Як дізнатися, коли закінчується термін позбавлення прав?

  1. Причини і терміни позбавлення прав
  2. Позбавлення прав за борги
  3. Порядок позбавлення прав
  4. Дізнатися про закінчення терміну позбавлення прав онлайн
  5. Інформація про позбавлення прав від ГИБДД
  6. судова ухвала
  7. Повернення посвідчення водія
  8. повторна переекзаменування

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Стрімкі темпи зростання кількість автомобілів на дорогах і часті зневаги водіїв правилами поведінки на дорозі, змушують владу вдаватися до постійного посилення покарань за правопорушення.

За останні п'ять років в правила дорожнього руху РФ було внесено безліч змін і доопрацювань. Дорожня реформа торкнулася і адміністративного кодексу, і сьогодні багато водіїв не знають, за що у них можуть відібрати права, і коли закінчується термін покарання.

Причини і терміни позбавлення прав

Заборона на водіння автомобіля може бути, як єдиною, так супутньої судової мірою. Тобто у водія можуть просто вилучити права, а можуть разом з цим призначити ще виплату штрафу, громадські роботи тощо.

Поширені причини позбавлення прав: Поширені причини позбавлення прав:

  • водіння транспортного засобу в нетверезому вигляді;
  • перевищення допустимої межі швидкості на 60 км / год і більше;
  • рух по зустрічній смузі або трамвайних коліях;
  • водіння транспортного засобу без номера або з номером, встановленим не в призначеному для нього місці;
  • порушення правил проїзду залізничних переїздів;
  • приховування учасника ДТП з місця аварії без виклику співробітників ГИБДД або до їх приїзду.

Весь перелік порушень, за які водія можуть позбавити прав, можна дізнатися в адміністративному кодексі РФ. З огляду на постійні внесення поправок до кодексу, слід регулярно стежити за його оновленням. Так Ви будете поінформовані про можливе покарання і юридично підковані при спілкуванні з інспекторами ДАІ.

Термін позбавлення прав - від 1 міс. до 3х років. Всього визначено 9 часових відрізків, які залежать від тяжкості порушення.

Так, наприклад, водіння автомобіля без техпаспорта і свідоцтва про реєстрацію тягне за собою позбавлення від одного до трьох місяців, а за водіння під впливом алкоголю або наркотиків передбачений максимальний термін в три роки.

Позбавлення посвідчення може бути першим або повторним. Якщо перший термін покарання закінчився, і порушення повторилося, то, відрізок терміну позбавлення прав, як правило, збільшують удвічі, а в особливо серйозних випадках це може спричинити за собою і більш жорсткі покарання.

Позбавлення прав за борги

З 16 січня 2016 року у Росії почав діяти закон, згідно з яким водійських прав можуть позбутися і ті особи, у яких є такі заборгованості: З 16 січня 2016 року у Росії почав діяти закон, згідно з яким водійських прав можуть позбутися і ті особи, у яких є такі заборгованості:

  • штрафи за порушення ПДР;
  • оплата ЖКГ;
  • виплата аліментів;
  • виплата кредитів.

Особливістю закону є поріг заборгованості в 10 тис. Рублів. Водіям, заборгованість яких не перевищує дану суму, покарання не загрожує.

У формулюванні передбачено безліч винятків, наприклад: якщо водіння автомобіля - єдине джерело заробітку боржника, або якщо він проживає в місцевості, куди можна дістатися лише на особистому авто і т.п.

Так, наприклад, водій-далекобійник, у якого є борги за комунальні послуги більше 10 тис. Рублів не буде позбавлений водійського посвідчення, оскільки це є його професійною якістю, завдяки якому він має потенційну можливість робити виплати боргу.

Особливу користь нововведення принесло мамам одинакам, яким після розлучення чоловіки стали активніше виплачувати аліменти.

Порядок позбавлення прав

Щоб суд зміг відібрати у порушника право на водіння ТЗ, справа повинна пройти кілька етапів.

Коли інспектор ДАІ виявляє адміністративне правопорушення, він складає відповідний протокол, в якому вказується: Коли інспектор ДАІ виявляє адміністративне правопорушення, він складає відповідний протокол, в якому вказується:

  1. Дата і час події.
  2. Дані порушника, інспектори і беруть участь свідків (якщо вони є).
  3. Опис правопорушення.
  4. Порушені пункти ПДР.
  5. Стаття КпАП (Кодексу про адміністративні правопорушення) визначає адмін. відповідальність.

Далі інспектор заповнює свою частину протоколу, і водій починає вписувати туди своє пояснення або заперечення з приводу дорожньої ситуації. Коли протокол заповнений і підписаний всіма учасниками і свідками, інспектор зобов'язаний віддати водієві копію документа.

Важливо знати, що інспектор ДАІ не має права вилучати посвідчення і водій може продовжувати їздити, поки суд не ухвалить рішення про вилучення.

Коли процес складання протоколу закінчився, у інспектора є три доби, щоб передати справу до місцевого суду. Водій на момент складання акту також може подати клопотання про те, щоб справа розглядалася за місцем його проживання.

