Будівельний скандал в Києві: біля "падаючого" будинки зводять ТРЦ

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

1 грудня 2016, 12:30 Переглядів:

У столиці - черговий стройскандал. На невеликій ділянці на проспекті Перемоги, 9, почали зводити черговий ТРЦ з паркінгом, офісами, магазинами і розважальними закладами, в двох метрах від житлового 5-поверхового будинку, який вже багато років крениться на бік і просідає в грунт. Місцеві жителі навіть охрестили хрущовку "пізанської вежею" і побоюються, що через проведених робіт будинок просто розійдеться по швах.

Виявила порушення. Саму будмайданчик огородили парканом і вже встановили палі. "Приїжджало багато техніки, робочі вирили котлован, встановили палі. Сказали, що збираються побудувати великий магазин на три поверхи. Наш будинок - всього в пару метрах від будівництва", - розповів житель "пізанської вежі" В'ячеслав Георгійович.

Наш будинок - всього в пару метрах від будівництва, - розповів житель пізанської вежі В'ячеслав Георгійович

Колись тут був кінотеатр. Фото: Facebook

Проект Проект. На місці кінотеатру зведуть ТРЦ з супермаркетом. Фото: facebook.com

За його словами, будинок почав просідати відразу після будівлі в 60-х роках і, щоб він не завалився, його спробували зміцнити залізними балками, прикріпивши їх до стін сусіднього будинку, але це не допомогло. З кожним роком будинок все більше керуватися на один бік. "Одна його половина стоїть на грунті, де під землею протікає річка Либідь. Через це будинок і перекосило. У мене в квартирі тріщини на стелі, підлогу під нахилом, з-за чого двері в кімнатах самі відкриваються", - говорить В'ячеслав Георгійович .

У мене в квартирі тріщини на стелі, підлогу під нахилом, з-за чого двері в кімнатах самі відкриваються, - говорить В'ячеслав Георгійович

Будинок. Споруду намагалися зміцнити балками. Фото: А. Бойко

Як розповіли "Сегодня" в Департаменті держархбудконтролю КМДА , На ділянці, де було розпочато будівництво, провели позапланову перевірку і встановили, що роботи виконуються з порушеннями. Зараз будівництво на об'єкті зупинено. "Департамент видав замовникові будівництва і підряднику приписи з вимогою зупинити виконання робіт і усунути виявлені порушення", - розповіли в департаменті.

КІНОТЕАТР. Очікують новий ТРЦ і на Нивках. Побудувати його намір на місці старого кінотеатру "Нивки" по вул. Щербакова, 58. За словами жителів, кінотеатр вже огородили стройзабором, а на майданчик заїхали підйомні крани. Побудувати ТРЦ намір за рахунок інвестора за два роки. На першому поверсі повинен розміститися супермаркет, на другому - кінотеатр, а на третьому - парковка, а навколо будівлі впорядкують сквер з деревами. Місцеві жителі не впевнені, що в їхньому районі потрібен ще один торговий центр.

Місцеві жителі не впевнені, що в їхньому районі потрібен ще один торговий центр

ТРЦ. Будівництво розважального центру розгорнули по сусідству з проблемним будинком і вже встановили палі. Фото: А. Бойко

"Я за кінотеатр! А ось ТРЦ - необов'язково. Є ринок прямо через дорогу ", - пише місцева мешканка Наталія Гріг." На місці кінотеатру недоречно будувати ТРЦ, адже поруч школа і дитячий сад. Краще побудувати басейн і облаштувати парк ", - пропонує киянка Яна Зеленська." Чому не можна відновити існуючий кінотеатр? Вийде дешевше і швидше ", - говорить Микита Білокопитов.

За словами депутата Київради Костянтина Ялового, всі побажання місцевих жителів будуть враховані. "Ми зберемо всі пропозиції і передамо їх інвестору!" - повідомив Яловий.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Будівельний скандал в Києві: біля" падаючого "будинки зводять ТРЦ". інші бізнес дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ірина Гінжул

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Чому не можна відновити існуючий кінотеатр?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online