Що потрібно знати про Німеччину, інвестиції в Баварію

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

29/05/2015

Мюнхен є третім за величиною німецьким містом після Берліна і Гамбурга. Населення в ньому зростає з кожним роком і на сьогоднішній день в ньому проживає більше 1,5 млн. Чоловік. Всього 24% всієї нерухомості Мюнхена знаходиться у власності самих мешканців. Всі інші, які проживають в Мюнхені, житло знімають.

Станом на сьогодні, вільним залишається всього 0,5% від загального житлового фонду. Так як кількість приїжджих тільки збільшується з роками, в Мюнхені гостро постає питання, де жити і скільки за це доведеться платити. На сьогоднішній день вартість житла в Мюнхені дуже висока.

Починаючи з 2007 року, ціни за будинки виросли на 32%, а на квартири і взагалі на все 60%. В елітних будинках престижних районів вартість 1 кв.м. коливається на рівні близько 20 000 євро і навіть при такій високій вартості, на таке житло знаходяться покупці, хоча багато хто змушений переїжджати з дорогих центральних районів на околиці. Але, незважаючи на такий стан, покупка нерухомості в Мюнхені залишається вигідним капіталовкладенням.

Центральним елітним районом є Altstadt-Lehel. Тут, в старому місті, знаходяться найбільш значущі пам'ятки. Церква Богоматері - символ міста і собор Святого Михайла, будівля ратуші з колоною Діви Марії, будівля «Резиденція» споруди 16-17 століття, старовинний монетний двір. Тут безліч магазинів, кафе і ресторанів. Житлової нерухомості дуже мало, тому й коштує вона неймовірно дорого. Але, трохи віддалік від історичної частини міста, в престижних новобудовах, можна придбати квартири за цінами до 10 тисяч євро за метр, а вторинне житло продається за 7-9 тисяч євро за метр. Здати таку нерухомість в оренду за 19-20 євро \ м2 досить просто, вона користується величезним попитом.

У центрі району Maxvorstadt планується організація пішохідної зони і зеленої території. Як правило, тут інвестують в досить дорогу нерухомість, ціни на яку починаються від 8 000 євро за квадратний метр. На сьогоднішній день квадратний метр житла коливається близько 7 000 євро за метр і вже кілька років спостерігається стабільність цієї цифри.

Територія району Bogenhausen є найбільшою в місті. Тут багато дорогих вілл, побудованих на початку минулого століття, в яких проживають знаменитості. Наприклад, в Герцог-парку вартість будинків доходить до 10 млн. Євро. У старій частині Bogenhausen, а також в кварталах Priel або Oberföhring можна знайти більш дешеве житло, в середньому за 7 000 євро за квадратний метр, а здавати в оренду - від 16 євро за метр в місяць.

Престижний район Trudering облюбували люди бізнесу, політики і багато відомих заможні громадяни. Найелітнішій вулицею південній частині цього району вважається Wasserburger Landstraße. Вілли на ній продаються, починаючи з 2 млн. Євро. У північних кварталах ціни не такі високі, але мешканців деяких будинків турбує шум поїздів. При покупці нерухомості в кварталі Waldtrudering цей фактор треба враховувати.

При покупці нерухомості в кварталі Waldtrudering цей фактор треба враховувати

Невеликий, але дуже густонаселений і дорогий район Glockenbach, тут щільність населення близько 20 000 чоловік на квадратний кілометр. Тут проживають деякі спортивні знаменитості, в одній зі шкіл цього району навчався Альберт Ейнштейн. Район Glockenbach полюбився росіянам, але ціни тут вкрай високі. Об'єкти нерухомості, виставлені на продаж, пустують не більше 2-3 місяців. Дуже популярна 15-поверхова вежа «Сімка». У ній найвищі ціни - більше 20 000 євро за квадратний метр. Інші об'єкти на вторинному ринку коштують 7-8 тисяч за метр квадратний, а квартири в новобудовах - від 11 000 за метр. Досить висока і орендна плата - 20-30 євро за 1м2 в місяць.

Район Harlaching розташований на захід від Грюнвальдерштрассе на березі річки Ізар. Тут, серед садів і парків, багато розкішних вілл 19 століття. У цьому районі проживають корінні жителі середнього та похилого віку. Цей район дуже зручний для життя. У ньому є все: і магазини, і ресторани, і медичні установи, і дитячі садки, і школи. До того ж громадським транспортом легко доїхати до центру Мюнхена. Ціни на квартири і будинки цього району коливаються в районі 7 000 євро за квадратний метр, а орендувати житло можна за 15 євро в місяць за метр.

