Світовий суд щодо позбавлення водійських прав, КоАП позбавлення прав

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Наші співгромадяни, на відміну, скажімо, від американців, по «радянської» інерції все ще сприймають судовий розгляд, як щось виняткове Наші співгромадяни, на відміну, скажімо, від американців, по «радянської» інерції все ще сприймають судовий розгляд, як щось виняткове. І знайомі з судовим діловодством хіба що по художнім фільмам: «А тепер, ваша честь, дозвольте розпочати дебати сторін» ...

Тим часом, суд щодо позбавлення водійських прав в середовищі автомобілістів стає явищем звичним, якщо не сказати буденним.

І навіть досвідчений водій через збіг обставин цілком може стати пішоходом, потрапивши в мировий суд.

Позбавлення прав знаходиться саме в компетенції мирового судді - за винятком випадків ДТП з тяжкими наслідками, коли справа розглядається за статтями кримінального кодексу.

Як це відбувається?

В чому полягає процедура позбавлення вас прав, що робити, щоб суддя прийняв рішення на вашу користь? Ці питання цікавлять будь-якого, хто зіткнувся з «лішенческой» статтею Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення (КпАП). Існує кілька порушень ПДР, за які передбачено позбавлення водійських прав. КоАП вказує 13 причин, за якими можливе вилучення посвідчення водія.

З найбільш небезпечних і частих:

Для того, щоб ініціювати адміністративне судочинство, повинен бути зібраний відповідний матеріал, в який входить протокол про скоєний правопорушення, схема його здійснення (якщо істота проступку вимагає пояснення його схемою), додаток, в якому до матеріалів справи додаються докази, такі як відео або фотографії .

Судочинство не може бути легітимним без безпосередньої участі в ньому правопорушника - тому всі особи, які беруть участь в процесі (обвинувачувана у вчиненні правопорушення особа, особи, що представляють його інтереси - наприклад, професійний адвокат, співробітники ГИБДД, свідки звинувачення і захисту), заздалегідь сповіщаються про час і місці засідання. Хоча законом передбачено і виключення, наприклад, коли сповіщені особи на суд не з'явилися і клопотань про перенесення розгляду не заявляли - рішення може бути прийняти і в їх відсутність.

Суддя приймає рішення про позбавлення водійських прав на підставі всіх наведених сторонами доказів, аналізу представлених доказів і всіх матеріалів справи. При цьому важливо навіть ваша поведінка в суді.

Як вести себе в суді?

  • Не тисніть на суддю, не підвищуйте голосу, не грубо - ведіть себе коректно.
  • Звертайте увагу суду на пом'якшувальні обставини і процесуальні порушення, допущені співробітниками ДАІ або медичними працівниками при оформленні документів (протоколів, висновків та інших).
  • Подавайте ваші свідчення письмово і завчасно, щоб вони були запротокольовані.
  • Ведіть аудіо- або відеозапис засідання, можливо, вона допоможе при розгляді оскарження у вищестоящому суді.
  • А головне, заздалегідь подбайте про те, щоб в суді у вас була професійна захист: позбавлення прав - з подачі грамотного юриста - може бути замінено, наприклад, штрафом, якщо закон передбачає різні покарання за розглянутий проступок.

Більш того, суддя вправі перекваліфікувати злочин з одних норм притягнення до відповідальності на інші, якщо виявить у ваших діяннях ознаки східного проступку, що передбачає більш м'яке покарання. Або може взагалі не побачити в ваших діях складу правопорушення (або почути вашими вказівками на те, що «докази» вашої провини отримані незаконним чином) - і винести постанову про припинення адміністративного судочинства.

Якщо ж суд все ж вирішить, що адекватним покаранням буде позбавлення прав, апеляція до вищої судової інстанції можлива протягом 10 днів.

Таким чином, якщо вам загрожує передбачене КоАП позбавлення прав , Звертайтеся до наших фахівців - і ми зробимо все, щоб цього не сталося

Як це відбувається?
В чому полягає процедура позбавлення вас прав, що робити, щоб суддя прийняв рішення на вашу користь?
Як вести себе в суді?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online