Як перевірити контрагента по ІПН безкоштовно

  1. Що таке податковий номер і яку інформацію він містить
  2. Як дізнатися ІПН контрагента
  3. На які дані слід звернути особливу увагу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Щоб бізнес розвивався і приносив прибуток своєму власникові, його необхідно постійно вдосконалювати, що без наявності міцних і надійних зв'язків з контрагентами просто неможливо Щоб бізнес розвивався і приносив прибуток своєму власникові, його необхідно постійно вдосконалювати, що без наявності міцних і надійних зв'язків з контрагентами просто неможливо. Однак останнім часом в умовах світової економічної кризи кількість шахрайських дій в бізнес-сфері значно збільшилася. Співпраця з незнайомими підприємцями завжди пов'язане з ризиком, часті випадки фінансових махінацій, що тягне за собою чималі збитки, тому питання перевірки нового партнера по бізнесу, клієнта або працівника є досить актуальним.

У статті представлена ​​детальна інформація про те, як безкоштовно перевірити контрагента по ІПН на сайті ИФНС, які відомості можна отримати на даному порталі та на що необхідно звернути більш пильну увагу.

Що таке податковий номер і яку інформацію він містить

Історія ідентифікаційного номера в Росії бере свій початок понад 20 років тому. Спочатку присвоєння особистого коду піддавалися лише юридичні особи, однак згодом виникла необхідність в присвоєння ІПН та фізичним особам. Код складається з 12 цифр, за якими можна пробити людини і дізнатися його особисті відомості, а саме:

  1. місце реєстрації агента;
  2. номер реєстраційного запису;
  3. код перевірки.

Як перевірити контрагента по ІПН безкоштовно через податкову службу?

Процедура перевірки не викликає складнощів, більш того, зробити це можна абсолютно безкоштовно.

Порядок дій:

  1. зайдіть на офіційний сайт податкової служби РФ ;
  2. у відповідне поле введіть податковий номер особи, яке ви бажаєте перевірити;
  3. якщо код введено правильно, у відповідь ви отримаєте файл формату PDF з інформацією про власника номера.

Перевіряємо контрагента по базі судових органів

Крім податкової, інформацію про партнера по бізнесу або клієнта можна отримати з бази судових рішень.

Що для цього необхідно зробити:

  1. зайдіть в електронну базу арбітражних справ :
  2. у відповідному розділі введіть податковий номер особи, що перевіряється;
  3. отримаєте перелік справ, якщо такі є, в яких ваш контрагент брав участь.

Таким чином, ви зможете відстежити характер діяльності вашого контрагента, що допоможе зробити певні висновки про його ділової репутації. Наприклад, якщо стосовно організації часто висувалися вимоги про стягнення заборгованості, зв'язуватися з таким підприємством краще не слід, щоб не поповнити низку незадоволених заявників.

Зверніть увагу, що на даному порталі можна дізнатися відомості тільки про юридичних осіб, щоб пробити фізособа, необхідно зайти на сайт РосПравосудіе . Тут є можливість отримати інформацію про підприємця за його ІПН, прізвища або іншим параметрам.

Як перевірити контрагента по базі даних судових приставів?

через базу приставів можна дізнатися, які заборгованості числяться за особою. Для цього достатньо володіти відомостями про ім'я та прізвища підприємця, що перевіряється (якщо це фізособа) або про найменування компанії (для юросіб).

Наявність у партнера непогашених боргів перед третіми особами є серйозною причиною для того, щоб задуматися над подальшим співробітництвом.

Як дізнатися ІПН контрагента

Щоб перевірити організацію на сайті податкової служби або через базу судових приставів, необхідно знати її податковий номер. Як показує практика, дізнатися його можна навіть в тому випадку, якщо єдина інформація, якою ви володієте, - це назва організації або її телефонний номер.

Спробуйте ввести в пошукову систему ці відомості, в результаті ви зможете отримати потрібну інформацію. Як правило, такі відомості містяться в каталогах компаній з відкритим доступом. Крім назви, такі каталоги вміщують дані про інших реквізитах підприємства, включаючи ІПН.

На які дані слід звернути особливу увагу

Що може насторожити підприємця під час перевірки:

  • термін функціонування підприємства. Якщо фірма зареєстрована недавно, 2-3 місяці тому, зав'язувати з нею стосунки ризиковано, оскільки вона ще неможливо зарекомендувала себе в сфері бізнесу і від її засновників можна очікувати підступу;
  • відомості про припинення діяльності того чи іншого підприємства. Часті випадки, коли представники ліквідованої фірми продовжують укладати угоди від імені вже неіснуючого підприємства на підставі копій реєстраційних документів;
  • під час перевірки ви зможете отримати дані про вид економічної діяльності, яку має право здійснювати ваш контрагент. Якщо КВЕД не відповідає планам підприємства, наприклад, комерційна фірма планує здійснити операцію, предметом якої є будівництво, про діяльність такої організації слід задуматися;
  • місце реєстрації підприємства. Скажімо, компанія, місцем реєстрації якої є Чукотка, намагається укласти з вами договір з розстрочкою платежу в Калінінграді. Не потрібно довго думати, щоб здогадатися які наслідки може спричинити за собою подібну угоду;
  • статутний капітал підприємства. Як правило, за борговими зобов'язаннями господарське товариство відповідає в розмірі статутного капіталу, тому, укладання угоди на суму, розмір якої перевищує статутний капітал компанії, вкрай не рекомендується. У разі невиконання зобов'язань контрагентом в добровільному порядку, стягнути з нього ви зможете тільки ту суму, яка значиться на балансі фірми;

Перевір контрагента по ІПН на сайті податкової служби і отримай необхідну інформацію, наявність якої максимально знизить ймовірність ризику під час здійснення операцій з малознайомими контрагентами. Особливо це стосується випадків здійснення великих угод, коли на кону стоїть значна сума грошей.

Перевірка партнера по бізнесу, клієнта, співробітника або навіть себе на сайті податкової служби є найпростішим і безкоштовним способом отримати мінімальну кількість інформації про підприємство або ІП, наявність якої може вберегти бізнесмена від непередбачених збитків.

Як перевірити контрагента по ІПН безкоштовно через податкову службу?
Як перевірити контрагента по базі даних судових приставів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online