«Безтурботність» Windows XP: повна історія

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

«Безтурботність» (Bliss) - це офіційна назва знаменитих шпалер з операційної системи Windows XP. Так, тих самих зелених пагорбів, знайомих кожному користувачеві персонального комп'ютера, починаючи з кінця 2001 року. На Wikipedia є окрема стаття про це зображення, але сьогодні, в день закінчення підтримки Windows XP, ми спробуємо розповісти повну історію цього IT-символу початку XXI століття. «Безтурботність» (Bliss) - це офіційна назва знаменитих шпалер з операційної системи Windows XP

Фотографія, пізніше названа "Bliss", була зроблена 24 червня 1996 року в окрузі Sonoma (Каліфорнія, США). За кілька років до випуску Windows XP автор знімка Чарльз О'Ріер (Chuck O'Rear) створював добірку кадрів, що демонструють культуру виноградарства . Знімок зроблений випадково, а пагорб на той момент не був засаджений виноградом. Десять років по тому, в листопаді 2006 року, фотографи проекту Goldin + Senneby повторили знімок того ділянки з виноградником для своєї інсталяції "After Microsoft" .

Десять років по тому, в листопаді 2006 року, фотографи проекту Goldin + Senneby повторили знімок того ділянки з виноградником для своєї інсталяції   After Microsoft

Фотографія від 27 листопада 2006 року, пагорб засаджений виноградниками

Згідно з оцінкою фахівців компанії Forrester Research, робота Чарльза О'Ріера стала найвідомішою фотографією в світі, отримавши вже кілька мільярдів переглядів з моменту випуску Windows XP. За словами автора, зображення було отримано среднеформатной камерою Mamiya RZ67 і не піддавалася будь-якої цифрової обробки - фахівці Microsoft здійснили кадрування і невелику корекцію кольору. Чарльз безумовно заробив на цьому фото не тільки популярність, а й непогану фінансову компенсацію. Точні суми не можуть бути названі з причин підписаних угод про конфіденційність, відомо лише, що це був разовий платіж. У замітці газети Napa Valley Register наводиться цитата автора, де доходи від свого фото він ставить на друге місце після скандального кадру з Біллом Клінтоном, що обіймає Моніку Левінські. У тій же статті Чарльз гостро жартує, навіть не знаючи, наскільки він має рацію: "I'm sure in the Kremlin the computers have this photo "

Сьогодні Чарльзу О'Ріеру 73 роки, і в останніх публікаціях він трохи змінює інтонації, шкодуючи, що не «взяв більше" за цей знімок. Сама ж історія фотографії обростає романтичними подробицями "поїздки до дівчини", "бажанням зрізати дорогу по невеликій трасі", і ось він, кадр моєї мрії!

Сама ж історія фотографії обростає романтичними подробицями поїздки до дівчини, бажанням зрізати дорогу по невеликій трасі, і ось він, кадр моєї мрії

За минулі роки ентузіасти багаторазово приїздили на місце зйомки, щоб подивитися все своїми очима. Кілька наборів координат пагорба допоможуть вам знайти точку зйомки на картографічних сервісах:

  • 38.250124, -122.410817
  • 38.248966, -122.410269
  • подивитися на картах Bing

Цікавий факт - в данській і португальської версіях Windows XP шпалери називалися Ireland (Ірландія) і Alentejo (місто в Португалії), хоча насправді кадр знятий в США. Шпалери Bliss стали справжньою візитною карткою Windows XP і активно використовувалися в рекламній кампанії "Yes you can" (бюджет $ 200 млн.) На етапі запуску нової операційної системи. Дуже показовим є цей кадр з Пекіна, де рекламний принт органічно переходить в справжній зелений газон:

Дуже показовим є цей кадр з Пекіна, де рекламний принт органічно переходить в справжній зелений газон:

Рекламний плакат Windows XP, листопад 2001 року, Пекін

На початку 2009 року в мережі з'явилося зображення, що вважається оригінальною фотографією, з якої зроблений Bliss - файл у форматі .TIFF називався "bliss 600dpi", займав 46.8Mb при вирішенні 4510 × 3627. Важко стверджувати наскільки це зображення є оригіналом кадру, але воно буде корисно, якщо ви захочете повторити відчуття від Windows XP на своєму новенькому 4K-моніторі. Ви можете завантажити варіант в .PNG на нашому сайті.

У день завершення підтримки Windows XP компанія Microsoft випустила невеликий документальний фільм про історію створення знаменитої фотографії.

І щоб не пропала:

А в 2010-их роках зняти свій власний Bliss може кожен. Досить правильної локації, вірною погоди і будь-якого сучасного телефону:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online