Багаті теж платять: вивчаємо квитанції за комуналку жителів «Тихвіна» і «Лютневої революції»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вартість обслуговування житла уральської еліти іноді дивує навіть цю еліту

Майже сто рублів за квадратний метр: володарів елітних квартир в новому житловому комплексі «Крилов» на Мельникова, 27 у Єкатеринбурзі обурила грабіжницька ставка за утримання житла (ось, наприклад, г орячее обговорення на нашому форумі «Спілкування сусідів »). За їх словами, жителям новобудови, яку від самого початку позиціонували як житло високого класу, нав'язують керуючу компанію «Чкаловська», а та призначила вельми нескромні тарифи за охорону, роботу консьєржок, прибирання під'їздів і дворів. За один квадратний метр з власників просять 93 рубля, тобто власникам 100-метрової квартири треба буде заплатити майже 10 тисяч рублів за утримання житла, і це не рахуючи комунальних послуг.

Поки ці мешканці воюють зі своєю компанією, що управляє, ми вирішили з'ясувати у мешканців інших елітних будинків Єкатеринбурга: чи багато нарахували власникам квартир ЖК «Крилов» або ще по-божому. В першу чергу хотілося вивчити платіжки відомих городян, але продемонструвати їх погодилися не всі. Хтось довго думав і в результаті передумав, хтось (як відомі в регіоні народні обранці, наприклад!) Відмовився відразу - не захотівши, напевно, розкрити параметри своїх скромних гнёздишек, щоб не ганьбитися перед іншою елітою.

А хтось надіслав квитанцію без питань. Пропонуємо просто поразглядивать їх.

Мабуть, головне гніздо уральської еліти - це клубний будинок «Тіхвін'» в центрі Єкатеринбурга. «Найвідоміший будинок Уралу, став синонімом розкоші, перший клубний будинок в Єкатеринбурзі, - йдеться на сайті забудовника. - З одного боку, «Тіхвін'» - це житловий будинок. Розвинені комунікаційні системи і інженерні технології відповідають найвищим світовим стандартам і забезпечують безпеку. Житлова зона ізольована від громадської, що допомагає захистити приватне життя від впливу зовнішніх факторів, зберегти домашній настрій і затишок. З іншого боку, «Тіхвін'» - це багатий спектр різноманітних можливостей, що не поступається за обсягами і наповненню послуг п'ятизіркового готелю: служба рецепції, ресторани, бари, єдине в місті кафе здорового харчування, перший в місті велнес-клуб, галерея бутіків, де представлені провідні світові бренди ».

Там купили квартири багато відомих персон - від великих чиновників, політиків до керівників мас-медіа. Відомо, що в «Тихвіну» живуть глава Міністерства з управління держмайном регіону Олексій Пьянков, віце-мер Єкатеринбурга, який відповідає за будівництво доріг, благоустрій і ЖКГ, Євген Липович, екс-прем'єр свердловського уряду Анатолій Гредін, колишній обласний міністр економіки і праці Михайло Максимов і Олег Черепанов, голова ради директорів компанії Forum Group, яка і побудувала цей «синонім розкоші».

Один з відомих жителів «Тихвіна», який попросив не афішувати своє ім'я, вислав нам свою квитанцію. За послуги з утримання будинку в «Тихвіну» платять однаково, тому по ній можна судити, які рахунки отримують все VIP-мешканці цього будинку. За послуги ЖКГ власник 3-кімнатної квартири в «Тихвіну», судячи з квитанції, платить 16,8 тисячі рублів, з яких 13,4 тисячі - техобслуговування і утримання будинку. До речі, ставка більше, ніж пропонують в ЖК «Крилов», - 107,73 рубля.

До речі, ставка більше, ніж пропонують в ЖК «Крилов», - 107,73 рубля

Клубний будинок «Тіхвін'» - обитель багатьох VIPов уральської столиці.

Один з найвідоміших лофт в Росії - «Нехороша квартира» фотографа Дмитра Лошагіна на Бєлінського, 32. Засуджений фотограф надіслав нам цей рахунок пару тижнів назад, коли ще ніхто не брався вгадати результат його кримінальної справи . За 337 квадратних метрів Лошагін платив 12 тисяч рублів, причому по рядку «утримання житла» - всього 19,25 за квадратний метр.

Квитанція за житло Дмитра Лошагіна. Квитанція за житло Дмитра Лошагіна Останній поверх в будинку № 32 по вулиці Бєлінського належить Дмитру Лошагіну.

Житловий комплекс "Лютнева революція» на однойменній вулиці в Єкатеринбурзі - ще один будинок для міської еліти . Тут рахунок за 101 квадратний метр - 9,6 тисячі рублів, за утримання житла в сукупності (диспетчерське обслуговування, ліфт, охорона, техобслуговування і управління, прибирання місць загального користування та території) набирається 44,63 рубля.

За утримання та поточний ремонт спільного майна мешканці ЖК «Аквамарин» (вул. Хохрякова, 43) платять 18,82 рубля за один квадратний метр. Крім цього, з них беруть 7,47 рубля за управління будинком і 8,62 рубля за «послуги, пов'язані з досягненням цілей управління і підвищенням комфортності проживання в будинку». У них, наприклад, входить влаштування газонів і клумб, послуги консьєржа, садівника, охорони, вивезення снігу, миття зовнішнього скління.

У них, наприклад, входить влаштування газонів і клумб, послуги консьєржа, садівника, охорони, вивезення снігу, миття зовнішнього скління

У ЖК «Де'Геннін», по сусідству з яким живуть губернатор Євген Куйвашев і бард Олександр Новіков , Розцінки схожі. У будинку по вулиці Миколи Никонова, 6 за техобслуговування і управління беруть 15 рублів за квадратний метр, плюс 2,69 рубля за обслуговування ліфта, 4 рубля за охорону, 5,62 рубля за санітарне утримання.

У будинку по вулиці Миколи Никонова, 6 за техобслуговування і управління беруть 15 рублів за квадратний метр, плюс 2,69 рубля за обслуговування ліфта, 4 рубля за охорону, 5,62 рубля за санітарне утримання

Ми попросили показати свої квитанції і чиновників від ЖКГ - міністра енергетики і комунального господарства Свердловської області Миколи Смирнова і главу управління Госжілінспекціі Олексія РОССОЛОВОЇ. Обидва погодилися відразу, правда, виявилося, що живуть вони не в елітних будинках, а в звичайних - в Піонерському селищі і на візі.

Міністр за двокімнатну квартиру в 57,8 квадратних метра в травні заплатив 3 740 рублів, з них за утримання житла - 1 143 рубля (19,78 рубля за квадратний метр).

Квитанція міністра Миколи Смирнова.

Олексій Россол живе в квартирі площею 97,9 квадратних метра і платить за неї 5,7 тисячі рублів, з яких 2,4 тисячі - утримання житла (24,68 рубля за квадратний метр).

Квитанція глави Госжілінспекціі Олексія РОССОЛОВОЇ.

Такі розцінки. Судячи по сумах, за обслуговування будинків всюди платять по-різному. Ціни встановлює керуюча компанія або ТСЖ. А потім їх на зборах власників приймає більшість мешканців.

Втім, вже з сьогоднішнього дня платити стануть більше все - і власники елітного житла, і ті, хто живе скромніше. Нагадаємо, з 1 липня по всій країні виростають тарифи на електрику, воду, газ, опалення та каналізацію - в середньому комуналка подорожчає на 10% .

Текст: Анна Жилов
Фото: Артем Устюжаніна / E1.RU; Яндекс.Панорами; Google Панорами

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online