Перевірити штраф за постановою - за номером ГИБДД онлайн

  1. Як можна перевірити наявність штрафу за постановою
  2. Перевірка штрафу на сайті ГИБДД
  3. Перевірка штрафу через Сбербанк-Онлайн
  4. Перевірка штрафу на сайті держпослуги
  5. Перевірка штрафу на інших ресурсах
  6. Перевірка штрафу за СМС
  7. Інші способи оплати штрафу
  8. У відділенні ощадбанку
  9. Через інтернет-ресурси
  10. Як дізнатися заборгованість по прізвища

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В цій статті:

Як можна перевірити наявність штрафу за постановою

Штрафи за порушення правил дорожнього руху - завжди актуальна і обговорювана тема. Звичайно, багатьом адміністративна відповідальність здається чимось не особливо важливим, але це не так, адже вона може принести чималі проблеми, якщо її ігнорувати і не оплачувати штрафи.

На оплату штрафу порушнику дається 70 днів, після чого сума дога збільшується вдвічі, мінімум до тисячі рублів, тобто надасть на гаманець більш серйозний вплив, ніж на початку.

На оплату штрафу порушнику дається 70 днів, після чого сума дога збільшується вдвічі, мінімум до тисячі рублів, тобто надасть на гаманець більш серйозний вплив, ніж на початку

Інший мінус запізнення - це передача справи в ФССП - Федеральну Службу судових приставів. Вони не відрізняються делікатністю і можуть відвідувати вас вдома і на роботі. Закон дає їм право вилучати частку вашої зарплати до повного погашення боргу, а якщо її не вистачає, то описати частина майна. Також наслідками несплати штрафу можуть стати адміністративний арешт або громадські роботи.

При заборгованості більше 10 000 руб, ви не зможете перетнути кордон Російської Федерації, до тих пір, поки не вирішите всі проблеми з судовими приставами.

Найчастіше, люди дізнаються про те, що вони оштрафовані, тільки коли їм надішлють повідомлення. Так трапляється, коли порушення засікло засіб відео або фотофіксації, після цього призначення мінімального покарання - тобто штрафу без позбавлення прав - відбувається автоматом.

У рідкісному випадку ви можете не отримати повідомлення, наприклад, через переїзду. Якщо воно все ж прийшло, не варто його ігнорувати, кілька штрафів разом складають значну суму, скрутну для разової оплати.

Якщо, отримавши повідомлення, ви хочете дізнатися, за що саме отримали штраф, то - це можна дізнатися, використовуючи номер постанови.

Він знаходиться у верхній частині квитанції, а поруч інформація про правопорушення, порушеному вами законі і регіоні, в якому воно було вчинено. Повідомлення містить квитанцію, за допомогою якої оплачується штраф.

Перевірка штрафу на сайті ГИБДД

Якщо ви хочете перевірити, чи є у вас які-небудь заборгованості перед ГИБДД, то для цього можна скористатися їх офіційним сайтом . На сайті знайдіть розділ «Перевірка штрафів», зайшовши в нього, ви виявите сервіс, який містить відомості про борги.

Інший варіант - це ввести в пошуковику фразу «дізнатися про штрафи ГИБДД», потрібний портал повинен бути першим у видачі. У відповідну графу сервісу вводиться номер постанови, потім код перевірки і запит відправляється. Інші способи пошуку інформації на сайті ГИБДД - використання державного номера або водійських прав. База містить інформацію про всі ваші заборгованості, так що втрачених штрафів не буде.

Перевірка штрафу через Сбербанк-Онлайн

Плюс цього способу в можливість оплатити штраф, причому з будь-якого комп'ютера, ноутбука, планшета, підключеного до інтернету. У вашому особистому кабінеті міститься інформація про те, які штрафи вам виписали, скільки з них було зафіксовано на камеру відеоспостереження, також міститься можливість відразу здійснити оплату.

