Чому з банківських сейфів Москви щотижня зникають гроші

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Крадіжка 400 тисяч євро з осередку банку «Славія» - це як мінімум шість подібне повідомлення за півтора місяці. Наскільки надійно зберігати цінності в банківських скриньках? Крадіжка 400 тисяч євро з осередку банку «Славія» - це як мінімум шість подібне повідомлення за півтора місяці

Фото: depositphotos.com

З осередку банку «Славія» на південно-заході Москви вкрали 400 тисяч євро. За останні півтора місяці це як мінімум шість подібне повідомлення. На цьому ж тижні, 31 жовтня, з осередку «ВТБ» в центрі міста зникло більше 22 млн рублів. Цінності з осередків пропадають практично щотижня.

Що стосується надійності, якщо в пошуковій системі в розділі «Новини» вбити «осередок крадіжка», результат буде такий: 400 тисяч євро - 2 листопада, 22 млн рублів - 1 листопада, 1,5 млн доларів - 19 жовтня, 1 млн доларів - 11 жовтня, 225 тисяч доларів - 26 вересня, 300 тисяч в американській валюті - 17 вересня і так далі. І мова тільки про Москву.

Як крадуть гроші з осередків? Класичний варіант: грабіжники зі зброєю, лом і сумки. Нерідко до крадіжок причетні співробітники банку. Також гроші можуть винести зловмисники, використовуючи підроблені документи. А ще орендар комірки може просто повідомити про те, що у нього звідти щось пропало, хоча, можливо, там нічого і не було.

Хто і що зберігає в осередках? За словами експертів, за кордоном в осередках часто зберігають коштовності і документи. У Росії таке застосування осередкам теж має місце, але частіше в сховища несуть готівку. Наприклад, це роблять ті, хто не хоче «світити» суму, яку він має, але осередок в цьому плані не панацея, каже головний редактор FinNews.ru Володимир Шевченко:

Також осередки можуть використовувати шахраї, продовжує начальник аналітичного управління Банку корпоративного фінансування Максим Осадчий:

Але в більшості випадків осередками користуються законослухняні громадяни, яким вони необхідні, наприклад, для здійснення угод з нерухомістю. Але в цьому плані останнім часом намітився новий стійкий тренд, зазначає генеральний директор компанії «НДВ-Нерухомість» Олександр Хрустальов:

За словами ріелторів, останнім часом банки самі стимулюють громадян до переходу на акредитиви замість осередків. Наприклад, в кредитній організації можуть заявити, що осередок потрібно чекати більше тижня. Аби не допустити відкладати операцію, продавець і покупець погоджуються на використання нового для них інструменту.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Наскільки надійно зберігати цінності в банківських скриньках?
Як крадуть гроші з осередків?
Хто і що зберігає в осередках?
Ru в ваші джерела новин?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online