В якому банку вигідніше взяти іпотеку на вторинне житло: ТОП-4

  1. Сбербанк - лідер російської іпотеки
  2. Іпотека від ВТБ-24
  3. Квартира від Газпромбанку
  4. Будуємо разом з Россельхозбанком
  5. Іпотечний кредит - як взяти вигідно

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вигідність іпотечного кредиту для позичальника визначається конкретною ситуацією. Реклама рясніє пропозиціями банків, а значить кожен бажаючий має можливість купити квартиру зараз, заплативши за неї в розстрочку.

За 10 місяців 2015 року було видано 540 000 іпотечних позик, за аналогічний період наступного року їх кількість зросла до 681 тисячі. Це обумовлено значним зниженням процентної ставки, яка досягає за деякими пропозиціями 11% річних. Зараз 41% заборгованості росіян перед кредитними установами доводиться на іпотечне кредитування, це рекордна цифра за всю історію країни.

Сбербанк - лідер російської іпотеки

У Росії більше 350 банків працюють з ринком нерухомості, але на особливу увагу заслуговують лідери рейтингу. На частку ТОП-10 припадає 92% виданих кредитів. Саме тут варто шукати найвигідніші пропозиції.

Абсолютним лідером став Сбербанк, до нього в 2016 році звернулися 56% позичальників. Зараз він пропонує наступні варіанти позик:

  • придбання готового житла або новобудови;
  • з державною підтримкою;
  • під програму «материнський капітал»;
  • на будівництво житлового будинку;
  • для побудови дачі або заміського будинку;
  • програма для військових.

Для всіх програм Ощадбанку діє обмеження, яке стосується мінімальної суми позики. Він не може бути менше 300 000 рублів. Є обмеження, що стосується початкового внеску. Позичальник повинен мати власні кошти як мінімум на 20% від вартості об'єкта нерухомості.

Мінімальна процентна ставка Ощад становить 10,75%. Її виплачують покупці готового житла, які отримують зарплату через банк. Для всіх інших діють підвищені базові ставки, найбільший розмір яких - 12,5%. Якщо позичальник відмовиться страхувати своє життя і здоров'я, процентна ставка зростає ще на 1%.

З 2016 Ощадбанк видає кредит навіть тим, хто не здатний документально підтвердити свій дохід. При цьому сума позики становить до 15 млн. Рублів.

Іпотека від ВТБ-24

Він стоїть на другому місці за кількістю виданих іпотечних кредитів, при цьому список програм практично копіює пропозицію Ощадбанку. Але на сайті ВТБ-24 відразу кидається в очі більш висока вартість запозичення, мінімум 12,1%. Є й інші відмінності:

  • початковий внесок від 10%;
  • мінімальна сума кредиту - 600 000;
  • максимальний розмір - 60 млн. рублів.

рублів

Обов'язково потрібно оформлення комплексного страхування об'єкта нерухомості і життя позичальника. Неодмінною умовою схвалення заявки є відповідний вік кредитоотримувача. Гроші не дадуть особам молодше 21 року і тим, кому на момент закінчення виплат виповнюється більше 70 років.

Навіть у осіб, які вирішили оформити іпотеку за двома документами, повинен бути мінімум один рік трудового стажу. Аналіз пропозицій ВТБ-24 показує, що його клієнтами стають ті, хто не отримав схвалення в Ощадбанку, або пропонована там сума не покриває потреб набувача нерухомості.

Квартира від Газпромбанку

Газпромбанк орієнтується на обслуговування бізнесу, тому значну частину його іпотечних позичальників становлять або працівники компаній-партнерів, або набувачі житла забудовників, тут кредитуються. Він замикає трійку лідерів іпотечного ринку з пропозицією дуже вигідних умов:

  • вік позичальника від 20 років;
  • максимальна сума - 45 млн. рублів;
  • початковий внесок - від 15%;
  • програма схвалення заявки протягом одного робочого дня.

рублів;   початковий внесок - від 15%;   програма схвалення заявки протягом одного робочого дня

На офіційному сайті викладений розмір максимальної процентної ставки за іпотечним кредитом, для оформлення якого можна надати лише 2 документа. Найбільше доведеться заплатити за програмою «Проста іпотека», кредитна установа вимагатиме від 13,172% до 15,669%.

Як і інші кредитори, банк видає кредити на термін до 30 років. Але зі збільшенням терміну зростає і вартість обслуговування позики, на 0,25% в рік за кожні додаткові 10 років.

Будуємо разом з Россельхозбанком

Кредитна організація орієнтиром бізнесу вибрала юридичні особи. Забудовники укладають договори на комплексне обслуговування, що дозволяє новоселам купувати житло в кредит зі ставкою від 7%. Це супервигідна пропозиція на даний момент. Наприклад, ВТБ приймає депозити під ставку 9,25% річних, а Россельхозбанк дає кредити на таких умовах:

  • сума від 100 000 до 8 млн. рублів;
  • термін - до 30 років;
  • початковий внесок - 20%;
  • відсутність комісій і прихованих платежів;
  • обов'язкове страхування об'єкта нерухомості, життя і здоров'я позичальника;
  • термін розгляду заявки - від 5 до 90 робочих днів.

рублів;   термін - до 30 років;   початковий внесок - 20%;   відсутність комісій і прихованих платежів;   обов'язкове страхування об'єкта нерухомості, життя і здоров'я позичальника;   термін розгляду заявки - від 5 до 90 робочих днів

При цьому процентна ставка для покупки житла у партнерів-забудовників становить від 7% до 7,5%. Мінусом є те, що пропозиції обмежені кінцевим числом новобудов, всього шість об'єктів в Москві і Липецьку. Для всіх інших позичальників відсотки нараховуються з розрахунку 11,5% річних.

Іпотечний кредит - як взяти вигідно

При виникненні потреби купити квартиру на вторинному ринку має сенс звернутися до партнера власного підприємства, через якого йде виплата зарплати. Це дозволить заощадити 1-2%. Якщо ж і цей варіант не влаштовує, варто звернутися до Ощадбанку. Він готовий розглядати заявки від всіх категорій громадян, навіть з непідтвердженими доходом.

Причина такої лояльності криється в надлишку ліквідності. Ощад пропонує мінімальні відсотки по депозитах, при цьому довіру до нього дозволяє залучати величезну кількість коштів.

Зараз складно знайти пропозиції з видачі іпотеки в валюті. Навіть якщо зарплата номінована в доларах або євро, вигідно брати гривневі кредити. Статистика показує, що їх прострочення становить 1,77%, а серед позик у валюті 30% потрапляє в список прострочених боргів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online