Робоча поїздка Губернатора в Сафоновский район

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Глава регіону Олексій Островський здійснив робочу поїздку в Сафоновский район, в рамках якої ознайомився з роботою соціально-значущих об'єктів муніципального освіти.

Свій робочий візит Губернатор почав з відвідування первинного судинного відділення для хворих з гострими порушеннями мозкового кровообігу (ГПМК), що відкрився на базі ОГБУЗ «Сафонівське ЦРЛ» для жителів Сафоновского, Дорогобужского і Холм-Жірковского районів. Відділення розраховане на 15 ліжок: 12 - загального профілю і три - інтенсивної терапії.

Підрозділ лікарні розпочало свою роботу 5 вересня і є шостим центром в області, де надається спеціалізована допомога людям з такими захворюваннями. Раніше пацієнти з подібним діагнозом прямували на лікування в первинне судинне відділення Клінічної лікарні № 1 в Смоленськ.

Для проведення ремонтних робіт та закупівлі медичного обладнання з обласного бюджету в цьому році виділено майже 10 млн рублів, за рахунок яких була проведена реконструкція та ремонтні роботи в приміщеннях первинного судинного відділення, а також придбано сучасне лікувально-реабілітаційне обладнання та медичні меблі. Особливо значимо для даної категорії пацієнтів наявність ваг для зважування лежачих хворих, підйомників для хворих, негатоскоп, 12-канального електрокардіографа, апаратів для моніторингу артеріального тиску, переносних апаратів для електромагнітотерапіі, електротерапії, для лазерної терапії і низькочастотної електротерапії мікрострумами і ін.

«Це, звичайно, велика подія, що з'явилося таке життєво необхідне відділення з сучасним обладнанням, за якістю не поступається провідним російським клінікам. Такі можливості є далеко не у всіх Центральних районних лікарнях », - зазначив Губернатор. Також глава регіону поцікавився, як в установі вирішується проблема дефіциту медперсоналу.

Також глава регіону поцікавився, як в установі вирішується проблема дефіциту медперсоналу

Головний лікар районної лікарні Ігор Кристалинская пояснив, що дане питання знаходиться на особливому контролі: «У плані кадрів у нас вирішується питання дуже добре, всім надається житло, тому до нас їдуть лікарі. Уже влітку ми взяли на роботу шість фахівців ».

У свою чергу, Олексій Островський наголосив, що пріоритет у працевлаштуванні повинен бути у смолян.

Далі глава регіону ознайомився з роботою фізкультурно-спортивного комплексу «Сафоновский». Відкриття комплексу, побудованого в рекордно короткі терміни, відбулося в грудні 2015 року. Спортивний об'єкт обладнаний відповідно до світових стандартів: на площі, що становить майже 2 тисячі квадратних метрів, розташований тренажерний зал, оснащений сучасним обладнанням, зал для кардиотренировок і аеробіки. Крім того, тут можна пограти в настільний теніс і більярд, а також скористатися послугами сауни і масажного кабінету. Варто відзначити, що тренування проходять під керівництвом досвідчених інструкторів.

Варто відзначити, що тренування проходять під керівництвом досвідчених інструкторів

Екскурсію по спортивному об'єкту для Олексія Островського провів інвестор Олександр Осєєва.

Екскурсію по спортивному об'єкту для Олексія Островського провів інвестор Олександр Осєєва

На даний момент комплекс, незважаючи на його віддаленість від центру міста, користується популярністю серед сафоновцев, а також жителів Ярцева і селища Верхньодніпровський - його середня відвідуваність близько 150 чоловік в день.

На даний момент комплекс, незважаючи на його віддаленість від центру міста, користується популярністю серед сафоновцев, а також жителів Ярцева і селища Верхньодніпровський - його середня відвідуваність близько 150 чоловік в день

Сьогодні в Сафонова велика увага приділяється популяризації великого тенісу серед дітей. Цьому цілком сприяє наявність двох кортів з унікальним покриттям, яке використовується на майданчиках світових чемпіонатів. У спорткомплексі цим видом спорту займаються діти віком від 5 до 12 років в 8 групах.

