Соціальна підтримка ветеранів праці та ветеранів військової служби

  1. Ветерани праці та ветерани військової служби по соціальному законодавству міста Москви входять в пільгову...
  2. Пенсіонери - ветерани військової служби
  3. ГРОШОВІ ВИПЛАТИ ветеранам праці та ветеранам військової служби

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

подробиці

подробиці   Ветерани праці та ветерани військової служби по соціальному законодавству міста Москви входять в пільгову категорію пенсіонерів Ветерани праці та ветерани військової служби по соціальному законодавству міста Москви входять в пільгову категорію пенсіонерів.

Заходи соціальної підтримки та грошові виплати надаються пенсіонерам - ветеранам праці та ветеранам військової служби на підставі посвідчення ветерана праці або ветерана військової служби після призначення їм пенсії.

Характер і обсяг цих заходів соціальної підтримки ветеранів праці та ветеранів військової служби визначається:

  • Федеральним законом від 17.12.2001 № 173-ФЗ «Про трудові пенсії в Російській Федерації» (які отримують пенсії або довічне утримання з інших підстав - при досягненні віку, що дає право на пенсію за віком відповідно до статті 7 Федерального закону від 17.12.2001 № 173-ФЗ «Про трудові пенсії в Російській Федерації») і
  • відповідним регіональним законодавством.

У цьому матеріалі розглядаються заходи соціальна підтримки ветеранів праці та ветеранів військової служби - тільки пенсіонерів міста Москви.

В інших регіонах своє соціальне законодавство, тому заходи соціальної підтримки (допомоги, пільги, компенсаційні виплати та ін.) Ветеранів праці та ветеранів військової служби можуть дещо відрізнятися від наведених тут московських.

Але напевно вони є і для отримання соціальної допомоги ветеранам праці та ветеранам військової служби вам варто звернутися в ваше регіональний підрозділ соціального захисту населення.

З 1 січня 2014 року розміри компенсаційних виплат ветеранам праці та ветеранам військової служби в Москві затверджені Постановою Уряду Москви від 17 грудня 2013 р N 851-ПП.

Пенсіонери - ветерани військової служби

У «старому» пенсійному законодавстві про військових пенсіях і військову службу був однозначно прописано статус ветеранів військової служби і заходи їх соціальної підтримки.

Однак в новому Сердюковская пакеті законів про військову службу і військових пенсії поняття ветеран військової служби за «недогляд» або навмисне прописано не було.

Тому на федеральному рівні ветерани військової служби позбулися всіх заходів соціальної підтримки.

У той же час в ряді регіонів, в тому числі в Москві, регіональним законодавством ветеранів військової служби прирівняли до ветеранів праці з однаковими заходами соціальної підтримки.

ГРОШОВІ ВИПЛАТИ ветеранам праці та ветеранам військової служби

  1. Щомісячна міська грошова виплата (ЕГДВ) - 495 руб.
    Дана доплата до пенсії надається ветеранам праці та ветеранам військової служби за умови неотримання щомісячної грошової виплати за рахунок коштів федерального бюджету.
  2. Щомісячна грошова компенсація на оплату послуг місцевого телефонного зв'язку - 230 руб.
    Надається ветеранам праці та ветеранам військової служби - абонентам телефонних мереж, які отримують щомісячну міську грошову виплату (ЕГДВ).
  3. Щомісячні грошові компенсації замість міських соціальних послуг
    Заява про отримання щомісячної грошової компенсації замість міських соціальних послуг подається ветеранами праці та ветеранами військової служби в термін до 1 жовтня поточного року на період з 1 січня року, наступного за роком подачі вказаної заяви, і по 31 грудня року, в якому пенсіонер звернеться із заявою про надання йому міських заходів (міський заходи) соціальної підтримки у вигляді соціальних послуг (соціальної послуги).
    Величина щомісячної грошової компенсації замість міських соціальних послуг:
    • 94 руб. - замість безкоштовного проїзду залізничним приміським транспортом;
    • 189 руб. - замість безкоштовного проїзду на міському пасажирському транспорті (крім таксі та маршрутного таксі).
  4. Відшкодування витрат на проїзд до місця лікування і назад
    Надається непрацюючим ветеранам праці та ветеранам військової служби, які мають санаторно-курортну путівку в органах соціального захисту.
    Відшкодування витрат на проїзд на залізничному транспорті (поїзди і вагони всіх категорій, за винятком швидкісних поїздів і вагонів підвищеної комфортності). При проїзді на інших видах міжміського транспорту відшкодовуються витрати в межах вартості проїзду в 4-місному жорсткому вагоні швидкого поїзда по маршруту, вказаному в санаторно-курортній путівці.

ПІЛЬГИ І НАТУРАЛЬНА ДОПОМОГА пенсіонерам - ветеранам праці та ветеранам військової служби

