Армія проти наркотиків

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У червні 51 військовою прокуратурою (гарнізону) проводяться заходи місячника «Армія проти наркотиків» щодо попередження правопорушень, пов'язаних з незаконним обігом наркотичних засобів і психотропних речовин. У зв'язку з чим, 51 військовою прокуратурою (гарнізону) підготовлені роз'яснення вимог чинного законодавства з даного питання.

Так, згідно з вимогами ст. 40 Федеральний закон «Про наркотичні засоби і психотропні речовини» споживання наркотичних засобів або психотропних речовин або нових потенційно небезпечних психоактивних речовин заборонено.

АДМІНІСТРАТИВНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

За вживання наркотичних засобів або психотропних речовин без призначення лікаря або нових потенційно небезпечних психоактивних речовин КоАП РФ передбачена відповідальність у вигляді штрафу в розмірі до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб (ч. 1 статті 6.9 КоАП РФ).

За втягнення неповнолітнього у вживання нових потенційно небезпечних психоактивних речовин або одурманюючих речовин ст.6.10 Кодексу про адміністративні правопорушення встановлена ​​відповідальність у вигляді штрафу в розмірі до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, адміністративна відповідальність передбачена за:

- ухилення від проходження діагностики, профілактичних заходів, лікування від наркоманії та реабілітації в зв'язку зі споживанням наркотичних засобів або психотропних речовин без призначення лікаря або нових потенційно небезпечних психоактивних речовин (ст.6.9.1 КоАП РФ),

- пропаганду наркотичних засобів, психотропних речовин або їх прекурсорів і нових потенційно небезпечних психоактивних речовин (ст.6.13 КоАП РФ),

- вживання наркотичних засобів або психотропних речовин, нових потенційно небезпечних психоактивних речовин або одурманюючих речовин в громадських місцях (ст.20.20 КоАП РФ),

Для батьків передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу до двох тисяч рублів за споживання неповнолітніми наркотичних засобів або психотропних речовин, нових потенційно небезпечних психоактивних речовин або одурманюючих речовин (ст.20.22 КоАП РФ).

Особа, яка добровільно звернулася до медичної організацію для лікування у зв'язку зі споживанням наркотичних засобів або психотропних речовин без призначення лікаря, звільняється від адміністративної відповідальності за дане правопорушення. Особа, в установленому порядку визнане хворим на наркоманію, може бути за її згодою направлено на медичну та (або) соціальну реабілітацію і в зв'язку з цим звільняється від адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень, пов'язаних зі споживанням наркотичних засобів або психотропних речовин.

ПРОВЕДЕННЯ МЕДИЧНОГО ОГЛЯДУ:

Особа, щодо якої є достатні підстави вважати, що вона хвора на наркоманію, знаходиться в стані наркотичного сп'яніння або спожило наркотичний засіб або психотропну речовину без призначення лікаря, або нове потенційно небезпечне психоактивну речовину, може бути направлено на медичний огляд.

ПРАВОВІ НАСЛІДКИ ВІДМОВИ ВІД ПРОХОДЖЕННЯ МЕДИЧНОГО ОГЛЯДУ:

У разі відмови від медичного огляду громадяни, щодо яких були підстави вважати, що вони споживали наркотичний засіб або психотропну речовину без призначення лікаря, або нове потенційно небезпечне психоактивну речовину, можуть бути притягнуті до відповідальності відповідно до ч. 1 або ч. 3 ст. 19.3 КоАП РФ за непокору законному розпорядженню або вимозі співробітника поліції або співробітника органів з контролю за обігом наркотичних засобів і психотропних речовин у зв'язку з виконанням ними службових обов'язків, а так само за перешкоджання виконанню ними службових обов'язків.

Законодавством Російської Федерації для осіб, хворих на наркоманію, встановлюються обмеження на заняття окремими видами професійної діяльності (заняття певних посад) і діяльності, пов'язаної з джерелами підвищеної небезпеки (в тому числі, отримання водійського посвідчення, ліцензії на зброю).

КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

За вчинення дій, пов'язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, особи притягуються до кримінальної відповідальності, для іноземних громадян - з подальшою забороною в'їзду в Російську Федерацію до погашення або зняття судимості.

За незаконне придбання, зберігання, перевезення, виготовлення наркотичних засобів особи притягаються до кримінальної відповідальності за статтею 228 Кримінального кодексу Російської Федерації, яка передбачає покарання до 15 років позбавлення волі.

За незаконне виробництво, збут, пересилання наркотичних засобів особи притягаються до кримінальної відповідальності за статтею 228.1 Кримінального кодексу Російської Федерації, яка передбачає покарання до довічного позбавлення волі.

За переміщення наркотичних засобів через кордон Російської Федерації особи додатково залучаються до кримінальної відповідальності за статтею 229.1 Кримінального кодексу Російської Федерації, яка передбачає покарання до 20 років позбавлення волі.

За схиляння до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів статтею 230 Кримінального кодексу Російської Федерації встановлено кримінальну відповідальність і передбачається покарання до 15 років позбавлення волі.

Починаючи з лютого 2015 року Кримінальним кодексом РФ встановлено відповідальність за обіг нових потенційно небезпечних психоактивних речовин (солі, мікси, спайс), максимальне покарання за яке - до 8 років позбавлення волі (ст. 234.1 КК РФ).

За втягнення у вчинення злочину неповнолітнього статтею 150 Кримінального кодексу РФ передбачена відповідальність на термін до 5 років позбавлення волі.

При призначенні покарання обтяжуючою обставиною є вчинення злочину в стані наркотичного сп'яніння.

При цьому особа, добровільно здала наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги, звільняється від кримінальної відповідальності за даний злочин. Не може визнаватися добровільною здачею вилучення зазначених коштів при затриманні особи і при провадженні слідчих дій по виявленню і вилученню зазначених коштів.

Про правопорушення, пов'язані з незаконним обігом наркотичних засобів і психотропних речовин військовослужбовцями, Ви можете повідомити в 51 військову прокуратуру (гарнізону) за тел. 8 (495) 521-31-60.

51 військова прокуратура (гарнізону)

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online