У Харкові відновлення втраченого паспорта - детектив, - переселенка

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Оксана був найбільший переселенка з Луганська. У серпні цього року жінка виявила пропажу паспорта. За довідкою про втрату вона звернулася в РВВС за місцем проживання. З нею, фотографіями, водійським посвідченням і довідкою переселенця Оксана вирушила в центр надання адміністративних послуг Слобожанського району в Харкові.

З нею, фотографіями, водійським посвідченням і довідкою переселенця Оксана вирушила в центр надання адміністративних послуг Слобожанського району в Харкові

«Мені сказали такі потрібні документи. Я кажу: «Я переселенка». - Ах, ви переселенка ... Значить вам ще потрібно ... і починає перераховувати. - А якщо у мене немає цих документів, які ви вимагаєте? - Я навіть не знаю, чим вам допомогти. Значить будете ви без паспорта. - Як же так? Люди виїжджали з Донецька, Луганська з прилеглих міст взагалі без документів, у них не було ніяких документів що вони, це вони. І тим не менше вони ставали на облік в УСЗН, вони отримували паспорт, вони жили якось і працювали », - переказує розмову в територіальному центрі надання адмінпослуг переселенка Оксана був найбільший.

У підсумку жінку відправили за випискою з реєстру виборців. Але, виявилося, для її отримання потрібен паспорт. Якийсь замкнутий круг, каже Оксана був найбільший.

«Я говорю:« Ну, у мене є права ». - Права - це не документ. Близько години я їх просила, умовляла, ми чекали начальницю, прийшла ця начальниця, я їй пояснюю вже зі сльозами, тому що у мене емоційний надрив. Я вже зі сльозами кажу: «Я вас просто благаю, допоможіть мені, розумієте, мені потрібен паспорт, як я без паспорта? У мене мама живе під Щастям, свекор живе під Кримським. Ми туди їздимо, там купа блок постів, мене висадять з машини. І вони мені дали цю виписку, слава Богу », - розповідає переселенка Оксана був найбільший.

З випискою з реєстру у Оксани Дмитрівни взяли пакет документів і направили його до Комінтернівського відділ міграційної служби м.Харкова. Туди ж жінка самостійно вирішила донести знайдену ксерокопію втраченого паспорта, яка можливо була б корисною для відновлення. Але потрапити до фахівця в прийомні години приймального дня виявилося проблемно, розповідає переселенка Оксана був найбільший.

«Подивилася справу і каже:« А що це у вас тут паперів половина? По-перше, немає, які потрібні, а які не потрібні, тут є. Ми будемо давати запит про вашої особистості. Це буде протягом трьох тижнів, тільки запит буде поданий. А відповідь ми можемо чекати протягом місяця. А можемо і взагалі його не отримати. Якщо ніяких даних ми по вас не знайдемо, то через три місяці ми будемо вирішувати взагалі, видавати вам паспорт або не видавати », - згадує розмову переселенка Оксана був найбільший.

У відділі міграційної служби жінка хотіла дізнатися терміни відновлення паспорта і отримати тимчасове посвідчення. Оформляти його там сказали, говорить заявниця, в центрі надання адмінпослуг. Але отримати тимчасовий документ не вдалося, ділиться Оксана був найбільший:

«Я говорю:« Мені потрібен ще тимчасовий документ ». «Який тимчасовий документ?» Тобто фахівець не знає, що видається тимчасовий документ в день звернення? Вклеюється фотографія, ставиться печатка, пишуться дані. Тимчасовий документ, це всюди це є », - розповідає Оксана був найбільший.

За її словами, відповідь від фахівця на питання про отримання тимчасового посвідчення вони з чоловіком так і не почули. З Комінтернівського відділу міграційної служби сім'я пішла без тимчасового документа Оксани і з невизначеним терміном видачі паспорта. Хоча тимчасовий документ заявнику зобов'язані були видати, каже юрист Харківської правозахисної групи Володимир Глущенко і роз'яснює терміни отримання паспорта:

Володимир ГлущенкоВолодимир Глущенко

Громадське радіо

«У нас є наказ МВС, який за №320 від 2012 р Там немає відмінностей переселенець ти або звичайний громадянин. Згідно цього положення дійсно, якщо особа звернулася до відділу міграційної держслужби України, вони зобов'язані протягом місяця розглянути цю заяву. На наступний день після подачі заяви, вони відправляють запит до органу, який видавав цей паспорт, відділ міграційної служби. Якщо протягом місяця відповідь не приходить, то вони ще можуть продовжити розгляд цієї заяви ще на місяць, а якщо виникають якісь складнощі, то ще на місяць. В цілому 3 місяці », - пояснює юрист Харківської правозахисної групи Володимир Глущенко.

