Автоматичне продовження прав - коли вступить в силу?

  1. Що трапилося?
  2. Коли набуде чинності?
  3. В чому проблема?
  4. Як сьогодні?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

відкрити зміст

На 2019 рік водійське посвідчення діє рівно 10 років. Потім його потрібно міняти. Але уряд РФ пропонує заохочувати зразкових водіїв, розглядаючи автоматичне продовження прав вже в 2018 році. Цікаво те, що нововведення має протилежний зміст щодо іншого, не так давно випущеного, згідно з яким, права пропонувалося замінювати тільки після здачі іспиту ПДР . Про новому законі - його подробицях, тонкощах, а, головне, про його статус ми з'ясували з змін правових актів.

Що трапилося?

Ще в березні 2018 року влада запропонували заохочувати водіїв, які не порушують ПДР . Пропонується пілотно в одному з міст автоматично продовжувати права зразковим водіям при відсутності у них штрафів ГИБДД і якщо ті не брали участь в ДТП (точніше, по штрафам - якщо їх не вище певного ліміту, який поки не визначений).

Як і очікувалося, пілотним містом була обрана Москва. Саме тут пропонується розробити якийсь єдиний центр обліку тих, що провинилися водіїв і продовжувати тим права автоматично в разі відсутності певної кількості порушень Правил. При успішному досвіді нововведення пошириться на всю Росію.

При успішному досвіді нововведення пошириться на всю Росію

Коли набуде чинності?

На жаль, але новий закон поки знаходиться на стадії обговорення. Справа в тому, що для обліку штрафів чомусь вирішили вибирати не єдину базу штрафів ГИБДД, а якусь автоматизовану систему, яку ще тільки належить розробити, і, як Ви, ймовірно, здогадуєтеся, матеріалізується така ініціатива ще не скоро. Є навіть точні цифри - не раніше ніж до 2025 року буде розроблена сама система обліку штрафів. І тільки після її створення права зможуть технічно продовжувати акуратним водіям в автоматичному режимі.

Додати до цього той факт, що законопроект на 2019 року перебуває тільки на стадії обговорення, і ймовірність того, що він взагалі вступить в силу, стає досить низька.

Вас також зацікавить:

В чому проблема?

Тим часом, про таке нововведення по автоматичному продовженню прав ще ніхто не запитав МОЗ, який уповноважений проводити медкомісію і також має вплив на законодавчі ініціативи. Так, перевіряти здоров'я водія на придатність до керування автомобілем раз в 10 років ( термін дії прав ) - погодьтеся, логічна затія.

Ще один істотний нюанс - термін дії прав написаний на самому водійському посвідченні. Як буде можливо автоматично продовжувати права, якщо термін їх закінчення все одно буде в минулому часі ?! Варіанта два:

  • зразки посвідчення водія замінять (а це теж досить складна процедура, що вимагає відповідності міжнародним договорам і стандартам),
  • інспектор ДПС буде просто бачити в базі, що права автоматично продовжено, незважаючи на дату закінчення.

зразки посвідчення водія замінять (а це теж досить складна процедура, що вимагає відповідності міжнародним договорам і стандартам),   інспектор ДПС буде просто бачити в базі, що права автоматично продовжено, незважаючи на дату закінчення

Як сьогодні?

На 2019 рік термін дії водійських прав становить 10 років. Кожен десяток їх потрібно міняти . Штрафу за несвоєчасну заміну немає.

Для заміни потрібно ряд складних процесів:

  1. пройти медкомісію (В тому числі психіатра і нарколога) зі своєю вартістю (від 1 000 до 4 000 рублів за платну),
  2. оплатити держмито в розмірі 2 000 рублів ,
  3. написати заяву на заміну ( можна через держпослуги , Тоді держмито коштуватиме 1 400 рублів),
  4. прийти в призначений день в ГИБДД або МФЦ, де Вас сфотографують і видадуть нове в / у.

Всупереч поширеній невірної інформації в мережі, довідка з автошколи не потрібна . Також для заміни прав не потрібно оплачувати всі штрафи за законом і фотографуватися самостійно (до відвідування відповідного органу).

Далі потрібно внести зміни в поліс ОСАГО - Вам впишуть новий номер прав. Невнесення цих даних, також всупереч поширеній міфу, не призведе до відмови у відшкодуванні при страховому випадку.

Що трапилося?
Коли набуде чинності?
В чому проблема?
Як сьогодні?
Що трапилося?
Коли набуде чинності?
Як буде можливо автоматично продовжувати права, якщо термін їх закінчення все одно буде в минулому часі ?
Як сьогодні?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online