Скальпинг і стратегія торгівлі на валютній парі GBP / USD

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні ми розглянемо тему, в якій проаналізуємо популярний інструмент торгівлі - валютну пару GBP / USD, розглянемо особливості торгівлі та її основні характеристики, а також події, які впливають на зміну її курсу. Крім того, розглянемо варіанти оптимальної торгівлі по валютній парі фунт / долар.

Валютна пара GBP / USD досить часто використовувана на ринку Форекс. Її обсяг від загального обороту валютних пар становить близько 12%. Тому особливої ​​важливості набуває знання специфіки цього фінансового інструменту, час, сприятливий для торгівлі.

Базова валюта в цьому інструменті є британський фунт, а котируемая валюта - долар США. Це означає, що якщо курс її зростає, то GBP зміцнюється, а долар США при цьому свої позиції втрачає. Котирування пари GBP / USD пряма і відноситься до основних валютних парах, спред даного інструменту - від 3 пипсов у більшості брокерів.

Валютна пара GBP / USD відноситься до однієї з найагресивніших на валютному ринку Форекс. Фунт, будучи досить важким, забезпечує високу волатильність крос-курсам з його участю. Її поведінка важко прогнозовано і примітно наявністю множинних помилкових пробоїв рівнів опору і підтримки .

Волатильність пари GBP / USD може досягати 130 пунктів за сесію. Особливо часто GBP / USD торгують під час Європейської або Американської торгових сесій. Особливою динамічністю і активністю відрізняються лондонські торгові сесії. При цьому найбільш низька ліквідність доводиться на азіатську сесію і становить близько 30 пунктів в середньому. Тому для новачків, охочих торгувати цією парою, переважно торгувати в цей проміжок часу.

Цей фінансовий інструмент особливий інтерес представляє для трейдерів, орієнтованих на торгівлю з використанням скальпинг-стратегій, так як висока волатильність дозволяє трейдеру здійснювати протягом дня численні короткострокові угоди, спрямованих отримання на швидкого прибутку.

Що ж стосується її кореляції з іншими валютними парами, можна сказати, що вони не істотні. Прийнято вважати, що у GBP / USD пряма кореляція з парою EUR / USD і негативна - з парою USD / CHF. Тобто, GBP / USD рухається, дублюючи динаміку руху EUR / USD, а при зростанні GBP / USD, слід очікувати протилежного руху пари USD / CHF.

Однак враження це в більшості випадків оманливе: спрямованість рухів цих пар може різко відрізнятися, особливо під час виходу «кабельних» новин (сленгове назва GBP - «кабель»). Особливу увагу слід звертати на інформацію про зміну процентної ставки центральним банком Англії. Більш того, на відміну від EUR, фунт може не зреагувати на новини, або йти проти них, а також стрімко падати або зростати, хоча ринкова ситуація відносно стабільна.

Каталізатором руху цієї пари служать найчастіше макроекономічні показники Великобританії. На курс валютної пари сильно впливають такі чинники: тенденція на ринку Форекс і різниця процентних ставок по долару США і GBP, що дозволяє трейдерам додатково заробляти на свопи .

Наведу приклад для кращого розуміння такого цікавого події в минулому: зміна процентної ставки сталося 5 березня 2009 року

Наведу приклад для кращого розуміння такого цікавого події в минулому: зміна процентної ставки сталося 5 березня 2009 року

Це події похитнуло GBP, який впав на 350 пунктів (скріншот нижче).

Це події похитнуло GBP, який впав на 350 пунктів (скріншот нижче)

Однак далі ціна свій висхідний рух відновила і протягом наступних ста днів стрімко рухалася вгору.

Більш висока процентна ставка фунта дозволяє вважати його високоприбуткової валютою незважаючи на високу волатильність пари, що дозволяє використовувати її успішно для короткострокової торгівлі. Деякі трейдери використовують валютну цю пару як інструмент довгострокового інвестування. При цьому в торговому плані необхідно враховувати її волатильність, угоди здійснювати малими обсягами з обов'язковим використанням ордера Stop-loss на великих відстанях від рівня відкриття торгової позиції.

Для торгівлі на цій валютній парі рекомендується використовувати ряд стратегій:

Як ми бачимо, GBP / USD цікавий інструмент для торгівлі, який дозволяє отримувати прибуток за короткий період часу.

  • Переглядів: 13174
  • 26.12.2014 о 20:31
  • Автор:

Теги

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online