Далекосхідний гектар: як це зроблено - Як це зроблено, як це працює, як це влаштовано

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З 1 лютого 2017 року, кожен громадянин має право абсолютно безкоштовно отримати в користування, а в подальшому оформити у власність земельну ділянку на Далекому Сході. Ми вирішили досконально розібратися, як працює програма «Далекосхідний гектар», побачити все своїми очима і поспілкуватися з людьми, які вже отримали і освоюють свої гектари.
Далекий Схід - великий і дивовижний край, поїздка вийшла дуже насиченою і цікавою. Про далекосхідному гектарі дізналися все. Ласкаво просимо за подробицями!
З 1 лютого 2017 року, кожен громадянин має право абсолютно безкоштовно отримати в користування, а в подальшому оформити у власність земельну ділянку на Далекому Сході

Метою програми «Далекосхідний гектар» є розвиток територій Далекого Сходу, надання місцевим жителям додаткових можливостей і стимулів для життя в регіоні, ведення своєї справи, а також залучення нових жителів. Місця, де можна вибрати свій гектар, ніж достатньо. Зараз можна вибрати собі ділянку з 150 з гаком мільйонів гектарів. Тобто, при бажанні, кожен громадянин Росії, може отримати свій гектар. Сюди відносяться землі самого різного призначення: сільськогосподарські угіддя, ділянки під індивідуальне житлове будівництво, землі промислового призначення і так далі.
Для того, щоб побачити, наскільки прекрасний Далекий Схід, давайте піднімемося в небо. Ми злітаємо з маленького аеродрому недалеко від Благовещенська на бувалому Ан-2.

Щоб отримати гектар землі на Далекому Сході, для початку потрібно зайти на сайт http: //надальнійвосток.рф , Тут зібрана вся корисна інформація, на цьому ж сайті можна подати заявку на надання ділянки.

Для громадян, які вирішили взяти участь в програмі, передбачені різні заходи державної підтримки . Перш за все це надання кредитів на пільгових умовах і податкові пільги.

Для подачі заяви необхідна реєстрація на сайті gosuslugi.ru , Так як авторизація здійснюється через єдину обліковий запис на держпослуг. Після цього стає доступний вибір земельних ділянок на сайті програми. Є докладні інструкції в текстовому форматі і у вигляді ролика.

Згідно із законом можна використовувати ділянку для ведення будь-якої діяльності, не забороненої федеральним законодавством, крім випадків, коли для здійснення обраного виду діяльності необхідно отримання спеціальних дозволів, ліцензій, свідоцтв, допусків, реєстрації в якості індивідуального підприємця і так далі. Для тих, хто хоче використовувати земельну ділянку для підприємництва, на сайті є розділ з типовими бізнес-планами.

Ось тільки деякі види діяльності, за якими представлені бізнес-плани з розрахунком окупності. Як бачите, простір для діяльності дуже широкий. Кому-то ближче сільське господарство, хтось є фахівцем з ремонту автомобілів, хтось хоче спробувати себе в туризмі. Для підприємців створені непогані умови.

У теорії звучить дуже добре і привабливо. А як живуть учасники програми «Далекосхідний гектар» насправді? Ми витратили декілька днів, щоб зустрітися і поспілкуватися з фермерами, одержувачами далекосхідних гектарів. У кожного своя цікава історія. Поїхали!
Вирушаємо в гості до Борису Борисовичу Рудакову. Він справжній господарник, досвідчений і невтомний.

Борис Борисович живе у віддаленому районі, для свого господарства оформив за програмою «Далекосхідний гектар» земельну ділянку в покинутому селі. Тут він містить стадо з 130 корів, табун коней і пасіку.

Крім гектара під житло і кошари Борис Борисович ще взяв землю в оренду для випасання корів і коней і заготівлі кормів. Молоко Борис Борисович здає на Благовіщенський холодокомбінат, де з нього виробляють смачне морозиво, вершки, сметану, сир та інші молочні продукти.