Наявність водійського посвідчення при повторному отриманні паспорта, вважає юрист, має сприяти видачі документа протягом одного місяця.

У міграційній службі стверджують, що водійське посвідчення не належить до переліку документів, що засвідчують особу. Представники міграційної служби запевняють, що працюють відповідно до законодавства та паспорта видають у встановлені терміни. Начальник Комінтернівського відділу ГМС Вікторія Веселова каже, що під час прийому Оксана був найбільший не просила фахівця видати їй тимчасове посвідчення, а наполягала на прискореному виготовленні паспорта.

Вікторія Веселова

Громадське радіо

«Для оформлення Тимчасова посвідчення громадянин повинен Написати заяву та Додати Фотокартка, та документ, Який необходимо для посвідчення особу. Зразок заяви знаходиться біля кабінету інспектора, Який пріймає громадян по втраті, такой заяви НЕ Було. Громадянин питання относительно Тимчасова посвідчення не ставити інспектору », - стверджує Начальник Комінтернівського відділу ГМС Вікторія Веселова.

Заявник Оксана був найбільший, в свою чергу, говорить про зворотне. Про прискорення оформлення паспорта не йшлося, сім'ю цікавили лише терміни отримання. Про тимчасове посвідчення же, стверджує заявниця, вони з чоловіком запитували двічі. Але крім слів переселенки, тому немає ніякого підтвердження, каже головний спеціаліст зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ ГУ ДМС України в Харківській області Гага Кікнадзе.

Гага КікнадзеГага Кікнадзе

Громадське радіо

«Якщо б ми Чули з вами и бачили, або в режімі« live », або у режімі запису, что інспектор таке сказавши и це є обов'язково помилки. Альо цього кроме слів Громадянка НЕ ​​має. Я довіряю життя без співробітніці на 50% и на ті ж 50% я довіряю громадянину, Який про це мені каже. Если ми говоримо мовою юридичною, то нужно Зазначити Наступний, что відмова Юридично - це письмовий відмова. Ми у Матеріалах впоратися не бачим пісьмової відмові інспектора або керівника теріторіального органу, отже відмові НЕ було », - каже головний спеціаліст зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ ГУ ДМС України в Харківській області Гага Кікнадзе. Також він додає, що в міграційній службі до вимушеним переселенцям ставляться з особливою уважністю і розумінням.

Некоректний, за словами Оксана був найбільший, прийом фахівця міграційної служби, відсутність відповіді на питання про можливість отримання тимчасового посвідчення і невизначений термін відновлення паспорта збентежили жінку. Через кілька годин після прийому в міграційній службі, переселенка вирішила забрати свою справу з Комінтернівського відділу в Харкові. Але день в день документи не повертають. Оксані був найбільший довелося зібрати новий пакет і відправитися оформляти документи в Сєвєродонецьк. Там через годину з моменту заяви жінці видали тимчасове посвідчення, а через два тижні сказали приїжджати за паспортом.

Зустріч заявника з начальником Комінтернівського РВ ГМС і фахівця зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ ГУ ДМС у Харківській областіЗустріч заявника з начальником Комінтернівського РВ ГМС і фахівця зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ ГУ ДМС у Харківській області

Громадське радіо

Захистити свої права в подібних ситуаціях можна декількома способами.

У разі відмови або відсутності відповіді, вимагайте письмової відмови фахівця на вашу заяву, пропонують фахівці міграційної служби.

Юристи радять писати скаргу на ім'я начальника територіального відділу міграційної служби або до вищестоящого органу.

Також для підтвердження ваших слів в разі виникнення порушень на прийомі у держслужбовців, можна записувати свої візити на диктофон або відеокамеру. Але про це необхідно попередити держслужбовця.

Світлана Гуренко, « Громадське радіо », Харків

А якщо у мене немає цих документів, які ви вимагаєте?
Як же так?
Я вже зі сльозами кажу: «Я вас просто благаю, допоможіть мені, розумієте, мені потрібен паспорт, як я без паспорта?
«Подивилася справу і каже:« А що це у вас тут паперів половина?
«Який тимчасовий документ?
» Тобто фахівець не знає, що видається тимчасовий документ в день звернення?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online