Чи варто брати іпотеку взагалі і в 2019 році зокрема

  1. Коли варто брати іпотеку
  2. індикатори ринку
  3. власні можливості
  4. плюси іпотеки
  5. Коли не варто брати іпотеку
  6. індикатори ринку
  7. власні ризики
  8. мінуси іпотеки
  9. Іпотека в 2019 році
  10. Як заробити на іпотеці
  11. спосіб 1
  12. спосіб 2
  13. спосіб 3
  14. Як вибрати банк для укладення угоди по іпотеці

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вітаємо! Сьогодні поговоримо про те, чи варто брати іпотеку взагалі. Насправді наші читачі регулярно його задають, тому наші експерти розкажуть в цій статті, коли варто брати іпотеку, а коли ні, як оцінити плюси і мінуси іпотечного банку і пропозиції, чи варто брати іпотеку в 2019 році або краще почекати.

Коли варто брати іпотеку

Коли варто брати іпотеку

Перед тим як оформити квартиру в іпотеку варто не тільки оцінити свої фінансові можливості, а й вивчити показники ринку.

індикатори ринку

В першу чергу зверніть увагу на розмір процентної ставки. Чим вона нижче, тим менше буде переплата. У нашій країні, якщо ставка по іпотечному кредиту менше 11-12%, угода вважається вигідною.

Якщо дивитися масштабно, то зростання рівня відсотків по кредитах залежить від наступних факторів:

  • через введення міжнародних санкцій зменшився приплив інвестицій в російську економіку;
  • при цьому знижуються експортні ціни на нафту, а рубль знецінюється;
  • банкам стає складніше залучити новий капітал, внаслідок цього відсотки по кредитах ростуть.

Також враховуйте поточний курс долара і тенденцію його зростання або падіння. Якщо долар по відношенню до рубля зростає, значить, ставка рефінансування ЦБ буде збільшуватися. Це, в свою чергу, спричинить збільшення ставок по кредитах, в т.ч. і за іпотечними.

Наприклад, коли в 2014 р відбувся стрибок курсу валют, ставки по іпотеці виросли до 17-18% річних. Багатьом позичальникам брати довгостроковий кредит під такі відсотки було просто страшно, але виходу не було.

Тому, якщо іпотека видається під невеликий відсоток, і при цьому валютний ринок стабільний - саме час оформляти іпотеку зараз.

власні можливості

Розмірковуючи про те, як зважитися на іпотеку, оцініть наступні параметри:

  • ваш дохід;
  • бажаний розмір кредиту;
  • передбачуваний термін погашення.

Виходячи з цих даних, знаючи процентну ставку, можна розрахувати розмір щомісячного платежу і зробити висновки про можливість і доцільність оформлення іпотеки.

Також врахуйте і такі чинники:

  • додатковий дохід (наприклад, інвестиційний або від вкладів, або наявна підробіток);
  • вже мають кредити та інші обов'язкові платежі.

Оцініть, чи зможете ви протягом довгого часу щомісяця платити банку суму встановленого платежу чи ні. Наскільки стабільний ваш дохід, чи буде його достатньо, щоб грошей вистачало не тільки на погашення кредиту, а й на повсякденне життя.

Дізнатися про те, яка повинна бути зарплата для іпотеки ви можете з нашого минулого поста.

плюси іпотеки

Звичайно, такий кредит обходиться недешево, але позитивні сторони іпотеки виправдовують наявні ризики:

  1. Не потрібно протягом довгих років збирати велику суму, щоб купити житло. Стати власником квартири або будинку можна вже зараз. Для цього потрібно мати на руках тільки розмір початкового внеску. А період, протягом якого відбувається оформлення кредиту, як правило, не триває більше 1-2 місяців.
  2. Заселитися в квартиру можна відразу після оформлення угоди.
  3. При оформленні іпотеки можна скористатися однією з державних соціальних програм, якщо на те є підстави. Наприклад, можна отримати субсидію або кошти материнського капіталу, за допомогою яких буде погашена частина боргу.
  4. Взявши квартиру в іпотеку можна отримати податкове вирахування.
  5. Навіть втративши роботу можна звернутися в банк із заявою про відстрочку виплат.
  6. Відсоткова ставка нижче, ніж за споживчим кредитом.