Мед з пасіки також йде на продаж. З кожного з 36 вуликів збирають великий бідон меду. Мед з пасіки також йде на продаж

А ось коней Борис Борисович тримає «для душі». Коні відчувають себе чудово.
А ось коней Борис Борисович тримає «для душі»
Для того, щоб відпочити і покататися на конях, до Борису Борисовичу приїжджають діти і внуки з Благовещенська.
На моє запитання: «А Ви самі де відпочиваєте?», Борис Борисович розводить руками і каже, що він нікуди не їде, в цьому немає потреби. Ось вже «не потрібен нам берег турецький». Все, що потрібно Борису Борисовичу, є тут. Це його земля, його спосіб життя.

Ще один одержувач далекосхідних гектарів Олександр Пушкаренко. Олександр - багатодітний батько, у його родині 8 дітей.
Ще один одержувач далекосхідних гектарів Олександр Пушкаренко
Олександр побудував для своєї сім'ї будинок на власній ділянці, ще оформив за програмою «Далекосхідний гектар» на себе і старшого два гектари, прилеглих до присадибної ділянки, тобто безпосередньо в населеному пункті, конкретніше, в селі Бочкаревка.
Зараз він вирощує корів, свиней, гусей, курей. У планах - розширити володіння сім'ї в п'ять разів, по гектару на людину.

Ринкова вартість сотки в цьому районі більше 10 тисяч рублів, тобто один гектар в разі покупки обійдеться в мільйон. За програмою цю землю можна отримати безкоштовно, якщо протягом п'яти років освоїти її і використовувати за призначенням.
Сім'я Пушкаренко впевнено і оптимістично дивиться в майбутнє. Діти їздять до школи в сусіднє село і допомагають по господарству. Все дуже розвинені, відвідують гуртки та секції. Данило - спортсмен, Микита - художник. При цьому встигають чистити сарай, годувати телят. Якщо потрібно, можуть і корову подоїти, але зазвичай цим займаються приходять доярки.

Сім'я велика і дружна, по-іншому і бути не повинно. Сім'я забезпечена молоком і м'ясом, також продукція йде на продаж.
Сім'я велика і дружна, по-іншому і бути не повинно
Гаразд, з тваринництвом розібралися. Давайте подивимося щось більш екзотичне. Такі приклади успішно працюючих господарств теж є.

Роман Коваленко раніше теж пробував себе в тваринництві, але зрозумів, що це не його. Зараз він організував селянсько-фермерське господарство «Ягідна долина». Роман присвятив себе цікавого і прибуткового бізнесу - вирощування полуниці.
Роман Коваленко раніше теж пробував себе в тваринництві, але зрозумів, що це не його
Коли з'явилася програма «Далекосхідний гектар», Роман зрозумів, що це його шанс. Він об'їздив весь район в радіусі кількох десятків кілометрів від міста. Сам вибрав оптимальний ділянку для полуниці, такий, щоб не було затінення, продувався вітром, навіть ухил врахував. Оформлення землі пройшло швидко. Роман взяв ділянку не тільки на себе, а й на членів сім'ї, щоб було куди розширюватися. Так що в управлінні цілих 4 гектара, хоча поки обробляються не всі. Час є, за програмою протягом першого року заявнику необхідно лише визначитися з видом використання ділянки, цей етап Роман уже пройшов. Через три роки потрібно задекларувати освоєння, тут теж проблем немає.

Роман замовив саджанці з Голландії, розорав землю, набив лунки, вніс чорнозем. Роботи було багато, але результат навіть перевершив очікування. З кожного куща було зібрано в середньому 500 грамів смачною ароматною і солодкою ягоди. Попит на полуницю великий, земляки, спробувавши фермерську ягоду, готові купувати її дорожче, ніж несмачну китайську.

У Романа справи йдуть відмінно, «полуничний бізнес» окупився в перший же сезон. Роман постійно стежить за новинами, звертає увагу на нові сорти і закуповує новітні гібриди. Саджанці привозять з Голландії, вони приходять заморожені при температурі -2 градуси.

Зараз йде робота не тільки з вирощування полуниці, а й за її розмноження. В майбутньому Роман планує поставити теплицю, щоб збирати полуницю з кінця травня по початок жовтня. Зараз на грядках якраз з

Як бачимо, з сільським господарством все прекрасно. При належному старанні і готовності працювати на своїй землі програма працює і показує свою ефективність. Крім сільського господарства розвивається і сфера послуг. Ось, наприклад, зрозумілий і реалізований план по створенню автосервісу. Як бачимо, з сільським господарством все прекрасно

На сайті надальнійвосток.рф можна ознайомитися з подробицями бізнес-плану, який займає 30 друкованих аркушів. Зрозуміло, його бажано виправити під конкретні умови, але в якості основи використовувати його цілком можна ..
На сайті   надальнійвосток
В основному, види діяльності, для яких використовуються далекосхідні гектари, орієнтовані на внутрішній ринок. Але при бажанні, можна враховувати і сусідів-китайців. Раптом хтось виявить бажання вирощувати гриби Шиитаке? Споживачі поруч.

