим загрожує таке придбання?
І як захистити себе від непередбачених неприємностей?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online