Якщо ставка по кредиту невисока, дохід дозволяє і тим більше є можливість отримати субсидію, не варто боятися брати житло в іпотеку. Так, маючи іпотечну позику, вам щомісяця доведеться вносити платежі в банк, але натомість ви отримаєте власне житло.

Коли не варто брати іпотеку

Коли не варто брати іпотеку

Перш ніж зважитися на такий відповідальний крок, варто добре подумати. Можливо, саме зараз той період, коли краще почекати з оформленням іпотечного кредиту.

індикатори ринку

Не варто приймати поспішне рішення і подавати заявку на іпотеку, якщо ситуація на валютному ринку не стабільна. Якщо курс долара до рубля стрімко зростає, значить банки можуть підвищити ставки по кредитах. В економічно-кризові часи непоодинокими були випадки, коли позичальники подавали заявку під один відсоток, а до моменту її схвалення банк встановлював підвищену ставку. Виходу не було, купувати житло за кілька мільйонів рублів можливості немає, тому багато зважилися взяти іпотеку на менш вигідних для себе умовах.

Хтось скаже: «А я боюся!», І буде правий. Адже при високій ставці переплата навіть за 10 років буде більше вартості самої квартири.

Також ризиковано оформляти іпотечний договір не в рублях РФ, а в доларах США або Євро. При зростанні курсу щомісячні платежі в рублевому еквіваленті виростуть багаторазово.

власні ризики

Відповідальний позичальник, як правило, боїться брати житло в кредит, якщо компанія в якій він працює нестабільна, є ризик звільнення або зміни професійної сфери. Щоб бути впевненим у своїй платоспроможності оціните надійність вашого робочого місця хоча б на період дії іпотечного договору.

Не беріть іпотеку, якщо в найближчому часі планується переїзд.

Чи можна оформити іпотечний позику, маючи невисокий рівень доходу? Можна, але варто враховувати наступне:

  • яка сума буде залишатися після погашення всіх обов'язкових платежів;
  • чи буде її хапати на проживання;
  • при мінімальному розмірі платежу термін кредиту буде максимально можливим (до 30 років).

мінуси іпотеки

Щоб позичальник особисто і його сім'я не боялася брати квартиру в кредит потрібно заздалегідь оцінити всі наслідки укладання договору:

  1. Житло буде перебувати в заставі у банку. Отже його можна буде продати, поки кредит не буде повністю погашений.
  2. Позичальник бере на себе довгострокові фінансові зобов'язання по виплаті регулярних платежів істотного розміру.
  3. При укладанні договору клієнт банку несе також додаткові витрати по оплаті оцінки нерухомості та страхування. Часто при оформленні іпотеки прийнято страхувати не тільки майно, але також життя і працездатність позичальника.

Іпотека в 2019 році

Іпотека в 2019 році

Розглянемо, чи варто брати іпотеку в цьому році. Скоріше так, адже ситуація на ринку зараз досить сприятлива для укладення подібних угод.

  1. Банки надають іпотечні позики під 9-11% річних.
  2. Помічено тенденція щодо стабілізації ставок після підвищення. Прогноз на кінець року - іпотека під 11-12%.
  3. Курс валют досить стабільний.
  4. Продовжує діяти програма отримання материнського капіталу. Готівкою його не візьмеш, а погасити їм частину боргу за житло можливо.
  5. Ціни на ринку вторинного житла зараз практично мінімальні.
  6. Деякі забудовники пропонують програму, за якою в якості початкового внеску можна надати вже наявне житло.
  7. діє іпотека під 6 відсотків річних при другій вагітності на новобудову для сімей з дітьми.

