Новини Ощадбанку Росії: гарантія Ощадбанку - мінімізуючи ризики, розширюючи можливості

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні все більшого поширення набуває використання такого фінансового інструменту, як банківська гарантія. Гарантія надає собою забезпечення виконання зобов'язань перед контрагентом. Безумовно, при виборі фінансового партнера для організації важливі терміни, на які надається гарантія, сума, швидкість і вартість її надання, мінімізація ризиків. Для отримання оптимальних умов щодо гарантій раціонально укладати договір з тим фінансовим інститутом, репутації і досвіду якого довіряють на ринку.

У Росії одним з лідируючих гравців в цій області є Ощадбанк, який надає різні види гарантій: тендерні, виконання зобов'язань за контрактом, гарантії на користь митних і податкових органів і т.д. Принципи, якими керується банк при взаємодії з клієнтами, мають на увазі індивідуальний підхід і оптимальну вартість послуг.

Обсяг виданих Ощадбанком гарантій зростає майже вдвічі швидше за середньоринкові темпів. За минулий рік банк наростив портфель гарантій на 41%, тоді як ринок зріс лише на 21%. На початок 2014 року частка Ощадбанку в обсязі виданих гарантій становила близько третини.

Які переваги дає гарантія Ощадбанку? Перш за все, вона спрощує процес переговорів між контрагентами, так як знижує ризики для обох сторін. Крім того, гарантія дозволяє уникнути відволікання грошових коштів з обороту компанії. Часто партнери по угоді, щоб знизити потенційний ризик, вимагають передоплату або аванс. Банківська гарантія може стати зручною заміною. Варто зазначити, що іноземні контрагенти воліють угоди, в яких фігурують банківські гарантії. Як правило, вони вимагають, щоб гарантом виступала кредитна організація із заслуженою репутацією.

Даний інструмент дає і інші додаткові можливості. Гарантії дозволяють розширити ринки сбитаза рахунок участі в тендерах, а також конкурсах і аукціонах, де неодмінною умовою є наявність банківської гарантіі.Ето дозволяє знизити ризик шахрайства: контрагенти можуть перевірити в режимі реального часу, чи дійсно дана компанія отримала гарантію від Ощадбанку.

Важливо відзначити, що практично всі територіальні підрозділи Ощадбанку входять до реєстру банків, уповноважених Федеральною митною службою РФ на надання гарантій на користь митних органів. Причому Ощадбанку встановлено максимально можливий ліміт на видачу гарантій даного віда.Сбербанк також включено до переліку банків, які відповідають встановленим вимогам для прийняття банківських гарантій і підрозділами Федеральної податкової служби РФ і Росалкогольрегулювання.

Преференції, які дає гарантія, стосуються, в тому числі, і пільг, встановлених Митним кодексом РФ. У компаній-платників податків є можливість не сплачувати акциз до моменту надання в податкові органи документів, що підтверджують факт експорту підакцизних товарів. У той же час без надання банківської гарантії компанія зобов'язана сплатити суму акцізаі тільки потім оформити повернення цієї суми. Таким чином, при наданні гарантії можна відстрочити податкові платежі і використовувати механізм прискореного відшкодування податку на додану вартість.

Банківські гарантії Ощадбанку доступні підприємствам практично по всій території Росії. Для їх оформлення клієнту достатньо звернутися у відділення банку за місцем розрахунково-касового обслуговування. Умови видачі банківської гарантії розглядаються Ощадбанком індивідуально з урахуванням особливостей кожної конкретної угоди. Спільним є те, що в банкеупростілась процедура отримання гарантії, причому терміни розгляду документів також сократілісь.Прі необхідності з клієнтом може бути укладений договір про надання кількох гарантій, в рамках якого гарантії видаються в короткі терміни на підставі доручення клієнта. При дотриманні певних умов період видачі може бути скорочений до одного робочого дня. Таким чином, використовуючи банківську гарантію, компанія може отримати можливість вийти на якісно новий рівень ведення бізнесу і збільшити свою частку ринку за підтримки Ощадбанку.

Узнатьподробнее про умови отримання банківської гарантііСбербанкави можете на сайті банку www.sberbank.ru , По телефону 8 800 555 5550 або у відділеннях банку, які обслуговують юридичних осіб.

ВАТ «Сбербанк России». Генеральна ліцензія Банку Росії № 1481 від 08.08.2012 р

2012 р

Ільїна Ірина, директор з економіки та фінансів ВАТ «Трест Гідромонтаж», Москва:

ВАТ «Трест Гідромонтаж» є одним з основних підрядників ВАТ «РусГідро» з постачання та монтажу гідромеханічного обладнання для ГЕС, водоудерживающих і водорегулирующих гребельних споруд.

В рамках контракту з постачання обладнання для будівництва Нижньо-Бурейской ГЕС ми скористалися банківською гарантією повернення авансових платежів Ощадбанку, забезпечивши тим самим безперебійне фінансування робіт з проектування та виготовлення гідромеханічного обладнання. Сукупний розмір банківських гарантій склав 1,9 млрд. Руб.

Які переваги дає гарантія Ощадбанку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online