Бокс - Книга Романенко М.І (радянська школа)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Бокс - Книга Романенко М.І (радянська школа)

За останні роки в розвитку боксу відбулися великі зміни. Збільшилася кількість спортсменів займаються цим видом спорту, кількість тренерів, шкіл, їх професійний рівень. Тренери збагатилися досвідом підготовки видатних боксерів у нас в країні і за кордоном, підвищився рівень спортивної майстерності боксерів, значно зросла матеріальна база. Набагато збільшилася кількість змагань як всередині країни, так і за кордоном, змінилися правила змагань.

Все це не могло не відбитися на методиці підготовки боксерів усіх категорій, від новачка і до майстра. Тренування проводяться більш інтенсивно, із застосуванням великих навантажень. Терміни підготовки боксерів вищих розрядів скоротилися. Тренери приділяють більше уваги індивідуалізації процесу тренування з урахуванням здібностей боксера і можливостей їх розвитку. Удосконалено планування і керівництво навчально-тренувальним процесом, особливо в підготовці боксерів вищих розрядів. Успішно впроваджуються в практику висновки наукових робіт в області боксу. Опубліковані нові методичні посібники з розвитку спеціальних фізичних якостей, техніці, тактиці і психологічній підготовці спортсменів ( Н. А. Худадов , Г. А. Джерояна, Б. І. Бутенко, М.І. Романенко , В. М. Клевенко , Є. І. Огуренков і ін .).

Досвід показує, що студенти, які спеціалізуються по боксу, недостатньо орієнтуються в питаннях сучасного планування і управління навчально-тренувальним процесом моделювання підготовки видатних боксерів, визначення здібностей боксерів, прогнозування спортивних результатів, біомеханіки і фізіології боксу, організації виховної роботи зі спортсменами, в наукових дослідженнях в сфері боксу та ін. Тому автор дещо розширив коло питань, що розглядаються з урахуванням тих з них, які були упущені в програмах і не освітлені в підручнику «Бокс» К. В. Градополовим (1965). У зв'язку з цим книгою можуть користуватися також викладачі, які ведуть факультативні заняття з боксу в неспеціалізованих вузах, тренери, які працюють в секціях колективів фізичної культури, клубах, дитячих спортивних школах, зі збірними командами, і студенти факультетів фізвиховання педагогічних вузів, які готують себе до тренерської діяльності в сфері боксу.

При складанні підручника Бокс - Книга Романенко М.І (радянська школа) використаний досвід багаторічної роботи автора в Київському державному інституті фізичної культури, вивчення їм досвіду підготовки фахівців в Державному центральному ордена Леніна інституті фізичної культури. Ленінградському двічі орденоносному інституті фізичної культури ім. П. Ф. Лесгафта, Львівському державному інституті фізичної культури, національних інститутах фізичної культури Польської Народної Республіки, Соціалістичної Республіки Румунії, Німецької Демократичної Республіки. Матеріалом для підручника послужила практична діяльність видатних тренерів Радянського Союзу і зарубіжних країн, узагальнення наукових даних.
Зібрані матеріали дозволили зробити висновок про те, що вимоги до підготовки кадрів з боксу повинні бути значно підвищені, особливо з окремих питань теорії та практики викладання.

Скачати книгу: Бокс - Книга Романенко М.І (радянська школа)

З цим часто дивляться

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online