Округ Nymphenburg-Neuhausen популярний для проживання і ведення бізнесу. У Nymphenburg можна купити квартиру за 6,5 тисячі євро за квадратний метр, а в Neuhausen наскільки дешевше - за 6 000 євро за метр. Особлива перевага віддається будинкам по вулиці Tizianstraße. Звідси недалеко знаходяться пам'ятники архітектури, замки. Тут дуже приємно жити, так як панує неповторна атмосфера затишку. Трохи простіше і дешевше житло можна знайти в кварталі Schlossviertel.

Район Schwabing останнім часом став інтенсивно розвиватися. Тут відкрилося безліч торгових центрів, нічних клубів, бутиків і ресторанів. Тому в цьому районі очікується значне подорожчання нерухомості, що призводить до невдоволення місцевих жителів. Їх інтелігентний район поступово перетворюється в центр нічного життя міста. Старі будівлі зносяться і на їх місці зводять будівлі з апартаментами класу люкс, з підземними парковками, своєю інфраструктурою. Таке житло коштує близько 8 000 євро за метр.

Колись промисловий район Au-Haidhausen, на сьогоднішній день перебудований в сучасний. У ньому відкриті ресторани, бутики, побудовані елітні будинки. В районі попит на нерухомість перевищує пропозицію, тому і ціни досить високі - 6-7 тисяч євро за метр, а оренда - 16-17 євро за метр в місяць.

Житло в окраїнних районах Allach-Untermenzing також користується попитом. У них постійно зводяться нові будинки і таунхауси. У цих районах віллу можна купити до 1 млн євро, Будинок на дві сім'ї - 630 000 євро, а житло в районі залізниці продають, починаючи з 320 000 євро.

Райони Pasing і Obermenzing знаходяться в західній частині міста. У Pasing квартири і будинки можна придбати за 5-6 тисяч євро за квадратний метр, а зняти в оренду - за 14 євро за квадратний метр на місяць. Будівництво тут ведеться дуже активно, відреставрований вокзал, побудований торговий центр, планується пішохідна зона. Тихий і красивий район Obermenzing завжди був улюбленим місцем проживання з доступними цінами. Квартири і будинки продаються за 6-6,5 тисяч євро за метр, а оренда - 14 євро за метр в місяць.

Престижний район Grünwald. У ньому колись розташовувалася кіностудія Баварії і проживали зірки і продюсери. Житло тут коштує в районі 7 000 євро за метр, оренда - 18 євро за метр в місяць. У цьому районі дуже високі податки, майже в 3 рази вище, ніж в середньому по країні. Тут будівництво практично не ведеться, багато дорогий, але старої нерухомості виставлено на продаж, але покупців приваблюють тільки вдома, вартістю до 1,2 млн. Євро.

У півгодини їзди на електропоїзді з центрального вокзалу Мюнхена, знаходиться містечко Starnberg. Тут в тиші, на природі, в околицях Штарнберского озера, в оточенні замків і церков вважають за краще селитися заможні німці. В середньому вартість квадратного метра квартири - 3,6 тисячі євро за метр квадратний, а будинки - 4,4 тисячі євро. В оренду житло здають за 11,5 євро за квадратний метр на місяць.

Промисловий квартал Sendling не користується особливою популярністю. У ньому не достатньо розвинена інфраструктура, а селяться в основному робітники місцевих підприємств. У цьому кварталі здані нові об'єкти нерухомості і будується ще 5 шістнадцятиповерхових веж. Вартість житла становить 5,5 тисячі євро за метр, а оренда 14,5 євро за метр в місяць.

Досить бідний район Solln і, незважаючи на нове будівництво, він виглядає не доглянутим. В основному тут проживають люди похилого віку. Але для тих, хто вважає за краще жити в екологічному місці, цей район стає все більш привабливим, адже через район протікає річка Ізар, а поряд облаштовано паркова зона. В середньому нерухомість тут продається за 5,5-6 тисяч євро за метр, а орендувати можна за 14 євро за метр в місяць.

Райони Untergiesing, Obergiesing, розташовані на півночі від Mittleren Ring екологічно чисті з красивими пейзажами. Житло в них не дуже дороге - 5,5 тисячі євро за метр квадратних. Орендувати квартири можна за 8 євро за метр в місяць, а в новобудовах - за 11-15 євро.

Якщо Ви хочете придбати нерухомість в Мюнхені , Зверніться до нас для більш докладної консультації.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online