Коли суддя отримав справу і ознайомився з ним, він призначає дату і час розгляду, про який повинен дізнатися порушник Коли суддя отримав справу і ознайомився з ним, він призначає дату і час розгляду, про який повинен дізнатися порушник. У разі неявки водія, суддя вправі розглянути справу одноособово.

Якщо судом призначено позбавлення прав, обвинувачений може протягом 10 днів звернутися до вищих судів з проханням переглянути справу. Протягом трьох днів після суду порушник повинен здати посвідчення водія або розписку про його втрату.

Відлік терміну позбавлення прав починається саме з моменту здачі водієм посвідчення. За водіння автомобіля в період вилучення, водієві загрожує штраф в 30 тис. Руб., 15 діб адмін. арешту або від 100 до 200 годин громадських робіт.

Дізнатися про закінчення терміну позбавлення прав онлайн

Водії, які мають доступ в інтернет, можуть перевірити дату закінчення терміну позбавлення прав на офіційному порталі ГИБДД.

У верхній вкладці "Сервіси" випадає контекстне меню, в якому потрібно вибрати пункт "Перевірка водія". Далі на сторінці з'являється форма для заповнення даних з водійського посвідчення.

На сторінці вказано термін позбавлення в місцях, дата вступу в силу покарання і стаття КоАП, з якої можна дізнатися її причину.

На сайті ГИБДД можна відкрити багато корисної інформації, в тому числі і перевірити автомобіль за номером VIN, кузова, шасі. Це дозволить дізнатися основні відомості про транспортний засіб, періодах його реєстрації, власників і участь в дорожньо-транспортних пригодах.

Інформація про позбавлення прав від ГИБДД

Перевірка водійського посвідчення.

З'ясувати дати закінчення терміну позбавлення прав можна і в районному відділенні ГИБДД. Взявши з собою паспорт, потрібно відправитися по найближчою адресою. При вході до відділення, черговий підкаже, де знаходиться кабінет адміністративної практики.

У кабінеті один із співробітників допоможе дізнатися, коли настає закінчення терміну позбавлення прав і всю супутню інформацію.

Майте на увазі, що у деяких відділень вихідний припадає на суботу-неділю, а у деяких на неділю-понеділок. Залежно від відділення, в середу, четвер або п'ятницю також може бути скорочений день.

судова ухвала

Коли суд закінчено і винесено вирок, водієві вручається постанова з необхідною інформацією про позбавлення прав Коли суд закінчено і винесено вирок, водієві вручається постанова з необхідною інформацією про позбавлення прав. Дуже важливо зберегти цей документ на протязі всього терміну, адже з нього можна дізнатися, коли покарання вступило в силу, і коли воно закінчується.

Потрібно пам'ятати, що після закінчення суду, у водія є 10 діб на оскарження вироку, тому, щоб вирахувати закінчення терміну, потрібно до дати початку покарання додати 10 днів.

Якщо ж водій звернувся до вищої інстанції, то відлік строку позбавлення прав починається тоді, коли останній суд підтвердить покарання.

Повернення посвідчення водія

Перевірка ВУ на сайті

Коли термін покарання закінчився, водій може приступати до процедури отримання прав, однак готуватися до цього потрібно починати ще за місяць. З 01.09.13, водії, у яких закінчився термін позбавлення прав, зобов'язані здати теоретичну частину іспиту з ПДР.

Відповідно до закону від 15.11.14, отримати права водія може тільки в разі оплати всіх наявних штрафів ГИБДД, які були накладені до покарання.

Поки що термін позбавлення не скінчилася, доцільно записатися на здачу іспиту. Вибирати підрозділ Державтоінспекції мають право сам водій. Для цього необхідно заповнити заяву за зразком, вказавши адресу бажаного відділення. При зверненні в ГИБДД для переекзаменування, потрібно мати при собі паспорт і надати працівникам його копію.

Якщо закінчився термін позбавлення за водіння в нетверезому вигляді, то посвідчення водія видадуть тільки після медичного обстеження і при наявності медичних довідок.

повторна переекзаменування

Про дату і час проведення іспиту водія інформують відразу після подачі документів Про дату і час проведення іспиту водія інформують відразу після подачі документів. Як правило, переекзаменування проводиться не раніше, ніж через 2 тижні після звернення.

Переекзаменування для повернення посвідчення практично не відрізняється від первинного іспиту, за винятком предмета питань. Квитки про медичну допомогу, законодавству і пристрою автомобіля в тесті не присутні.

Кожному водієві доведеться за 20 хвилин відповісти на 20 питань, з яких дозволяється допустити тільки 2 помилки. Дізнатися результат тесту можна відразу після того, як скінчився останнє запитання.

Якщо тест провалений, можна записатися на повторний іспит. Він почнеться не раніше, ніж через тиждень після того, як закінчився попередній. Кількість переекзаменувань не обмежена. Не стягується і плата, скільки б водій не робив спроб.

Позбавлення водійських прав є вкрай неприємним моментом для будь-якого водія, однак, такі заходи застосовуються лише в крайніх випадках, коли порушення дійсно серйозне. При дотриманні всіх правил дорожнього руху, а також Адміністративного Кодексу РФ, такого покарання можна легко уникнути.

Будьте уважні на дорозі, і бажаємо вам ні цвяха, ні жезла!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online