Безкоштовний проїзд пенсіонерів на всіх видах міського пасажирського транспорту (крім таксі та маршрутного таксі) - на підставі Соціальної картки москвича . За умови неотримання пенсіонером грошової компенсації замість міських соціальних послуг (пільг) Безкоштовний проїзд пенсіонера на приміському залізничному транспорті - на підставі соціальної карти москвича. Оплата пенсіонером в розмірі 50% вартості займаної загальної площі житлових приміщень (у комунальних квартирах - житлової площі) незалежно від виду житлового фонду в межах соціальної норми площі житла з урахуванням спільно проживають членів сім'ї. Оплата ветераном праці та ветераном військової служби в розмірі 50% комунальних послуг (опалення, водопостачання, каналізація, гаряче водопостачання (підігрів води), електроенергія, газ) в межах соціальної норми площі житла та нормативів споживання комунальних послуг. У будинках, що не мають центрального опалення, - для пенсіонера - ветерана праці (ветерана військової служби) 50% знижка від вартості палива, придбаного в межах норм, встановлених для продажу населенню. Безкоштовна санаторно-курортна путівка (надається непрацюючим пенсіонерам - ветеранам праці (ветеранам військової служби) за наявності медичних показань в порядку черговості не частіше 1 разу протягом календарного року). Надається районним управлінням соціального захисту (РУСЗН) за місцем проживання (за місцем отримання соціальних виплат) пенсіонера на підставі наступних документів:
- документ, що засвідчує особу пенсіонера і місце проживання в Москві;
- трудова книжка;
- медична довідка форми №070 / у-04 про потребу в санаторно-курортному лікуванні. Безкоштовне виготовлення і ремонт зубних протезів (крім витрат на оплату вартості дорогоцінних металів і металокераміки) для пенсіонера - ветерана праці (ветерана військової служби) Надання гарячого харчування пенсіонеру - ветерану праці (ветерану військової служби) в Центрі соціального забезпечення і підприємствах громадського харчування міста. Самотні або самотньо проживають пенсіонери - ветерани праці (ветерани військової служби) похилого віку, частково зберегли здатність до самообслуговування і активного пересування.

Більш детальну інформацію про ваших соціальних правах, виплати, допомоги та пільги ви можете отримати у відповідних матеріалах даного розділу Віртуальної школи пенсіонера - майбутнього і сьогодення "Соціальні допомоги, виплати і пільги" .

Матеріали з докладним описом різних соціальних пільг, субсидій, доплат, допомог і державних соціальних послуг постійно поповнюються.

Так що стежте за новинами сайту, покладіть його в закладку свого браузера.

Продовження з описом основних соціальних пільг для різних категорій громадян, в тому числі і пенсіонерів, слід.

НЕ пропустіть.

До наступної зустрічі.

PS. Якщо Вам не байдужа Ваша майбутня життя на пенсії, рекомендую відвідати розділ " Мої книги ".

Ці книги дозволять Вам значно просунутися по шляху підвищення Вашої пенсійної та фінансової грамотності, зробити перший і найважливіший крок на шляху до гідної ЖИТТЯ на пенсії.

PS1. Якщо матеріал "Соціальна підтримка ветеранів праці та ветеранів військової служби" виявився Вам корисним натисніть на кнопку «Мені подобається» на початку статті і залиште свій коментар в кінці статті. Поділіться з друзями в соціальних мережах. Вони будуть Вам вдячні.

Колесов Г.Б.,
незалежний пенсійний консультант,
експерт з пенсійного та фінансового планування

www.ypensioner.ru

Читайте також по соціальних гарантіях, соціальних допомог, виплат і пільг:

Пільги і соціальні виплати федеральним пільговикам: ч.3. Додаткове щомісячне матеріальне забезпечення (ДЕМО)
Пільги і соціальні виплати федеральним пільговикам: ч.2. Набір соціальних послуг (НСУ)
Пільги і соціальні виплати федеральним пільговикам: ч.1. Щомісячна грошова виплата (ЕДВ)
Як отримати безкоштовну путівку в санаторій на санаторно-курортне лікування
Повний перелік соціальних виплат в місті Москві
Повний перелік соціальних виплат в місті Москві
Соціальні виплати, допомоги та пільги багатодітним сім'ям
Соціальні виплати, допомоги та пільги малозабезпеченим сім'ям
Соціальні виплати, допомоги та пільги при народженні дитини
Допомога по вагітності, пологах та по догляду за дитиною до півтора років
Заходи соціальної підтримки одиноких матерів (одиноких батьків)
Соціальна допомога дітям інвалідам і батькам дітей інвалідів
Соціальна підтримка інвалідів
Соціальна підтримка ветеранів бойових дій
Соціальна підтримка ветеранів Великої Вітчизняної війни і Трудівників тилу
Соціальна підтримка пенсіонерів: доплати до пенсії, пільги і соціальна натуральна допомога
Соціальна підтримка москвичів: московські пільги
Пенсійне планування життя: Пільги пенсіонерам держслужби
Нова Соціальна карта москвича: Для кого?
Доступно про Державний соціальне страхування
Порядок призначення, обчислення і виплати соціальних допомог
Чи всі ми знаємо про наших правах на соціальний захист?
Чи можна успадкувати пенсію?
заробіток пенсіонеру
Як реалізувати Ваше право на соціальну допомогу від держави?
Чи всі Ви знаєте про Материнському капіталі?
Основні поняття соціальних гарантій і пільг для пенсіонерів
Соціальні виплати Фонду соціального страхування РФ
Чи всі ми знаємо про наших правах на соціальний захист?
Порядок призначення, обчислення і виплати соціальних допомог
Доступно про Державний соціальне страхування
Як отримати допомогу на поховання військового пенсіонера
Все, що треба знати про Соціальних картах москвича
Скорочення працівника - пенсіонера
Пенсіонер, не забудь отримати податкове вирахування!
Виплата допомоги на поховання померлих пенсіонерів
Пенсіонери отримують право на допомогу по догляду за дитиною
Соціальна допомога одиноким пенсіонерам в Москві


Чи можна успадкувати пенсію?
Чи всі Ви знаєте про Материнському капіталі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online