Для пошуку штрафу можна використовувати: номер посвідчення водія, номер свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, номер постанови. Сбербанк-Онлайн дає можливість оплатити будь-який штраф, незалежно від регіону, в якому він виписаний.

Щоб знайти штраф потрібно:

  • увійти в систему Сбербанк-Онлайн;
  • знайти в меню «Платежі та перекази»;
  • вибрати «Всі платежі і перекази»;
  • «Податки, штрафи, ГИБДД»;
  • «Штрафи ГИБДД»;
  • «Пошук і оплата штрафів ГИБДД»;
  • відкриється форма, в полях якої потрібно вибрати: «Вибрати послугу» - «Пошук і оплата штрафів ГИБДД», «Оплата с» - вибираєте свою карту, «Виконати» - вибираєте потрібний варіант з «Оплата штрафу за номером постанови», «Оплата штрафів за номером посвідчення водія »,« Оплата за паспортом громадянина »якщо вам виписаний штраф як пішоходу.

Оплата знайденого штрафу або інформація про його відсутності.

Є невелика ймовірність того, що підрозділ ГИБДД виписало вам штраф, але не надав відповідну інформацію системі пошуку, тому краще дублювати пошук на сайті держпослуг вашого регіону.

Перевірка штрафу на сайті держпослуги

Сайт держпослуг - це один з найнадійніших способів оплати штрафу без комісії. Для того щоб знайти штраф і оплатити його вам потрібно:

  • зайти на сайт www.gosuslugi.ru;
  • зареєструвати за допомогою імені, прізвища та телефону або адреси електронної пошти;
  • зайти в розділ «Електронні послуги»;
  • вибрати «Штрафи ГИБДД»;
  • заповнити форму із запитом, в залежності від того, який спосіб перевірки ви виберете, може знадобитися ввести номер посвідчення водія або номер автомобіля. Приємний момент використання саме цього способу перевірки в автоматичному заповненні особистих даних після збереження їх під час реєстрації. Труднощі ж в тому, що деякі розділи сервісу недоступні без підтвердження особи СНІЛС, електронним підписом або УЕКом.

Оплативши послугу, відомості про ваш платіж відразу ж надійдуть в загальну базу, однак, при використанні інших способів оплати надходження відомостей доведеться чекати кілька днів.

Перевірка штрафу на інших ресурсах

Інший корисний інтернет-ресурс, також здійснює пошук заборгованостей, це login.mos.ru. Вам знадобиться відповідна графа для введення номера постанови, а після відправлення запиту ви вже через хвилину також дізнаєтеся, чи є у вас борги перед ГИБДД. Перевага цього сайту в надзвичайній простоті, а також в надійності, яка не поступається офіційному порталу ГИБДД.

Недолік менш відомих ресурсів для пошуку штрафів і їх оплати в обмеженості їх бази даних, як правило, вона містить один регіон, а її оновлення не надто оперативні.

Чи не знайшли відповіді Чи не знайшли відповіді? Консультація юриста безкоштовно!

Віддаєте перевагу живому спілкуванню Віддаєте перевагу живому спілкуванню? Зателефонуйте юристу безкоштовно!

Регіон Номер Додатковий Федеральний номер +8 (800) 500-27-29 458

Приклад такого сайту Моіштрафи.ру, в ньому містяться неоплачені штрафи таких регіонів, як: Краснодарський край, Липецька область, Тульська область, Ставропольський край, Рязанська область, Воронезька область, Республіка Адигея, Тамбовська область. За реєстрацію на сайті потрібно буде заплатити 150 руб.

Перевірка штрафу за СМС

Уже кілька років у автолюбителів є можливість перевірити, чи є у них штрафи, за допомогою СМС-повідомлення. За статистикою, цей спосіб стає все більш популярним. Наприклад, в 2013 році їм скористалися більше 700 тисяч разів.

Щоб отримувати інформацію, в першу чергу потрібна реєстрація сайті Єдиного порталу державних і муніципальних послуг. Зібрана в одному місці інформація з усієї країни дозволяє не витрачати час відвідування відділення ГИБДД, що було обов'язковим ще кілька років тому, в ситуації ж, коли штрафи виписувалися персоналом різних відділень, потрібно відвідування кожного з них.