Як заробити на іпотеці

За допомогою іпотечного кредиту можна не тільки придбати житло, але і заробити на цьому.

спосіб 1

Якщо у вас є основна квартира для проживання, то маючи суму початкового внеску, можна взяти в банку квартиру в іпотеку, а потім здавати її в оренду.

Головне, щоб сума, яку будуть платити наймачі житла, дорівнювала або перевищувала розмір щомісячного платежу по кредиту. Таким чином, всі витрати по кредитному договору будуть покриватися завдяки оренді, а в підсумку ви станете власником житла, за яке фактично платили інші. Якщо розмір орендної плати ще й перевищує платежі по кредиту, то крім самої квартири ви також отримаєте і додатковий дохід.

спосіб 2

Маючи солідний розмір щомісячного доходу, можна оформити в іпотеку квартиру в новому будинку, що будується. У цьому випадку її ціна буде на порядок нижчою за ринкову, в порівнянні з тим, коли будинок добудують.

При цьому іпотеку варто оформляти на невеликий термін, щоб якомога швидше розплатитися за кредитом, і переплата була мінімальною. Через деякий час, коли кредит буде погашений, а будинок зданий під житло, цю квартиру можна буде продати за набагато вищою ціною, ніж вона була придбана з урахуванням кредитних витрат.

спосіб 3

Зіграти на падінні цін на нерухомість. Зараз одне з найкращих часів для покупки нерухомості, так як є ймовірність купити на вторинному ринку варіант з хорошим дисконтом. На ринку скупчилася велика кількість непроданих квартир, якщо вам вдасться знайти гарну угоду і продавити за ціною продавця, то після неминучого зростання цін на нерухомість можна буде продати квартиру вже з плюсом, навіть з урахуванням відсотків.

Як вибрати банк для укладення угоди по іпотеці

Як вибрати банк для укладення угоди по іпотеці

Зважившись взяти іпотеку важливо не тільки оцінити ситуацію на ринку нерухомості і фінансові ризики, а й правильно вибрати банк.

Чому не завжди вигідно звернутися саме в ту фінансову установу, де найменший відсоток? Справа в тому, що крім річної ставки по іпотеці є також і інші умови. Щоб зрозуміти, де краще оформити договір зверніть увагу на наступні параметри:

  1. Розмір штрафів і пенею за прострочення платежу.
  2. Стягується комісія за видачу кредиту і в якому розмірі.
  3. Чи є можливість дострокового погашення і на яких умовах.
  4. Вивчіть варіанти способів оплати щомісячних платежів (чи потрібно для цього звертатися до банку або є можливість онлайн-перекладу).
  5. Попросіть менеджера банку розрахувати повну вартість кредиту за весь термін погашення. Порівняйте цю суму з пропозиціями в інших банках.
  6. Дізнайтеся, чи є в банку будь-які додаткові програми з оформлення іпотеки. Наприклад, для молодих сімей або для військових.

Зважитися на іпотеку непросто, але якщо грамотно оцінити всі ризики і свої можливості, то це реальний спосіб стати власником власного житла не в далекому майбутньому, а прямо зараз. Тим більше, що на момент оформлення договору вартість квартири «фіксується», і через багато років, до моменту закінчення виплат, ця сума буде набагато менше, ніж реальна вартість житла в момент закриття кредитного договору.

Рекомендуємо вам зараз спробувати наш сервіс « Підбір іпотеки », Щоб вибрати цікаву пропозицію від банку, а потім розрахувати платіж по іпотеці за допомогою нашого іпотечного калькулятора з достроковим погашенням .

Чекаємо ваші питання в коментарях. Будемо вдячні за репост і оцінку статті.

Чи можна оформити іпотечний позику, маючи невисокий рівень доходу?
Чому не завжди вигідно звернутися саме в ту фінансову установу, де найменший відсоток?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online