Труханів острів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Осінь на Трухановому

Куди піти відпочити в Києві на цілий день і при цьому щоб людей було небагато? Раніше можна було під'їхати на трамваї по дніпровській набережній до Паркового мосту, але з тих пір як трамвайну лінію демонтували, до нього можна дістатися пішки від станції метро Поштова площа. По дорозі не пропустіть можливість відразу подивитися на колону Магдебурзького права - вона знаходиться трохи не доходячи до моста, який приведе нас на Труханів острів, зелену зону загальною площею 450 гектарів.

В середині 19 століття на острові почали з'являтися перші житлові будиночки, а через пару десятків років тут виник повноцінний робочий селище Дніпровського пароплавства. Досить швидко був побудований яхт-клуб (будівля якого збереглося донині), кілька судноверфей, розбитий парк Ермітаж і навіть проведена телефонна лінія, що в ті часи вважалося дуже престижно і дорого.

На початку 20 століття влада Києва дали добро на заселення острова усіма бажаючими, а не тільки працівниками пароплавства. На Трухановому з'явився базар, проклали вулиці, побудували школу і навіть церква, але війна не залишила каменя на камені від усього того, щоб було побудовано на острові - вцілів тільки будиночок яхт-клубу.

Після війни Труханів острів вирішили не віддавати під житлову забудову і зробили з цього місця рекреаційну зону. Тепер тут знаходяться пляжі, спортивні майданчики, будинки відпочинку, кафе, паркова зона Дніпро, а в північній частині острова розташований парк Дружби Народів .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online