У спорткомплексі цим видом спорту займаються діти віком від 5 до 12 років в 8 групах

Глава регіону звернув увагу на той факт, що вартість занять тенісом аналогічна запропонованої в обласному центрі, в зв'язку з чим попросив розглянути можливість для зміни цінової політики комплексу в сторону зменшення, щоб більше сафоновцев могли займатися спортом.

Цікаво, що спорткомплекс має універсальну типову і функціональну структуру, що дозволяє використовувати його для розміщення не тільки спортивних, але й культурних, соціальних установ. Крім того, тенісні корти можуть трансформуватися для занять іншими видами спорту, наприклад, футболом.

Олександр Осєєва, основна сфера діяльності якого будівельний бізнес, заявив про свою готовність будувати подібні об'єкти на території регіону, причому, з використанням власних коштів.

«Це, звичайно, приємно, що Ви заробляєте і тут же вкладаєте в розвиток соціально значущої інфраструктури. Якщо Ви готові будувати аналогічні фізкультурно-спортивні комплекси по всім муніципальних утворень, я буду це тільки вітати », - зазначив глава регіону, звертаючись до інвестора.

При цьому Губернатор акцентував увагу глави Сафоновского району В'ячеслава Балалаєва на те, що спортивні об'єкти потрібно будувати в густонаселених мікрорайонах міста: «Об'єкт, безумовно, дуже важливий і потрібний. Але з урахуванням того, що він знаходиться все-таки на значній відстані від густонаселених мікрорайонів, я рекомендував би Вам, В'ячеслав Юхимович, концентрувати такі спортивні об'єкти ближче до центру міста, щоб сафоновцам було легше до них добиратися. По місту, я впевнений, є чимало вільних плям під забудову, де можна було б звести такий комплекс ».

Також в рамках робочої поїздки Олексій Островський побував в Вадинськ сільському Будинку культури. Будівля колишнього Будинку культури, побудоване в 1957 році, було списано з балансу і не експлуатувалося на протязі двох років в зв'язку з аварійним станом. Роботу гуртків і проведення культурно - масових заходів довелося перенести в Вадинськ середню загальноосвітню школу.

Після звернення до глави регіону на будівництво нового культурно-дозвіллєвого центру з обласного бюджету було виділено понад 6 млн рублів. Кошти спрямовані на газифікацію, опалення, пристрій автоматичної протипожежної сигналізації, придбання меблів, театральних крісел і оформлення сцени. За рахунок місцевого бюджету проведені оздоблювальні та електромонтажні роботи, монтаж вентиляції і козирка головного входу, будівництво сцени, влаштування зовнішнього водопроводу і каналізації, приєднання до електричних мереж. Також упорядкована прилегла територія з газонами і парковкою для автотранспорту.

Значимо, що Будинок культури зможуть відвідувати і особи з обмеженими можливостями здоров'я: в цілях створення доступного середовища для них облаштовано з'їзди і поручні.

Глава Сафоновского району В'ячеслав Балалаєв відзвітував перед Олексієм Островським про виконану роботу: «Будинок культури розрахований на 170 місць, тут хороший танцювальний зал і сцена, автономне газове опалення, кабінет для наших артистів. Діти вже займаються, працюють гуртки, місцеві жителі дуже задоволені, активно беруть участь в культурно-масових заходах. Велике Вам спасибі, Олексій Володимирович, від жителів за те, що Ви виділили гроші, а ми постаралися протягом одинадцяти місяців реалізувати цей проект ».

Губернатор, в свою чергу, підкреслив, що жителі Вадіно повинні мати установа культури, де вони можуть цікаво і з користю проводити своє дозвілля.

Губернатор, в свою чергу, підкреслив, що жителі Вадіно повинні мати установа культури, де вони можуть цікаво і з користю проводити своє дозвілля

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online