Зняття з обліку ККМ

  1. Коли потрібно зняти з обліку ККМ
  2. Як подати заяву для зняття каси з обліку
  3. Порядок зняття з обліку ККМ в податковій
  4. Коли зняття ККТ з обліку не потрібно

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Коли потрібно зняти з обліку ККМ, як заповнити заяву на зняття з обліку ККМ в податковій, коли зняття каси з обліку не потрібно? Зняти з обліку касовий апарат в податковій допоможе цей матеріал.

зміст:

1. Коли потрібно зняти з обліку ККМ
2. Як подати заяву для зняття каси з обліку
3. Порядок зняття з обліку ККМ в податковій
4. Коли зняття ККТ з обліку не потрібно

Коли потрібно зняти з обліку ККМ

Зняття каси з обліку знадобиться вам, якщо:

  • ви більше не використовуєте ККТ;
  • ваша ККМ непридатна до експлуатації;
  • ваш касовий апарат загублений;
  • вашу касу вкрали.

Крім того, деякі експерти радять зняти ККТ з обліку, якщо ви віддаєте касу в ремонт, щоб фахівці центру технічного обслуговування (ЦТО) не могли пробити чек на довільну суму, а потім стерти дані про нього з фіскальної пам'яті.

Є випадки, коли податковий інспектор прийде до вас сам, щоб зняти з обліку ККМ. Наприклад, якщо ваша каса виключена з Державного реєстру контрольно-касової техніки і у неї закінчується нормативний термін амортизації, на наступний день після закінчення цього терміну податкові органи відправлять вам письмове повідомлення про майбутній візит, а потім знімуть ККТ з реєстрації.

Сумний привід для візиту до вас податківців, щоб зняти з обліку ККМ - припинення вашої діяльності і виключення відомостей або про вашу компанію з ЕГРЮЛ, або про вас особисто з ЕГРІП.

Як подати заяву для зняття каси з обліку

Зняти з обліку ККМ потрібно у вашій податкової інспекції (за місцем реєстрації вашої компанії або за місцем вашого проживання, якщо ви індивідуальний підприємець). Зняття ККТ з обліку - послуга абсолютно безкоштовна. Щоб зняти з обліку касовий апарат в податковій, вам будуть потрібні наступні документи:

  • заяву на зняття з обліку ККМ за формою, затвердженою наказом ФНС Росії від 09.04.2008 № ММ-3-2 / 152 @;
  • паспорт каси, яку ви збираєтеся зняти з реєстрації;
  • картка реєстрації.

Зверніть увагу: це вичерпний список документів. Тобто інспектори не мають права вимагати від вас ніяких інших паперів. І затягувати процедуру під приводом браку даних вони теж не має права, якщо ці три паперу у вас заповнені правильно.

Якщо ваша каса прийшла в непридатність через ПП, була вкрадена або загублена, вам потрібно підтвердити цей сумний факт відповідними документами. На підставі цих документів податкова зніме ваш касовий апарат з обліку.

Документи для зняття каси з обліку можна подати до податкової особисто, можна відправити через портал держпослуг або навіть поштою. Як тільки податківці отримають вірно заповнений комплект, вони зареєструють вашу заяву, і не пізніше ніж через 5 робочих днів після цього ви зможете відсвяткувати зняття з реєстрації вашої ККТ.

Бланк заяви на зняття каси з обліку можна:

  • отримати в податковій інспекції;
  • скачати на держпослуг;
  • скачати на ФНС.

Порядок зняття з обліку ККМ в податковій

Для зняття каси з обліку вашу ККТ оглядають фахівець вашого ЦТО і представник податкових органів. Спеціаліст ЦТО в присутності інспектора складає акт про зняття показань контрольних і підсумкових грошових лічильників. Податківець, в свою чергу, ставить і завіряє печаткою відмітки про зняття з реєстрації ККМ:

  • в паспорті каси;
  • в обліковому талоні ККТ;
  • в книзі обліку;
  • в картці реєстрації.

Крім того, в паспорті вашої ККМ вказується пароль доступу до її фіскальної пам'яті.

Не пізніше ніж на наступний день після зняття ККТ з реєстрації податківці внесуть відомості про це в інформаційну систему. Картка реєстрації вашої каси залишиться в податковій інспекції ще на 5 років.

При будь-якому порушенні процедури можете відстоювати свої права, посилаючись на наказ Мінфіну Росії від 29.06.2012 № 94н - саме цим документом затверджено адміністративний регламент надання держпослуг з реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку контрольно-касової техніки.

Коли зняття ККТ з обліку не потрібно

Якщо у вашій ККМ закінчився нормативний термін амортизації, але при цьому використовується вами модель ККТ є в держреєстрі, закон не забороняє вам продовжувати використовувати такий касовий апарат. Можете посилатися на лист ФНС Росії від 10.09.2012 № АС-4-2 / ​​14961 @ - витяг з цього документа є на сайті податківців в розділі, присвяченому контрольно-касової техніки. Однак пам'ятайте, що не використовувати зареєстровану касу або застосовувати її не за прямим призначенням небезпечно - податківці можуть пред'явити претензії.

Дивіться також:

Реєстрація ККМ
Позапланова перевірка Росспоживнагляду: підстава і підготовка
Торговий збір

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online