Відправка СМС-повідомлення допоможе дізнатися суму штрафу, який повинен бути сплачений. Повідомлення повинно бути відправлено на номер 9112 в такому форматі:

  • ГИБДД;
  • пробіл;
  • номер транспортного засобу;
  • пробіл;
  • номер посвідчення водія.

За 40 гривень ви дізнаєтеся всю інформацію, необхідну для оплати, яку можна буде зробити зручним для вас способом.

Інші способи оплати штрафу

через термінал

Спосіб оплати, підходить навіть тим, у кого немає квитанції, адже від вас буде потрібно тільки ввести у відповідне поле номер посвідчення водія. Термінал сам знайде всю потрібну інформацію і запропонує сплатити штрафи. За принципом оплати він схожий на інтернет-сервіси, але в цьому випадку вам не потрібно буде створювати віртуальний гаманець або прив'язувати до нього платіжну карту.

Можлива готівкова або безготівкова оплата, при наявності карти Ощадбанку. Варто пам'ятати про комісії, яку вуличні термінали беруть з платника.

У відділенні ощадбанку

Якщо вам не складно відвідати фінансова установа, або немає можливості скористатися інтернетом, то вам потрібно буде повідомити касиру, в яку організацію повинен надійти ваш платіж. Вам видадуть бланк форми ПД-4, який потрібно буде заповнити, а після сплати ви отримаєте квитанцію, з підтвердженням відсутності у вас заборгованостей.

Якщо ви вибрали цей варіант оплати пам'ятайте, що за видачу бланка з вас візьмуть комісію 15% загальної величини штрафу, найсильніше вона позначиться на тих, хто платить велику суму.

Також зверніть увагу на те, що не всі банки працюють з санкціями ГИБДД, тому вибрати Сбербанк, в якому ваші виплати завжди приймуть.

Через інтернет-ресурси

Сплатити штраф можна за допомогою інтернет-ресурсу, такого як Qiwi, Яндекс.Деньги і так далі. Такий вид оплати досить поширений. Кожен день безліч платежів оплачується саме так.

Принцип функціонування ресурсів може відрізнятися, до одних потрібно прив'язати платіжну карту, наприклад, EasyPay, інші створюють для користувача вбудований гаманець, з якого і здійснюються оплати, наприклад, Яндекс.Деньги. Вибираючи цей спосіб оплати, варто звертати увагу на комісію за здійснення операції або поповнення гаманця.

Як дізнатися заборгованість по прізвища

Система пошуку штрафу на прізвище поки не створена, хоча подібні пропозиції розглядалися. Причини, через які вона не була реалізована в тому, що прізвище ім'я та по батькові людини знає безліч людей, отже, всі вони зможуть отримати доступ до конфіденційної інформації.

Також проблема в безлічі однофамільців з однаковими ініціалами і тезок, отже, людина при запиті може отримати чужі дані.

Наступна причина в можливості керування транспортним засобом за дорученням, не зовсім ясно, за чиїми даними шукати інформацію, власника автомобіля або того, хто був за кермом у момент порушення. Всі ці причини викликають труднощі у врегулюванні і створенні ефективного сервісу, тому єдиний варіант - це дізнаватися про штрафи за номером посвідчення водія або за реєстраційним номером автомобіля.

джерело

Обговорити на Форумі Обговорити на Форумі

Чи не знайшли відповіді Чи не знайшли відповіді? Консультація юриста безкоштовно!

Віддаєте перевагу живому спілкуванню Віддаєте перевагу живому спілкуванню? Зателефонуйте юристу безкоштовно!

Регіон Номер Додатковий Федеральний номер +8 (800) 500-27-29 458

Чи не знайшли відповіді?
Віддаєте перевагу живому спілкуванню?
Віддаєте перевагу живому спілкуванню?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online