Єврокомісія опублікувала ключові вимоги до Великобританії по Brexit

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

17:16, 29 травня 2017 світ

тисячі двісті п'ятьдесят дві

тисячі двісті п'ятьдесят дві

Ілюстрація / REUTERS

Єврокомісія в понеділок, 29 травня, опублікувала головні вимоги до Великобританії, що стосуються її виходу з Європейського Союзу. Ключовими серед них є питання фінансових розрахунків і "прав громадян", повідомляє DW .

В ЄС підрахували, що фінансові зобов'язання, що випливають з членства Великобританії в ЄС, торкнуться 74 європейських установ. І хоча Єврокомісія ще не назвала остаточної вартості "рахунки" за вихід Великобританії з ЄС, вже відомо, що Лондону доведеться продовжувати виплати і після виходу. У Брюсселі підкреслюють, що всі розрахунки повинні відбуватися в євро.

Читайте також Тереза ​​Мей оголосила про плани вимагати у ЄС компенсації в ході Brexit

Серед зобов'язань Великобританії - фінансування Європейського інвестиційного банку, частка у фінансуванні угоди між ЄС і Туреччиною щодо підтримки біженців, а також фінансування вчителів в європейських школах. Ці вимоги можуть дратувати британський уряд, яке зацікавлене у вирішенні фінансових питань на заключних етапах переговорів і хоче прив'язати їх безпосередньо до майбутньої торгової угоді з ЄС.

Євросоюз також хоче, щоб британські громадяни в ЄС, громадяни ЄС в Великобританії мали право на отримання постійного місця проживання в разі легального перебування на зазначених територіях протягом 5 років. Це також має стосуватися людей, які не матимуть дозволу на проживання на 29 березня 2019 року, коли Великобританія планує вийти з ЄС, а також членів їх сімей, які захочуть приєднатися до них пізніше.

Нагадаємо, що переговори про Brexit повинні початися 19 червня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online