Як дізнатися податок на землю? Визначення заборгованості за прізвищем власника

  1. Як дізнатися розмір податку
  2. Як фізичній особі перевірити розмір податку
  3. Де дізнатися інформацію про прізвища платників податків?
  4. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Придбавши земельну ділянку, власник повинен пам'ятати про те, що він зобов'язаний щорічно сплачувати земельний податок. Перевірити відомості про нарахування можна різними способами.

Як дізнатися розмір податку

Вся інформація по земельним податках міститься в Податковому кодексі. Тут вказані максимальні ставки. Оскільки цей податок належить до місцевих, громадянин або організація, оплачуючи його, наповнює скарбницю.

муніципальні влади самі визначають розмір податку на землю, видаючи акт. Потрібно врахувати, що ставка не може бути вищою за ту, яка вказана в Податковому кодексі. У віданні влади знаходяться терміни сплати. Підставою для цього служить Податковий кодекс, стаття 394 «Податкова ставка».

Платники податку можуть отримати пільги, їх встановлюють муніципальні і міська влада. У НК, ст. 395 «Податкові пільги »Докладно сказано про те, хто може бути звільнений від необхідності платити податок.

Об'єктами оподаткування вважаються такі земельні ділянки:

  • якщо володіння ними здійснюється по праву власності ;
  • на основі безстрокового користування;
  • громадянин отримав право довічного володіння наділом.

Якщо фізична особа отримала землю на праві безоплатного термінового користування, або вона була передана йому на підставі договору оренди, то йому не потрібно сплачувати земельний податок.

Необхідно окремо сказати про базу для розрахунку податку. За основу береться кадастрова вартість наділу (НК, стаття 390).

Не всі землі можуть бути визнані об'єктом оподаткування (стаття 389 НК), є й винятки.

Це ті ділянки, які були виведені з обороту. До них відносять такі землі:

  • лісового фонду;
  • територію, яка використовується заповідниками і музеями;
  • землі, що входять в майно багатоквартирних будинків.

Якщо компанія самостійно визначає розмір земельного податку, то фізичним особам приходить повідомлення з ИФНС. Повідомлення отримають і ВП. Говорячи про податкову базу, варто відзначити, що для деяких категорій вона може бути зменшена (стаття 391, Податковий кодекс).

Максимальне значення податкової ставки, певне НК, становить 0,3%. Вона прийнята для наступних земель:

  • сільськогосподарського призначення;
  • для тих наділів, які були придбані під дачі, або для ведення садівництва.

До цієї групи можна віднести ділянки, зайняті під житло, і території, які віддані під потреби оборони. Для всіх інших територій максимальна межа податку дорівнює 1,5%.

Податкові ставки можуть бути диференційованим. Це залежить від категорії землі, або від цілей використання ділянки.

Як фізичній особі перевірити розмір податку

Існує кілька способів перевірки Існує кілька способів перевірки. Дізнатися відомості можна в особистому кабінеті, зареєструвавши його на сайті ФНС. У ньому можна уточнити дані про податки, які повинен сплатити власник ділянки. Тут же він може оформити квитанцію для оплати в банківському відділенні, або створити документ для оплати онлайн.

Зареєструвати кабінет дуже просто. Для цього потрібно зайти на сайт, ввести свої дані, а потім звернутися в ИФНС за місцем проживання. Тут користувачеві буде видана карта, в яку вона визначить логін і тимчасовий пароль.

Далі потрібно зайти на сайт ФНС, вести дані з карти, а потім замінити пароль для забезпечення конфіденційності.

В особистому кабінеті користувач побачить повну інформацію по всіх податках. Серед інших позначиться і земельний податок. Якщо громадянин не згоден з тими нарахуваннями, які вказані в особистому кабінеті, він може повідомити про це в податкову службу, відправивши запит з особистого кабінету, або відвідавши інспекцію особисто.

Дізнатися інформацію можна на порталі держпослуг, якщо власник ділянки зареєстрував там особистий кабінет. Щоб отримати доступ, потрібно зробити наступне:

  1. Зареєструватися на сайті.
  2. Підтвердити особистість. Це можна зробити при особистому зверненні МФЦ, в відділення Пошти Росії, в що засвідчують центрах, наприклад, в муніципалітеті. Отримати код підтвердження можна шляхом відправлення листа.
  3. Коли процедура реєстрації буде повністю завершена, користувач повинен зайти на сайт під своїми обліковими даними.
  4. На «держпослуги» слід зайти в перевірку податкових заборгованостей. Тут потрібно дати згоду на обробку персональних даних, а потім натиснути «Отримати послугу».
  5. В результаті перерахованих дій у вікні з'явиться інформація про заборгованість, або відомості про те, що має бути оплата.

Використання акредитива при покупці нерухомості добре тим, що всю відповідальність за виконання операцій бере на себе банк.

Для оформлення купівлі-продажу квартири потрібен певний пакет документів. Яких - читайте про це в нашій статті .

Як правильно продати частку дитини в квартирі і чи можна взагалі це зробити? Дізнайтеся про це з нашого матеріалу .

Де дізнатися інформацію про прізвища платників податків?

Для цього необхідно перейти на сайт судових приставів http://fssprus.ru/ . Тут потрібно ввести прізвище та ініціали, вказавши їх в спеціальній рядку, а також який регіон. В результаті буде проведено пошук, видана інформація. Для цього необхідно перейти на сайт судових приставів   http://fssprus

  • На сайті судових приставів відомості будуть тільки в тому випадку, якщо прострочення дуже тривала.
  • Перевірити відомості можна шляхом подання відповідного запиту в ФНС. Якщо немає особистого кабінету, то відправити лист можна поштою.
  • Як самостійно перевірити суму податку
  • Перевірити суму, яку потрібно сплатити, можна провівши розрахунки за формулою:
  • Сума податку = (кадастрова вартість землі - сума пільги) * Відсоткова ставка * Частка в праві власності на ділянку.

висновок

Податок на землю повинен платити кожен власник, але існує ряд винятків. Громадянин може отримати пільги, вони враховуються при розрахунку суми, що підлягає до сплати. Відомості про розмір податку можна дізнатися в ФНС, або на «держпослуги».

Дорогі читачі, інформація в статті могла втратити свою актуальність. Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, телефонуйте за телефонами:

Або задайте питання юристу на сайті. Це швидко і безкоштовно!

Як правильно продати частку дитини в квартирі і чи можна взагалі це зробити?
Де дізнатися інформацію про прізвища платників податків?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online