Треба відзначити, що програмою «Далекосхідний гектар» можна скористатися не тільки в підприємницьких цілях. На отриманому ділянці можна побудувати будинок для постійного проживання або дачу. Є багато доступних ділянок на землях населених пунктів або в безпосередній близькості. Звичайно, у великих містах ніхто гектари не виділить, вони там вже давно зайняті або розплановані, але в сільських поселеннях можна вибрати ділянку з відповідними до нього комунікаціями. Крім того, якщо двадцять і більше ділянок по програмі будуть розташовані в безпосередній близькості один від одного, держава підведе електроенергію навіть в чисте поле.
Першим жителем Далекого Сходу, що взяли гектар за державною програмою, став Вадим Володимирович Островерх. Він вирішив взяти ділянку на березі річки в далекій покинутому селі. Дістатися сюди можна тільки по річці.

Вадим поставив на ділянці будинок, щоб можна було приїжджати з друзями на риболовлю. Тут немає електрики, не ловить мобільник, але для Вадима це найкращий відпочинок від повсякденної суєти.

Вадим дуже відкритий і позитивна людина з гарним почуттям гумору. Він звик всього добиватися сам. Коли дізнався про появу програми «Далекосхідний гектар» відразу став діяти. Нещодавно про Вадима вийшла стаття в обласній газеті.
Вадим показує фотографію першої сторінки зі своєю фотографією і заголовком «Сучасні відлюдники» і звертає увагу на анонс: «Нащадки старовірів відроджують на безкоштовних гектарах село в Архаринском районі».
- Скільки разів повторювати, я Островерх, а не старовір, - жартує Вадим.


Старовіри на Далекому Сході теж є. Їх небагато, вони теж вважають за краще селитися у віддалених районах компактними групами. Є й учасники програми. Старовіри не дуже полюбляють спілкуватися з журналістами і блогерами, тому до них ми не потрапили. Але якщо по сусідству з Вадимом побудують ще 19 будинків, то сюди протягнуть електрику. Поки ж тут повний релакс і відпочинок від цивілізації.
Старовіри на Далекому Сході теж є
Але краса природи тут, звичайно, невимовна. Може, вистачить гнатися за всіма справами і мережами, і просто почати жити в гармонії з природою? Хоча б на вихідних і у відпустці.

Дивлячись на Вадима, в покинутому селі стали брати ділянки його знайомі, потім знайомі знайомих. Все йде до того, що через кілька років село оживе. Місця тут казкові, а землі на Далекому Сході вистачить усім, хто готовий її освоювати.
З цією думкою ми вирушаємо назад.
Дивлячись на Вадима, в покинутому селі стали брати ділянки його знайомі, потім знайомі знайомих
Зараз число учасників програми зростає з кожним днем. На сьогоднішній день подано 98873 заявки на отримання безкоштовного гектара на Далекому Сході. 26331 ділянку вже переданий в користування, ще 72542 заявки знаходяться на розгляді.
Програма «Далекосхідний гектар» працює і збільшує привабливість Далекосхідного округу для росіян.

Якщо у вас виникли питання по програмі «Далекосхідний гектар», то можете пошукати відповіді в спеціальному розділі . Якщо відповідей немає або щось незрозуміле, задавайте питання, фахівці Агентства з розвитку людського капіталу на Далекому Сході , Який організував ознайомлювальну поїздку, допоможуть розібратися.


zhzhitel zhzhitel

спеціально для спеціально для   kak_eto_sdelano kak_eto_sdelano

А як живуть учасники програми «Далекосхідний гектар» насправді?
На моє запитання: «А Ви самі де відпочиваєте?
Раптом хтось виявить бажання вирощувати гриби Шиитаке?
Може, вистачить гнатися за всіма справами і мережами, і просто почати жити в гармонії з природою?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online